Siikainen Summer

Siikainen Summer -tapahtuma 2020 on peruttu koronavirusepidemian takia. Lipun hinnan voi lunastaa lippua vastaan niiden ostopaikoista huomioiden rajoitukset toiminnassa poikkeusoloissa, eli viimeistään rajoitusten päättymisen jälkeen.

Lippu.fi kautta ostettujen lippujen rahapalautukset, katso ohje alla olevasta linkistä.

https://www.lippu.fi/artist/popeda/ (Siirtyy uudelle sivustolle)

 

Summer 2020 pääesiintyjä:
Popeda – suomirockin peruskallio

Yli neljäkymmenvuotisen uran aikana Suomi on tullut tutuksi tälle orkesterille – ja Popeda on tullut tutuksi suomalaisille. Viime vuotisen tutkimuksen mukaan Popedan tunnettavuus artistien joukossa on suurin ja sen on nähnyt 1,5 miljoonaa kansalaista livenä!
Popeda ei ole jäänyt sammaloitumaan tai kivettymään – yhtye uusii jatkuvasti repertuaariaan unohtamatta siitä huolimatta omia kivijalkojaan. Myös uusiutuminen pysyy mukana – tästä osoituksena mm jälleen kesällä yhtyeen mukana kiertävä Karhukopla eli maan eturivin puhaltajista koostuva torvisektio.
Muut menee minne menee, Popeda menee suoraan läpi!

Summer 2020 lämppäri: NOISEGATE

Kolmen nuoren miehen pohjoissatakuntalainen rockbändi lämmittää yleisön juhlakonsertin tunnelmiin. Kokemusta suurista lavaesiintymistä on vielä vähän, sitäkin enemmän intoa ja paloa musiikin tekemiseen ja esittämiseen. Poikien mielestä musiikki on paras tapa ilmaista itseään. Omia tuulia etsitään ja kohti korkeuksia on pyrkimys. Konsertissa saamme kuulla ensisijaisesti bändin omia kappaleita.

Vasemmalla Eetu Dahl, keskellä Erno Ahtilinna ja takana Kaarle Leinonen

 

 

 

 

Yleisön terveisiä vuoden 2019 Siikainen Summerista

Suurin osa Summeriin tulevista on kotipaikkakuntalaisia, mutta paikalle oli saapunut
väkeä jopa Porista ja Ulvilasta asti. Monet käyvät Summerissa uskollisesti joka
vuosi.

Fiiliksiä ja odotuksia Summerista:
“​Mieletöntä fiilistä”
“​Hyvää tunnelmaa ja musiikkia”
“Rentoa meininkiä”
“Auringonpaistetta ja yhdessäoloa”

Kyselimme yleisöltä artistiehdotuksia seuraavalle vuodelle. Toivotuin yhtye oli
ehdottomasti Popeda. Monelle tärkeää on, että musiikkia olisi tarjolla kaiken ikäisille.
Muita artisti ehdotuksia olivat mm. Eino ja Aapeli, JVG, Haloo Helsinki ja Antti
Ketonen.

Yleisön parannusehdotuksia:
“Ilmaista hyttysmyrkkyä”
“Pieni oheistapahtuma ennen keikkaa. esim urheilukilpailu”
“Tunnetumpia bändejä ja parempaa mainostusta”

Plussaa illassa oli rento meininki, lämmin ilta ja mukava tunnelma.

Jenni Kahri ja Henna Silvola

Siikainen Summer 2019 perjantaina 7.6. klo 19-23

Kesän 2019 konsertti-illan urheilukentällä aloittaa klo 19.00 kamarikuoro Proosit, konserttia jatkaa klo 20.00 Remix ja  illan pääesiintyjä
Virve Vicky Rosti, Freeman ja Menneisyyden vangit noin 21.30.

8.6-9.2019 konsertin ja Siikaisten Päivien kartta (pdf)

Kentällä myynnissä:
– Sata salamaa ravintolalavalta: kahvia, pullaa, teetä ja mehua,vohveleita
– hot dog -sämpylöitä
– makkaroita
– karkkeja, limsaa jne.

Liput ennakkoon Siikaisten kirjastosta 20 euroa, portilta 25 euroa, alle 13-vuotiaat vapaa pääsy.

Ennakkolippujen myynti kirjastossa päättyy kello 17. Portilta lipunmyynti kello 18 alkaen. Lippu.fi myynti tapahtuman alkuun klo 19 asti.

Liput myynnissä:
Lippu.fi (Siirtyy uudelle sivustolle)

Siikaisten kirjasto (myös ryhmätilaukset)
Siikainen Kauppaliike Lehtimäki
Kankaanpää Kuntokeskus Palatsi, Postelli ja SataKirja
Merikarvia R-kioski
Noormarkku Luoteisväylän toimitus
Pori Suomalainen Kirjakauppa

Konsertin jälkeen Eteläpään matkailukeskus avoinna yömyöhään
A-oikeudet, pientä suolaista, Jokke Vainionpään karaoke alkaa klo 21.30

Menneisyyden vangit –yhtye perustettiin vuonna 1991, kun kaksi suosittua artistia Vicky Rosti ja Freeman tapasivat sattumalta ja päättivät yhdistää voimansa.

Kummankin laulajan ura on alkanut jo 70 –luvulla. Nuori laulajalahjakkuus Virve ”Vicky” Rosti nousi kansansuosioon jo vuonna 1974 ollessaan vasta 16-vuotias, kun hän voitti Suomen Iskelmälaulumestaruuskilpailut. Virven hittejä ovat mm. Kun Chicago kuoli, Tuolta saapuu Charlie Brown, Oon voimissain, Sata salamaa, Leikitään.

Leo  ”Freeman” Friman on puolestaan mies Ajetaan tandemilla –hitin takana. Freeman kertoo kerran laskeneensa, että hän olisi laulanut Ajetaan tandemilla –kappaleen 5000 kertaa. Se on Freemanin takuuhitti myös Siikaisten keikalla.

Kiireisten keikkavuosien lomassa yhtye teki neljä albumia. Muutamien vuosien keikkatauon jälkeen yhtye nousee jälleen kesälavoille viihdyttäen kansaa ympäri Suomea, tänä kesänä on mukana myös Siikainen Summer 2019!

 

 


Monen vuoden ajan Suomen lavat ja laivat palamaan sytyttänyt porilainen bändi Remix tarjoilee bilekansalle suomirock- shown stadion tyyliin. Ohjelmiston runko nojaa vahvasti porilaiseen rock-perimään. Mausteina liekeissä loimuavat nykyhitit, suomiräp ja finhitsit.

Remixille jokainen keikka on enemmän kuin vain keikka ja siksi se eroaa muista bilebändeistä. Remix show muistetaan vielä seuraavanakin päivänä. Sata keikkaa vuodessa tahkoava Remix oli mm. mukana TV 2:lla ohjelmassa ”Bilebändi 2012.”

 

 

 

Kamarikuoro Proosit on kokoistaan isompi, räväkämpi ja ennakkoluulottomampi kuoro, jonka ohjelmistosta löytyy musiikkia jokaiseen makuun. Proosit on lauma musikaalis-humoristisia yhteiskunnan tukipilareita, eläimellisen luonteen ja armottoman työmoraalin omaavia lajinsa valioyksilöitä, joilta ei puutu uskallusta eikä tahtoa kurkottaa aina vain seuraavalle tasolle.

Proosit tekee eikä meinaa!

Summer-konserttiin lähdemme vauhdikkaalla ja yllätyksellisellä setillä sekä heitämme kuoromusiikin ennakkoluulot romukoppaan!

Oletko valmis? WE WILL ROCK YOU!

 

 

 


 

MENNEITÄ SIIKAINEN-SUMMER -KONSERTTEJA

 

Siikainen Summer -ulkoilmakonsertin esiintyjäkaarti vahvistettu!

Perjantaina 8.6. Siikaisten Urheilukentällä kello 20.30 lavalle nousee Janna ja illan huipentaa noin kello 22.15 Elias Kaskinen & Päivän Sankarit.
Kello 19 alkaen tunnelmaan lämmittelee uudistunut Real Tune Rocktet, Real Rock – band Merikarvialta. Viisi henkinen rock’n roll -porukka saa vahvistusta Pori Big Bandin kahdesta trumpetista ja vetopasuunasta muodostuvasta torvisektiosta. Portit avataan kello 18.00.
Lipun myynti käynnistyy huhtikuun ensimmäisellä viikolla.

Siikaisten kulttuuritoimikunta on iloisesti yllättynyt saamistaan ehdotuksista ja yhteydenotoista tapahtuman artisteiksi.

Elias Kaskinen. Photo by Juha Mustonen Photography / Instagram @juha_mustonen Styling by Maryam Razavi

Lippujen ennakkomyynti alkaa huhtikuun ensimmäisellä viikolla Siikaisten kirjastossa ja Lippu.fi, liput ennakkoon 20 €.
Liput portilta 25 €, alle 13-vuotiaat ilmaiseksi.

Siikainen Summer 2017 juhlittiin upeassa säässä. Toivomme, että annat palautetta ja kehittämisehdotuksia tapahtumasta.

*-merkityt kentät ovat pakollisia

Kartta alueesta tästä (pdf)

Siikainen Summer 2017, 9.6. Siikaisten Urheilukentällä

SiikainenSummer logo-ulkoilmakonsertti järjestetään tänä kesänä seitsemännen kerran.
Juhlavuoden kunniaksi esiintyjinä ovat kansallisromanttisen rockin taitaja Lauri Tähkä
ja juuriltaan vahvasti siikaislainen iskelmätaivaan nouseva tähti Mikko Harju.
Lisää Summer-historiaa täältä (pdf).

Suomi 100 juhlavuoden kunniaksi Siikainen Summer -lavalle nousee rokin ja kansanlaulun taitava yhdistajä Lauri Tähkä Revohka bändeineen. Syksyllä julkaistun Vien sinut täältä kotiin -albumin jälkeen syksyn konserttisalikiertueet ovat olleet loppuunmyytyjä. Suosion nousua on osaltaan auttanut myös Vain elämää -sarjassa esiintyminen.

Lauri Tähkä web

Lämppärinä esiintyy tänä kesän Siikaisten oma poika, nouseva tähti Mikko Harju. Mikko aloittelee muusikon uraa Warner Music Finland -ohjelmatoimistossa. Rakkauden lähettilääksi kappaleellaan Mä ole tässä nimetty Mikko jatkaa määrätietoisesti tietään oman musiikin tekijänä. Uusin puhutteleva ja ajankohtainen kappale Sinä riität julkaistiin tammikuussa 2017.

Mikko Harju web

 

Siikainen Summer 2016, 17.6.

Epävakainen sää ei haitannut sitä Paula Koivuniemen ihailijajoukkoa, joka kokoontui nauttimaan kestotähden esiintymisestä Siikainen Summerissa viime perjantaina.

Konsertin aloitti raivokkaalla rokilla Real Tune , real rock band, Merikarvialta.

Real Tune kuva

”Puntit tutisi sekä orkesterilla että yleisöllä”, aivan kuten porukan pomo Ahti Setälä lupasi. Pojat hoitivat hyvin tehtävänsä: yleisö lämpeni odottamaan illan tähteä Paula Koivuniemeä ja hänen kuuluisaa bändiään.

Paula Koivuniemelle keikkakesä on 50. Upea 8- henkinen orkesteri on ollut mukana 10 vuotta. Bändistään  Paula on hyvin ylpeä. Mukana on esimerkiksi neljä puhaltajaa, mikä on harvinaista. Kaikki bändin jäsenet ovat rautaisia ammattilaisia.

Nopeatempoisessa esityksessä saimme kuulla Paulalta tuttua laatutavaraa: 80- luvun hiteistä raikuivat muun muassa ”Sata kesää, tuhat yötä”, ”Luotan sydämen ääneen”, unohtamatta kappaletta ”Tummat silmät, ruskea tukka”. ”Kuka pelkää Paulaa” riehaannutti kaikki kentän Paulat. ”Kuuleeko yö” sai haikeudellaan yleisön herkistymään ja tunnelma tiivistyi hämärtyvässä illassa.

Yleisö koostui hyvin eri-ikäisistä kuulijoista.

  • Tän Paulan biisin osaan ulkoa, laulan tätä aina karaokessa, totesi nuori mies poikajoukossa.
  • Nuo torvet tuossa bändissä on upeet, varsinkin tuo käyrätorvi, jatkoi toinen.
  • Siis toi saksofoni?
  • Olkoon saksofoni, mutta se on paras!Paula K. kuva

Yläkoulun mainio nuori työpari Essi Harju ja Juho Vuorela kiersivät yleisön joukossa tiedustellen pikahaas-tatteluina  yleisön tunnelmia. Yleisesti hämmästeltiin rohkeaa väkeä, joka säästä huolimatta oli uskaltau-tunut paikalle nauttimaan Siikainen Summer -tapahtuman tarjonnasta. Tilaisuus oli houkutellut erityisesti yleisöä sekä Porista että Kankaanpäästä. Reportterikaksikon tallentamasta kuva- ja ääninauhamateriaalista nuoret työstävät otteita kunnan verkkosivuille.

Loistavan äänentoiston ansiosta osa nuorisoa nautti konsertista kentän ulkopuolella. Lähistöllä olevan nuorisoseuran pihaan Siikaisten Lions Clubin jäsenet ovat nostattaneet nuoria varten hirsirakenteisen kokoontumispaikan. Lähes valmiissa kodassa nuoret ihastelivat paikkaa ja nauttivat musiikista.

  • Onko tää ihan oikeesti nuorille tarkoitettu, ihmetteli paikalle tullut nuori nainen.

Siikainen Summer 2016 voidaan jatkossa muistella epävirallisena nuorisopaikan käyttöönottopäivänä.

Konsertin loppupuolella jokaisen epäilevänkin oli myönnettävä pääesiintyjän lavakarisma. Tähden ammatti-taito ja energia purivat Siikainen Summer -yleisöön. Paula Koivuniemi otti yleisönsä ja piti tiukassa otteessa viimeiseen musiikin henkäykseen saakka. Paulan keikka huipentuu yleensä ”Aikuinen nainen” -biisiin. Niin Siikaisissakin. Hyvin mielin me aikuiset naiset – toivottavasti myös muu yleisö – jätimme hyvästit kesän 2016 Siikainen Summerille.

 

Teksti: Arja Lehtinen
Kuvat: Essi Harju