Koronalinjausten vaikutukset Siikaisten kunnan toimintaan 8.-28.3.2021

Valtionneuvoston, STM:n ja Satakunnan alueellisen tartuntatautiryhmän linjausten vaikutukset Siikaisten kunnan palveluihin 8.-28.3.2021

Yläkoulu eli luokat 7-9 etäopetuksessa 8.- 28.3.2021. Opetus pyritään antamaan normaalin lukujärjestyksen mukaan. Vanhempia tiedotetaan käytännön järjestelyistä wilmassa.

Alakoulu eli luokat 1-6 sekä esiopetus ja varhaiskasvatus jatkavat nykyisin turvasuosituksin. Myös kerhotoiminta alakoululaisille jatkuu normaalisti.

Aikuisten harrastustoiminta pidetään keskeytettynä. Ulkoliikuntapaikat voidaan pitää avoinna omaehtoista liikkumista varten.

Julkiset tilat suljetaan niin, että lasten harrastustoiminta sekä kirjastojen lainaustoiminta on mahdollista. Etätyötä tehdään niissä tehtävissä kuin mahdollista ja työpaikoilla ylläpidetään edelleen työjärjestelyitä, joilla vähennetään lähikontakteja ja muita riskitekijöitä.

Kuntosali ja kudonta-asema ovat suljettuina 8.-28.3.2021. Tämän jälkeen palataan varausjärjestelmiin, jos ympäristön epidemiatilanne sen mahdollistaa.

Sulku ei kuntosalin osalta koske yksilö- tai ryhmälajien maajoukkuetoimintaa, SM-tason ja I-divisioonatasoista kilpailu- ja harjoittelutoimintaa sekä kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua. Merikarvia-Siikainen kansalaisopiston lasten taiteen perusopetus jatkuu normaalisti Heikintalolla.

Kunnantupa ja kirjaston lukusali ovat suljettuna 8.-28.3. Ulko-ovi on lukittuna, tarpeellinen asiointi ovikelloa soittamalla.

Asiointipisteen henkilökohtainen asiointi maanantaisin klo 9-15, yksi henkilö kerrallaan. Muina päivinä asiointi vain puhelimitse klo 9-15, puh. 044-720 10 40.
Muu asiointi hallinnossa ja teknisessä toimistossa vain puhelimitse tai sähköpostilla.

Kunnanvaltuuston kokous järjestetään normaalina kokouksena 10.3 koulun juhlasalissa klo 19 koronasuositukset (turvavälit, maskit, käsien desinfiointi, ei tarjoilua) huomioiden. Muut toimielinten kokoukset pidetään sähköisinä.

Kirjastosta voi lainata aineistoa, sisään päästetään ovikelloa soittamalla yksi henkilö/samassa taloudessa asuva perhekunta kerrallaan. Pohdi ennalta, mitä haluat lainata. Asioinnin sujuvoittamiseksi, ennakkotieto ennalta sähköpostitse kirjastosihteerille siikaisten.kirjasto@siikainen.fi tai puhelimitse 0447201039. Mikäli et voi laittaa ennakkotietoa, kerro kirjastosihteerille mitä aineistoa haluat lainata ja odota, kun aineisto kerätään kirjastosta. Kunnantuvalla asioidessasi käytä maskia ja pidä turvaväli muihin mahdollisiin Kunnantuvalla asioiviin henkilöihin ja henkilökuntaan.  Kirjastoon palautettu aineisto desinfioidaan. Kunnantuvalla on tehostettu siivous ja pintojen desinfiointi.

Leväsjoen lainausasema: Maanantaisin klo 19.00 – 20.30; lainausaseman hoitaja palvelee asiakkaat yksitellen keräten asiakkaalle halutun kirjastoaineiston. Ennakkotieto toivotusta kirjastoaineistosta sähköpostiin: siikaisten.kirjasto@siikainen.fi tai puhelimitse 044-7201039.

 

 Huomioithan myös muut määräykset ja suositukset:

AVIn kokoontumisrajoitus yksityistilaisuuksissa: yli 6 henkilön yksityistilaisuuksia ei järjestetä.

Yleinen laaja maskisuositus yli 12 –vuotiaille sekä koulukuljetusoppilaille.

Suositus tarpeettoman matkustamisen rajoittamisesta

Ikääntyneiden ja riskiryhmien suojaamisen tehostus

Lisää tietoa suosituksista ja ohjeista sekä covid 19 –viruksesta mm. Satasairaalan verkkosivuilla:

https://www.satasairaala.fi/koronavirus-covid-19/epidemian-torjunta-ja-voimassa-olevat-alueelliset-suositukset