Influenssarokotukset alkavat PoSan alueella marraskuussa

INFLUENSSAROKOTUKSET

Influenssarokotukset aloitetaan PoSan alueella marraskuussa.
Rokotusajat ovat varattavissa sähköisesti torstaina 20.10. alkaen osoitteessa www.eposa.fi. (siirtyy uudelle sivustolle)

Influenssarokotukset annetaan ajanvarauksella, rokotuksen voi myös saada jonkin muun ajanvarauskäynnin yhteydessä (äitiys- ja lastenneuvola, diabetes, aikuis- ja seniorineuvola, hoitaja- ja lääkärivastaanotto) sekä koti- ja laitoshoidossa.

Koronan varianttitehosterokotteen voi saada samalla käynnillä influenssarokotteen kanssa, valitse valikosta influenssa- ja koronavarianttirokote

Suosittelemme syystalven 2022 koronan varianttitehosteannosta

  • 65 vuotta täyttäneille
  • riskiryhmiin kuuluville 18 vuotta täyttäneille
  • voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille.

Suosittelemme näille ryhmille tehosteannosta riippumatta siitä, kuinka monta rokotetta henkilö on saanut tai kuinka monta kertaa hän on mahdollisesti sairastanut koronan. Huom. edellisestä koronarokoteannoksesta tai sairastetusta koronasta tulee olla kulunut kolme kuukautta. Varianttirokotteen saavat myös henkilöt, jotka ovat oikeutettuja 3. tai 4. koronarokotteeseen. Huomioitavaa on, että myös sairastettu korona lasketaan rokoteannokseksi.

Pyydämme varaamaan ajan ensisijaisesti sähköisesti puheluruuhkan välttämiseksi.

Ajanvaraus puhelimitse:
-aikuiset 044 577 3272 (Kankaanpää)
kehyskunnat 040 652 4340 (Jämijärvi, Honkajoki, Karvia, Pomarkku, Siikainen)

Neuvolaikäisten lasten ajanvaraus rokotukselle neuvolan terveydenhoitajan numerosta. Koululaiset voidaan rokottaa koulupäivän aikana. Ota tällöin yhteys kouluterveydenhoitajaan joko Wilman kautta tai puhelimitse.

Lisätietoja influenssarokotuksista: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/rokotteet-a-o/influenssarokote (siirtyy uudelle sivustolle)