PoSan toiminnassa palataan pääosin normaalitilaan 11.5.2020 alkaen

Koronavirustilanne PoSan alueella on hyvin rauhallinen ja täten PoSan toiminta ja palvelut palaavat pääosin normaalitilaan 11.5.2020, jolloin Siikaisten, Jämijärven ja Honkajoen peruspalvelukeskukset avataan normaaleina aukioloaikoinaan. Perhetyöntekijät ovat palanneet jo aiemmin omiin tehtäviinsä.

Koska virustilanne ei alueellamme näy, voivat asiakkaat rohkeasti asioida peruspalvelukeskuksissa. Hoitoa ei kaikissa tapauksissa ole mahdollista siirtää pitkiä jaksoja ilman merkittävää haittaa terveydelle. Etenkin riskiryhmäläisten sairauksien hoito huolestuttaa ja heidän toivotaankin varaavan ajanvarausvastaanotolle normaaleja käyntejä.

Myös iäkkäille taataan tarvittava hoito. Yli 70 -vuotiaiden karanteenisuositusta sekä suojainten käyttömääräyksiä  tullaan jatkamaan. Yli 70 -vuotiaille pyritään järjestämään välttämättömiä vastaanottoaikoja hygienia ja väljyys huomioiden, suojaimia käyttäen.  Emme halua asettaa iäkkäitä ja riskiryhmäläisiä eriarvoiseen asemaan muuhun väestöön verrattuna. Sairauksia olisi hyvä hoitaa nyt, kun tilanne epidemian suhteen on vielä rauhallinen. Älkää siis jättäkö hakeutumatta hoitoon koronapelon vuoksi. Teemme paljon töitä turvallisen asioinnin eteen. Tartuntariski terveydenhuollon yksiköissä on nyt hyvin pieni. Muiden sairauksien hoitamatta tai tutkimatta jättäminen aiheuttaa tällä hetkellä suuremman terveydellisen riskin. Asiointia hoidetaan mahdollisuuksien mukaan myös etänä, jos hoidettava asia siihen soveltuu. Ennen ajanvarausvastaanotolle tuloa pyrimme varmistamaan, että asiakkaalla itsellä tai lähiomaisella ei ole / ei ole ollut hengitystieoireita, asiakas tai lähiomainen ei ole palannut ulkomailta tai ollut lähikontaktissa korona-positiivisen ihmisen kanssa  14 vrk:n aikana.

Hengitystieoireisten ei edelleenkään tule saapua ajanvarausvastaanotolle. Hengitystieoireisena tulee aika perua ja soittaa flunssa-poliklinikalle puh: 044-5773396

Suun terveydenhuolto toimii liki normaalisti. Riskiryhmäläisille annetaan välttämätön hoito ja ajat pyritään varaamaan aamun ensimmäiseksi. Rauhallisen virustilanteen vuoksi kiireetöntä hoitoa ei ole ajettu täysin alas ja myös uusia tarkastuksia aletaan nyt tekemään. Kankaanpään, Karvian, Pomarkun ja Siikaisten hammashoitolat palvelevat ma-pe, Jämijärvi on avoinna ma-ke/to. Honkajoen hammashoitola joudutaan valitettavasti pitämään vielä suljettuna normaalivastaanotosta, jotta pystymme tarjoamaan palveluja turvallisesti. Suun terveydenhuollon akuuttien flunssapotilaiden sekä koronavirusaltistuneiden särkypotilaiden hoito tapahtuu Honkajoen hammashoitolassa. Ajanvaraus suun terveydenhuollon flunssapäivystyksen vastaanotolle vain puhelimitse suun th ajanvarauksesta 02-5773550. Vastaanotolle ei tule mennä ilman puhelinajanvarausta. Kulku Honkajoen hammashoitohuoneeseen tapahtuu suoraan ulkoa vastaanottohuoneeseen. Potilas noudetaan ulkoa varatulle ajalle. Flunssaisen potilaan ei tule mennä peruspalvelukeskuksen odotusaulaan!

Kouluterveydenhuollossa keskitytään tarkastamaan kaikki nykyiset 9.luokkalaiset ja tulevat ekaluokkalaiset. Lisäksi hoidetaan kaikki rokotukset ja erityisiä tutkimuksia tai seurantaa vaativat lapset ja nuoret. Rutiinimaisia kiireettömiä ikäluokkatarkastuksia jatketaan resurssien sallimissa rajoissa, osa siirtyy myöhempään ajankohtaan. Neuvoloiden osalta toiminta keskittyy perhesuunnitteluun, äitiysneuvolaan ja vauvoihin 18 kuukauteen saakka.  Neuvolassakin huomioidaan kaikki ne lapset ja perheet, jotka tarvitsevat lisäselvittelyjä. Osa neuvoloista  toimii vielä toistaiseksi väistötiloissa.