Koronatoimet jatkuvat helmikuun – Pohjois-Satakunnassakin uusia altistumisia ja tartuntoja

Kertaus Siikaisten erityisjärjestelyistä, voimassa helmikuun loppuun asti

  • Aikuisten ryhmäliikunta sisätiloissa tauolla 
  • Ulkoliikuntapaikat (jää, ladut) käytössä sään mukaan.
  • Kuntosalin käyttö varauksella yksi henkilö /perhekunta kerrallaan. Varaukset/lisätiedot vapaa-aikasihteeri Taisto Salo.
  • Kudonta-aseman käyttö siten, että tiloissa voi olla korkeintaan 5 henkilöä kerralla. Lisätiedot/ tilankäytöstä ilmoittaminen Taru Hollmen. Tiloissa on käytettävä maskia ja noudatettava mahdollisuuksien mukaan turvavälejä.  Lasten toiminta käynnistyy normaalisti.
  • Kirjasto on avoinna normaalisti, mutta tiloissa tulee käyttää kasvomaskia ja noudattaa turvavälejä. Sisätiloihin päästettävää henkilömäärää rajoitetaan tarvittaessa.
  • Kunnantuvan asiointipiste palvelee maanantaisin ja keskiviikkoisin sekä ajanvarauksella. Asiakirjoja voi toimittaa joka arkipäivä. Asioidessa on käytettävä kasvomaskia.

Kunnantuvalla asiointi muissa asioissa vain puhelimitse tai sähköpostin välityksellä, tai varaamalla henkilökohtainen aika etukäteen.  Koskee myös teknistä toimistoa! Tällöin on käytettävä kasvomaskia. Kunnantuvalla kohtaava väki pyritään pitämään korkeintaan viidessä henkilössä ml. tiloissa työskentelevä henkilöstö.
29.1.2021 Pohjois-Satakunnan seudullinen tiedote:

Satakunta on siirtynyt takaisin kiihtymisvaiheeseen, rajoitukset pidetään voimassa ainakin helmikuun ajan

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä (ATTR) on kokoontunut 28.1.2021 ja todennut Satakunnan siirtyneen jälleen koronan kiihtymisvaiheeseen. Erityisesti Rauman seudulla riski edetä leviämisvaiheeseen on melko suuri.

Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymän (PoSa) alueella on todettu 27.1.2021 kaksi uutta koronatartuntaa. Altistuneet on asetettu karanteeniin. Lisäksi Karviassa on todettu lisää tartuntoja 28.1.2021. Tartunnanjäljitys on käynnissä ja tästä tiedotetaan lisää PoSan toimesta.

Satakunnassa on toimittu rajoitusten suhteen proaktiivisesti, joten isoja kiristyksiä ei voida enää tehdä. Suositusten peruslinja pysyy ennallaan, mutta työryhmä antoi joitakin tarkennuksia mm. maskien käytön suhteen. Suositukset ovat nyt voimassa 28.2.2021 asti.

Pohjois-Satakunnan alueen kuntajohtajat, Kankaanpään kaupungin johtoryhmä sekä PoSan tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Margit Seppälä arvioivat tilannetta koko Pohjois-Satakunnan osalta perjantaina 29.1.2021 pidetyssä kokouksessa. Yhteisesti todettiin, että alueella noudatetaan työryhmän suosituksia.

Pohjois-Satakunnan osalta seuraava tilannekatsaus tehdään viimeistään perjantaina 12.2.2021, jolloin asiasta jälleen tiedotetaan. Karvian tilannetta seurataan erikseen tarkemmin.

Muutokset ja täsmennykset aiempiin suosituksiin:

  • PoSan ylilääkäri suosittelee kaikille käytettäväksi ns. kirurgisia maskeja. Kangasmaskeja ei enää suositella käytettäväksi.
  • Maskisuositus kiristetään nyt koskemaan kaikkia 6-luokkalaisia sekä 5-luokkalaisia niissä kouluissa, joissa yhdistelmäluokassa 5- ja 6 -luokkalaiset ovat samassa tilassa.
  • Harrastustoiminnassa tarkennetaan vielä alle 20-vuotiaiden suositusta selvemmäksi koskien kontaktilajeja. Harjoittelu alle 20-vuotiaiden toimintaan varatuilla vuoroilla tulee toteutua turvavälein ja ilman lähikontaktia. Tämä tarkoittaa mm. peliharjoittelussa, voimistelussa, kamppailulajiharjoittelussa pidättäytymistä lähikontaktityyppisestä harjoittelusta. Ulko-olosuhteita voi hyödyntää harjoittelussa.
  • Tarkennetaan etätyösuositusta seuraavasti: ”Etätyötä suositellaan Satakunnassa sovellettavaksi valtioneuvoston ohjeiston mukaisesti aina kun se on mahdollista.”

Tarkempia tietoja suosituksista: https://www.satasairaala.fi/koronavirus-covid-19/epidemian-torjunta-ja-voimassa-olevat-alueelliset-suositukset

Kuntalaisia suositellaan seuraamaan myös PoSan sekä Satasairaalan tiedotusta aiheesta:

www.eposa.fi/category/korona/

www.satasairaala.fi/koronavirus-covid-19

 

Hygieniasta pidettävä edelleen huolta, oireisena heti testiin

Epidemian leviämisen rajoittamiseksi on edelleen muistettava seuraavat tärkeät keinot: maskin käyttäminen, hyvä käsi- ja yskimishygienia, turvavälit, kontaktien ja turhan liikkumisen vähentäminen. Koronavilkku-sovelluksen lataaminen puhelimeen on erittäin suositeltavaa.

Koronatestiin on hakeuduttava jo lievien oireiden ilmaannuttua. Soita Kankaanpäässä heti PoSan flunssapoliklinikalle p. 02 577 3265, josta saa näytteenottoajan ja saapumisohjeen. Flunssapoliklinikan puhelinneuvonta on avoinna ma-pe klo 8-16 ja la-su klo 9-13.

Muissa PoSan kunnissa puhelinnumero on p. 040 652 4340. Koronanäytteenotto tapahtuu muissa jäsenkunnissa ajanvarauksella ja sopimuksen mukaan.

Oirearvion voi tehdä myös omaolo.fi –palvelussa, josta saa toimintaohjeet.