Siikainen Summer

Avaa tiedosto Siikainen Summer 2018 lukeaksesi esiintyjäesittelyt.

8.6-9.2018 konsertin ja Siikaisten Päivien liikenteenohjaus kartta

8.6.2018 19.00-23.30 Siikaisten urheilukentällä
Kentällä myynnissä:
– makkaroita
– kahvia, pullaa, teetä ja mehua
– tuoreita sämpylöitä
– vohveleita
– karkkeja, limsaa jne.

Konsertin jälkeen:
Eteläpään matkailukeskus, Eteläpääntie 2
– avoinna klo 04
– A-oikeudet
– Jokke Vainionpään karaoke alkaa klo 22.00
– pientä suolaista

 

 

Siikainen Summer -ulkoilmakonsertin esiintyjäkaarti vahvistettu!

Perjantaina 8.6. Siikaisten Urheilukentällä kello 20.30 lavalle nousee Janna ja illan huipentaa noin kello 22.15 Elias Kaskinen & Päivän Sankarit.
Kello 19 alkaen tunnelmaan lämmittelee uudistunut Real Tune Rocktet, Real Rock – band Merikarvialta. Viisi henkinen rock’n roll -porukka saa vahvistusta Pori Big Bandin kahdesta trumpetista ja vetopasuunasta muodostuvasta torvisektiosta. Portit avataan kello 18.00.
Lipun myynti käynnistyy huhtikuun ensimmäisellä viikolla.

Siikaisten kulttuuritoimikunta on iloisesti yllättynyt saamistaan ehdotuksista ja yhteydenotoista tapahtuman artisteiksi.

Elias Kaskinen. Photo by Juha Mustonen Photography / Instagram @juha_mustonen Styling by Maryam Razavi

Lippujen ennakkomyynti alkaa huhtikuun ensimmäisellä viikolla Siikaisten kirjastossa ja Lippu.fi, liput ennakkoon 20 €.
Liput portilta 25 €, alle 13-vuotiaat ilmaiseksi.

Siikainen Summer 2017 juhlittiin upeassa säässä. Toivomme, että annat palautetta ja kehittämisehdotuksia tapahtumasta.

*-merkityt kentät ovat pakollisia

Kartta alueesta tästä

Siikainen Summer 2017, 9.6. Siikaisten Urheilukentällä

SiikainenSummer logo-ulkoilmakonsertti järjestetään tänä kesänä seitsemännen kerran.
Juhlavuoden kunniaksi esiintyjinä ovat kansallisromanttisen rockin taitaja Lauri Tähkä
ja juuriltaan vahvasti siikaislainen iskelmätaivaan nouseva tähti Mikko Harju.
Lisää Summer-historiaa täältä.

Suomi 100 juhlavuoden kunniaksi Siikainen Summer -lavalle nousee rokin ja kansanlaulun taitava yhdistajä Lauri Tähkä Revohka bändeineen. Syksyllä julkaistun Vien sinut täältä kotiin -albumin jälkeen syksyn konserttisalikiertueet ovat olleet loppuunmyytyjä. Suosion nousua on osaltaan auttanut myös Vain elämää -sarjassa esiintyminen.

Lauri Tähkä web

Lämppärinä esiintyy tänä kesän Siikaisten oma poika, nouseva tähti Mikko Harju. Mikko aloittelee muusikon uraa Warner Music Finland -ohjelmatoimistossa. Rakkauden lähettilääksi kappaleellaan Mä ole tässä nimetty Mikko jatkaa määrätietoisesti tietään oman musiikin tekijänä. Uusin puhutteleva ja ajankohtainen kappale Sinä riität julkaistiin tammikuussa 2017.

Mikko Harju web

 

Siikainen Summer 2016, 17.6.

Epävakainen sää ei haitannut sitä Paula Koivuniemen ihailijajoukkoa, joka kokoontui nauttimaan kestotähden esiintymisestä Siikainen Summerissa viime perjantaina.

Konsertin aloitti raivokkaalla rokilla Real Tune , real rock band, Merikarvialta.

Real Tune kuva

”Puntit tutisi sekä orkesterilla että yleisöllä”, aivan kuten porukan pomo Ahti Setälä lupasi. Pojat hoitivat hyvin tehtävänsä: yleisö lämpeni odottamaan illan tähteä Paula Koivuniemeä ja hänen kuuluisaa bändiään.

Paula Koivuniemelle keikkakesä on 50. Upea 8- henkinen orkesteri on ollut mukana 10 vuotta. Bändistään  Paula on hyvin ylpeä. Mukana on esimerkiksi neljä puhaltajaa, mikä on harvinaista. Kaikki bändin jäsenet ovat rautaisia ammattilaisia.

Nopeatempoisessa esityksessä saimme kuulla Paulalta tuttua laatutavaraa: 80- luvun hiteistä raikuivat muun muassa ”Sata kesää, tuhat yötä”, ”Luotan sydämen ääneen”, unohtamatta kappaletta ”Tummat silmät, ruskea tukka”. ”Kuka pelkää Paulaa” riehaannutti kaikki kentän Paulat. ”Kuuleeko yö” sai haikeudellaan yleisön herkistymään ja tunnelma tiivistyi hämärtyvässä illassa.

Yleisö koostui hyvin eri-ikäisistä kuulijoista.

  • Tän Paulan biisin osaan ulkoa, laulan tätä aina karaokessa, totesi nuori mies poikajoukossa.
  • Nuo torvet tuossa bändissä on upeet, varsinkin tuo käyrätorvi, jatkoi toinen.
  • Siis toi saksofoni?
  • Olkoon saksofoni, mutta se on paras!Paula K. kuva

Yläkoulun mainio nuori työpari Essi Harju ja Juho Vuorela kiersivät yleisön joukossa tiedustellen pikahaas-tatteluina  yleisön tunnelmia. Yleisesti hämmästeltiin rohkeaa väkeä, joka säästä huolimatta oli uskaltau-tunut paikalle nauttimaan Siikainen Summer -tapahtuman tarjonnasta. Tilaisuus oli houkutellut erityisesti yleisöä sekä Porista että Kankaanpäästä. Reportterikaksikon tallentamasta kuva- ja ääninauhamateriaalista nuoret työstävät otteita kunnan verkkosivuille.

Loistavan äänentoiston ansiosta osa nuorisoa nautti konsertista kentän ulkopuolella. Lähistöllä olevan nuorisoseuran pihaan Siikaisten Lions Clubin jäsenet ovat nostattaneet nuoria varten hirsirakenteisen kokoontumispaikan. Lähes valmiissa kodassa nuoret ihastelivat paikkaa ja nauttivat musiikista.

  • Onko tää ihan oikeesti nuorille tarkoitettu, ihmetteli paikalle tullut nuori nainen.

Siikainen Summer 2016 voidaan jatkossa muistella epävirallisena nuorisopaikan käyttöönottopäivänä.

Konsertin loppupuolella jokaisen epäilevänkin oli myönnettävä pääesiintyjän lavakarisma. Tähden ammatti-taito ja energia purivat Siikainen Summer -yleisöön. Paula Koivuniemi otti yleisönsä ja piti tiukassa otteessa viimeiseen musiikin henkäykseen saakka. Paulan keikka huipentuu yleensä ”Aikuinen nainen” -biisiin. Niin Siikaisissakin. Hyvin mielin me aikuiset naiset – toivottavasti myös muu yleisö – jätimme hyvästit kesän 2016 Siikainen Summerille.

 

Teksti: Arja Lehtinen
Kuvat: Essi Harju