PoSan alueen rajoitukset ja toimenpiteet johtuen Covid-19-tilanteesta 2.12.2020

Kaikessa PoSan toiminnassa huomioidaan asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus. Tästä johtuen palveluita porrastetaan ja kävijämääriä rajoitetaan. Toimintoja myös supistetaan.

Kaikissa palveluissa tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Jos tuntee olonsa hiemankin hengitystieoireiseksi, tulee etukäteen ottaa yhteyttä puhelimitse siihen yksikköön, mihin on menossa asioimaan. Mahdollisuuksien mukaan koronaoirearvion voi tehdä Omaolo-palvelussa, josta saatavien ohjeiden mukaan tulee toimia.

Asiakkaiden toivotaan käyttävän suu-nenäsuojusta asioidessaan PoSan toimitiloissa.

Ohjeet; Materiaalipankki koronaviruksesta – Infektiotaudit ja rokotukset – THL

Terveyspalvelut

 • Sairaalan osastolla on toistaiseksi rajoitettu vierailumahdollisuus. Vierailut ovat sallittuja vain tarkoin varotoimin ja erikseen asiasta sopien. Huolellinen suu-nenäsuojuksen käyttö ja hyvä käsihygienia ovat silloin välttämättömiä.
 • Covid-19- näytteenotto toimii PoSan kehyskuntien terveysasemalla ja Tapalan pääterveysasemalla flunssapoliklinikalla. Ajanvaraus näytteenotoille tapahtuu palvelunumeroista. Palvelunumeroissa on takaisinsoittojärjestelmä. Pahoittelemme, että palvelunumeroissa saattaa olla ruuhkaa.

 

Toimipiste avoinna klo palvelunumero
Tapala/Kankaanpää (kiireetön vastaanotto) ma-pe 8-16

 

02 577 3265
Tapala/Kankaanpää (päivystys) ma-pe 8-20

la-su 8-18

02 577 3265
Tapala/Kankaanpää (flunssapoliklinikka) vähintään ma-pe 8-15 la-su 9-15 02 577 3265
Honkajoen peruspalvelukeskus ti ja to 8-16 ja pe 8-15 040 652 4340
Karvian peruspalvelukeskus ma-to 8-16 ja pe 8-15 040 652 4340
Siikaisten peruspalvelukeskus ma ja ke 8-16 ja pe 8-15 040 652 4340
Jämijärven peruspalvelukeskus ma-to 8-16 040 652 4340
Pomarkun peruspalvelukeskus ma-ke 8-16 ja to 8-16.30 040 652 4340

 

 • Kansanmaskien jako tapahtuu kehyskuntien peruspalvelukeskuksissa sekä Kankaanpäässä hyvinvointikeskuksessa aukioloaikoina.
 • Mielenterveys- ja päihdepalvelukeskus Tähden ryhmätoiminta on tauotettu. Tähdestä informoidaan ryhmäläisiä. Ryhmäläisille tarjotaan yksilövastaanottoa, mikä on mahdollista toteuttaa etäyhteyksin.
 • Suun terveydenhuolto, lääkinnällinen kuntoutus ja hoitajien vastaanotto järjestetään normaalisti vallitseva tilanne asiakaskohtaisesti huomioiden.

Sosiaali- ja perhepalvelut

 • Sosiaalipalvelukeskuksen neuvonta palvelee arkisin klo 9-15 ensisijaisesti puhelimitse puh.

(02) 577 2501. Neuvonnan tilat Keskuskatu 42:ssa ovat avoinna, mutta asiakastilaan voidaan ottaa kerrallaan asioimaan vain yksi henkilö. Tämän vuoksi neuvonnan ovia pidetään lukittuina. Tullessasi soita ovikelloa.

 • Ennen varattua vastaanotto- tai palaveriaikaa olemme yhteydessä asiakkaisiimme puhelimitse ja varmistamme, että vastaanotto voidaan toteuttaa turvallisesti. Asioita pyritään myös hoitamaan mahdollisuuksien mukaan puhelimitse aina, kun mahdollista. Muista siis vastata myös tuntemattomista numeroista tuleviin puheluihin.
 • Perheterveydenhuollon palvelut järjestetään normaalisti vallitseva tilanne asiakaskohtaisesti huomioiden.
 • Sosiaaliohjaajien kuntavastaanotot järjestetään 31.12.2020 asti ensisijaisesti puhelinvastaanottoina. Tarvittaessa asiakkaalle varataan toimistoaika tai tehdään kotikäynti. Kuntavastaanotot ovat seuraavasti.

 

Toimipiste viikonpäivä klo puhelinnumero
Kankaanpää torstai 13-15 044 577 5211
Honkajoki tiistai  9-11 044 577 5211
Karvia maanantai 13-15 040 652 4312
Jämijärvi to, parilliset viikot  9-11 040 652 4312
Siikainen keskiviikko  9-11 044 720 1054
Pomarkku keskiviikko  9-11 040 652 4312

 

Ikäihmisten palvelut

 • Vanhuspalvelukeskuksen neuvonta palvelee arkisin klo 9-15 ensisijaisesti puhelimitse puh.
  044 772 7560. Neuvonnan tilat Keskuskatu 42:ssa ovat avoinna, mutta asiakastilaan voidaan ottaa kerrallaan asioimaan vain yksi henkilö. Tämän vuoksi neuvonnan ovia pidetään lukittuina. Tullessasi soita ovikelloa.
 • Ikäihmisten päivätoiminta on toistaiseksi keskeytetty.
 • PoSan alueen ympärivuorokautisen hoivan laitoksissa on toistaiseksi rajoitettu vierailumahdollisuus. Vierailut ovat sallittuja vain tarkoin varotoimin ja erikseen asiasta sopien. Huolellinen suu-nenäsuojuksen käyttö ja hyvä käsihygienia ovat silloin välttämättömiä.
 • Toistaiseksi ei toteuteta intervallijaksoja.

Ympäristöpalvelut

 • Terveysvalvonnan ja ympäristönsuojelun henkilökunta toimii osin etätyössä. Asiointi toimistossa tulee minimoida. Mahdolliset tapaamiset sovitaan etukäteen.
 • Eläinlääkinnässä hoidetaan ensisijaisesti kiireelliset tuotantoeläinsairaudet. Eläinlääkärin vastaanotot toimivat ajanvarauksella, mutta vain yksi henkilö osallistuu eläimen hoitotilanteeseen. Potilaan tuojalla ei saa olla koronavirustartuntaan liittyviä oireita. Mahdollisuuksien mukaan odotetaan ulkona, jotta tilat eivät ruuhkaudu. Suojaimien käyttöä suositellaan kaikissa hoitotilanteissa.

PoSa on avannut poikkeustilanteen vuoksi 1.12. alkaen nuorten, aikuisten ja perheiden korona-ajan huolipuhelimen, joka tarjoaa luottamuksellista psykiatrisen sairaanhoitajan tarjoamaa keskusteluapua, puh. 040 652 4200 takaisinsoittojärjestelmä. Kuuntele viesti loppuun ja toimi ohjeiden mukaisesti. Takaisinsoittojärjestelmä toimii arkisin klo 8-15.

PoSassa toimii erillinen huolipuhelin ikääntyneille, joka tarjoaa keskusteluapua ja käytännön neuvoja. Puheluihin vastataan numerosta 044 577 3430 maanantaista perjantaihin klo 12–15  välisenä aikana. Pyydä rohkeasti apua! Voit jättää myös viestillä soittopyynnön.

PoSa tiedottaa alueellisesta koronatilanteesta jatkossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaihin PoSan www-sivuilla.

Lisätietoja PoSan alueen kuntien palveluiden rajoituksista ja toiminnoista, kuntien omat www-sivut.

Lisätietoja koronaviruksesta;

Ajankohtaista koronaviruksesta – Infektiotaudit ja rokotukset – THL