Koronatilanne Pohjois-Satakunnassa on edelleen vakava – rajoitukset jatkuvat ainakin 15.1. asti

AVI kieltää kaikki yleisötilaisuudet 15.1.2022 asti. Aluehallintoviraston 29.12.2021 tekemässä päätöksessä kielletään tartuntatautilain 58 §:n nojalla Satakunnan kuntien alueilla kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset edelleen ajalla 1.1. – 15.1.2022.  Myös liikunta- ja harrastustiloja koskevat sulut ja rajoitukset jatkuvat. Sulkemispäätös ei koske ammattiurheilua, eikä tiloja siltä osin, kun niitä käytetään lakisääteisten palvelujen tuottamiseen tai vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan. Julkinen asiakaspalvelu tulee pyrkiä pitämään mahdollisimman normaalisti avoinna.

Toimintakauden käynnistyessä lasten ja nuorten harrastustoiminta voi siis käynnistyä Siikaisissa normaalisti. Aikuisilta liikuntahalli ja kuntosali ovat edelleen suljettuja. Ulkoliikuntapaikat ovat avoinna normaalisti. Kansalaisopiston toiminnan terveysturvallisesta käynnistymisestä saat lisätietoa suoraan Merikarvia-Siikainen kansalaisopistolta.

Siikaisten kunnantuvalla kirjaston ja lukusalin käyttö sekä toimintatuvan kirpputorilla asiointi on rajatusti mahdollista. Kirjaston tiloissa voi olla neljä asiakasta kerrallaan ja heitä velvoitetaan edelleen maskin käyttöön ja turvavälien pitämiseen muihin tilan käyttäjiin. Asiointipiste ilman ajanvarausta maanantaisin 9-15, mahdollinen jonotus sisätiloissa huomioiden neljän henkilön asiakasrajoitus kirjastossa. Asiointipiste muina päivinä puhelimitse tai ajanvarauksella.  Kunnan hallinto palvelee sähköpostilla, puhelimitse tai ajanvarauksella.  Toimintatuvan kirpputorille yksi asiakas/perhekunta kerrallaan.

Koulu käynnistyy normaalisti lähiopetuksessa. Maskien käyttöä suositellaan kaikille 3. luokasta lähtien. Rehtori voi yhteistyössä tartuntatautiviranomaisten kanssa suositella maskin käyttöä myös 1. -2. luokan oppilaille, mikäli koulussa todetaan useampia tartuntoja viikon aikana. Etäopetuksen tarvetta pyritään näin välttämään.