Pohjois-Satakunta koronan leviämisvaiheessa, Siikaisten rajoitukset pysyvät, Kankaanpäässä kiristyvät

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä (ATTR) on kokoontunut 4.2.2021 ja todennut Rauman alueen sekä Pohjois-Satakunnan siirtyneen jälleen koronan leviämisvaiheeseen.

Tartuntoja on todettu Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymän (PoSa) alueella 28.1-4.2. välisenä aikana yhteensä 30. Karanteeniin on asetettu 134 altistunutta. Kuntakohtaiset tartuntaluvut ovat: Karvia 18, Honkajoki 7, Jämijärvi 4, Kankaanpää 1, Pomarkku 0 ja Siikainen 0. PoSa ilmoittaa jatkossa Honkajoen luvut erikseen, toisin kuin Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, jonka tilastoimissa luvuissa Honkajoen alueella ilmaantuneet tartunnat sisältyvät Kankaanpään lukuihin.

ATTR suosittelee leviämisvaiheen alueita edelleen kiristämään koronarajoituksiaan. Pohjois-Satakunnan alueen kuntajohtajat sekä Kankaanpään kaupungin johtoryhmä arvioivat tilannetta koko Pohjois-Satakunnan osalta perjantaina 5.2.2021 pidetyssä kokouksessa. Kokoukseen saatiin lisäohjeistusta PoSan tartuntataudeista vastaavalta ylilääkäriltä Margit Seppälältä. Koronatoimenpiteitä laajennetaan pääosin ATTR:n suosituksen mukaisesti. Toimenpiteet tulevat voimaan mahdollisimman pian ja ne ovat voimassa 28.2.2021 asti. Seuraava tilannekatsaus tehdään perjantaina 12.2.2021, jolloin asiasta jälleen tiedotetaan.

Siikaisissa voimassa helmikuun loppuun:

  • Aikuisten ryhmäliikunta sisätiloissa tauolla 
  • Ulkoliikuntapaikat (jää, ladut) käytössä sään mukaan.
  • Kuntosalin käyttö varauksella yksi henkilö /perhekunta kerrallaan. Varaukset/lisätiedot vapaa-aikasihteeri Taisto Salo.
  • Kudonta-aseman käyttö siten, että tiloissa voi olla korkeintaan 5 henkilöä kerralla. Lisätiedot/ tilankäytöstä ilmoittaminen Taru Hollmen. Tiloissa on käytettävä maskia ja noudatettava mahdollisuuksien mukaan turvavälejä.  Lasten toiminta käynnistyy normaalisti.
  • Kirjasto on avoinna normaalisti, mutta tiloissa tulee käyttää kasvomaskia ja noudattaa turvavälejä. Sisätiloihin päästettävää henkilömäärää rajoitetaan tarvittaessa.
  • Kunnantuvan asiointipiste palvelee maanantaisin ja keskiviikkoisin sekä ajanvarauksella. Asiakirjoja voi toimittaa joka arkipäivä. Asioidessa on käytettävä kasvomaskia.

Kunnantuvalla asiointi muissa asioissa vain puhelimitse tai sähköpostin välityksellä, tai varaamalla henkilökohtainen aika etukäteen.  Koskee myös teknistä toimistoa! Tällöin on käytettävä kasvomaskia. Kunnantuvalla kohtaava väki pyritään pitämään korkeintaan viidessä henkilössä ml. tiloissa työskentelevä henkilöstö.

Koululla ja päiväkodilla edelleen varotoimet jatkuvat, koulukuljetuksissa maski kaikilla ikäluokilla.

Merikarvia-Siikaisten kansalaisopistotoiminnan aikuisten toiminta käynnistyy Siikaisissa maaliskuussa, lasten toiminta on alkanut helmikuussa. Kansalaisopistolla on etätoimintaa sekä joitain rajoitetusti käynnistettyjä toimintoja Merikarvialla.

Kankaanpään kaupunki kiristää rajoitustoimia, jotka vaikuttavat myös siikaislaisten käyttämiin palveluihin:

  • Kankaanpään Yhteislyseon lukio-opetus siirtyy etäopetukseen ATTR:n suosituksen mukaisesti. Välttämätön opetus voidaan kuitenkin toteuttaa lähiopiskeluna ja näin toimitaan abiturienttien kohdalla. Yhteislyseo tiedottaa oppilaita tarkemmista toimintaohjeista.
  • Leviämisvaiheen alueella suositellaan sulkemaan julkiset tilat mahdollisimman laajasti, pyrkien kuitenkin mahdollistamaan lasten ja nuorten harrastustoiminta ja kirjastojen lainaustoiminta. Kankaanpään kaupunki sulkee suosituksen mukaisesti liikuntakeskuksen tilat (ml. uimahalli), monitoimitalo Honkalan, kaupunginmuseon sekä nuorisotilat. Liikuntatilat (ml. uimahalli) ovat kuitenkin rajoitetusti käytössä koululaisryhmille sekä lasten ja nuorten harrastustoimintaan, jossa maksimihenkilömäärä on 10 henkilöä. Kaupunginkirjasto ml. Honkajoen kirjasto siirtyy jälleen toimimaan rajoitetun varaa ja nouda –palvelun muodossa. Kirjastojen tilat ovat muutoin suljettuina.
  • ATTR suosittelee, että leviämisvaiheessa olevien Rauman ja Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymän alueella aikuisten harrastustoiminta keskeytetään. Kaupungin tiloissa olevat harrastuspaikat ovat Kankaanpäässä suljettuina lukuun ottamatta aiemmin mainittua koululaistoimintaa, lasten ja nuorten harrastustoimintaa sekä ATTR:n erikseen määrittelemää harjoittelutoimintaa (esim. SM-tason harjoittelu).

Muut voimassa olevat suositukset säilyvät ennallaan mm. maskien käytön, etätyön, kokoontumisrajoitusten ym. suhteen. Tarkempia tietoja Satakunnan alueen suosituksista: https://www.satasairaala.fi/koronavirus-covid-19/epidemian-torjunta-ja-voimassa-olevat-alueelliset-suositukset

Kuntalaisia suositellaan seuraamaan myös PoSan sekä Satasairaalan tiedotusta aiheesta:  www.eposa.fi/category/korona/
www.satasairaala.fi/koronavirus-covid-19

 Hygieniasta pidettävä edelleen huolta, oireisena heti testiin

Epidemian leviämisen rajoittamiseksi on edelleen muistettava seuraavat tärkeät keinot: maskin käyttäminen, hyvä käsi- ja yskimishygienia, turvavälit, kontaktien ja turhan liikkumisen vähentäminen. Koronavilkku-sovelluksen lataaminen puhelimeen on erittäin suositeltavaa.

Koronatestiin on hakeuduttava jo lievien oireiden ilmaannuttua. Soita Kankaanpäässä heti PoSan flunssapoliklinikalle p. 02 577 3265, josta saa näytteenottoajan ja saapumisohjeen. Flunssapoliklinikan puhelinneuvonta on avoinna ma-pe klo 8-16 ja la-su klo 9-15. Flunssapoliklinikan näytteenotto tehdään Kankaanpäässä peruspalvelukeskus Tapalassa, käyntiosoite Ihanakallionkatu 4. Näytteenotto toteutetaan erillään muista päivystyspotilaista.

Koronanäytteenotto Honkajoen, Jämijärven, Karvian, Pomarkun ja Siikaisten peruspalvelukeskuksissa tapahtuu ajanvarauksella ja sopimuksen mukaan. Soita aina ennen kokeeseen tuloa p. 040 652 4340.

Oirearvion voi tehdä myös omaolo.fi –palvelussa, josta saa toimintaohjeet