Hirvijärven kylä

Majavia ja luontoruokailua

Hirvijärvi tarjoaa paljon nähtävää niin luonnossa liikkujalle, metsästäjälle kuin kalastajallekin. Myllykoski kalliomaisemineen on tunnettu majavistaan ja kalaisa Hirvijärvi houkuttelee kalamiehiä niin kesällä kuin talvellakin. Hirvijärven kota tarjoaa matkailijalle levähdyspaikan, kokoustilan tai tarvittaessa vaikkapa yösijan.

Hirvijärven kylä sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Siikaisten kirkonkylästä. Matkatessasi Hirvijärvelle, näet teiden varsilla mm. vanhoja talonpoikaistaloja ja kauniin kivinavetan.

Kulttuuria Hirvijärvellä edustaa Westergårdin aittamuseo. Museo sijaitsee aivan Hirvijärven kodan läheisyydessä. Museossa on tilan omaa esineistöä, vanhimmat aina  1700-luvulta saakka. Esineistöön kuuluu esimerkiksi taloustavaroita, miesten työkaluja, työkoneita ja savupirtin puulukko. Museon läheisyydessä on toimiva paja, johon voi tutustua museokäynnin yhteydessä.

Hirvijärven rannalla sijaitsevat Niinionton lomamökit. Mökkien läheisyydestä löytyvät hyvät marja- ja sienimaastot, Myllykosken majavapaikka ja talvisin Pohjois-Satakunnan moottorikelkkareitti.

Hirvijärven ympäristöä hyödyntävät niin patikoinnin, pyöräilyn kuin melonnankin harrastajat. Kodalle on mahdollisuus saada etukäteisvarauksesta esimerkiksi retkeesi sopiva lounas tai kahvitus. Kotaa vuokrataan myös yksityiskäyttöön. Soita ja kysy lisää! 040 838 4610