PoSan alueen COVID-19 –tiedote 28.1.21

PoSan alueella on eilen todettu 2 uutta covid –tartuntaa. Tartunnan saaneet voivat hyvin ja ovat kotihoidossa ja eristettyinä. Tartunnalle altistuneita alueellamme on 5, jotka kaikki ovat asetettu karanteeniin, joukkoaltistumisia ei  toistaiseksi ole alueella todettu.

Loppuvuoden PoSan alueen vaikea epidemia selätettiin tehokkailla torjuntatoimilla ja useamman viikon ajan tautitilanne oli rauhallinen ja ilmaantuvuus 0. Leviämisvaiheesta päästiin siirtymään takaisin perustasolle.

Lähiviikkoina  Satakunnan alueella on ollut merkittävästi enemmän tartuntoja ja useita joukkoaltistuksia ja koko Satakunta on nyt epidemiologisesti kiihtymisvaiheessa ja Rauma lähellä leviämisvaihetta, näin päätti hetki sitten kokoontunut ATTR. Joukkoaltistumiset tapahtuvat yleensä työpaikkojen taukotiloissa ja onkin tärkeää muistaa huomioida kokoontumisrajoitukset, turvaetäisyydet ja maskien laaja käyttö ruoka- ja kahvitaukojenkin aikana.

Huolestuttavaa on, että koko Satakunnan alueen tartunnanjäljityksessä on viimeisen viikon aikana onnistuttu vain 78 % ja rokottaminen on valitettavan hidasta rokotteiden toimitusongelmien vuoksi. Lähialueilla on myös todettu lukuisia uusia tartuntoja ja riskinä on PoSankin epidemiologisen tilanteen vaikeutuminen.

Kaikkien kuntalaisten on taas jaksettava noudattaa tehtyjä suosituksia huolellisesti. ATTR:n päivitetyt suositukset ovat luettavissa iltasella Satasairaalan COVID-sivuilta.

28.1.21 Margit Seppälä, kunnan tartuntataudeista vastaava lääkäri