Kirkonkylä

Kulttuuria ja käsitöitä

Kaunis kirkonkylä sijaitsee valtatie 8 läheisyydessä. Kirkonkylästä löytyy matkailijan tarvitsemat palvelut, kuten asiamiesposti, kauppoja, kirjasto ja pankki/pikapankki.

Siikaisten kirkonkylästä kulttuurin ystävä löytää itselleen paljon nähtävää. Kotiseutumuseo (Siirtyy uudelle sivustolle) sekä kirkkomuseo tarjoavat tuulahduksen historiaa. Kotiseutumuseolla pääsee tarkastelemaan vanhaa maatalousesineistöä sekä rakennuksessa olevaa perinteistä kuusikulmaista lasikuistia. Kirkkomuseosta löytyy mm. kirkon rakentamisessa käytettyjä työkaluja sekä virsikirjoja 1800- luvulta. Kirkon lähettyviltä löytyy myös luontopolku, jonka varrella on lintutorni ja laavu.

Siikaisten kudonta-asemalla Heikintalolla järjestetään kansalaisopiston käsityökursseja. Talossa on myös yksi vielä jäljellä olevista siikaislaisista lasikuisteista. Heikintalon käsityömyymälä on avoinna kudonpiirin toiminta-aikoina ma klo 10 – 16, ke klo 10 – 14 ja to klo 13 – 19.

Eteläpään matkailukeskus (Siirtyy uudelle sivustolle) on vain parin kilometrin päässä keskustan monipuolisista palveluista ja kulttuurinähtävyyksistä. Tasokkaalla ja viihtyisällä matkailualueella sijaitsee 19 saunallista, ympärivuotisessa käytössä olevaa lomamökkiä, 2 kesäkäytössä olevaa leirintämökkiä sekä uusittu caravan-alue. Eteläpään päärakennuksessa sijaitsee matkailuinfo, Matkahuollon toimipiste, ravintola A-oikeuksin, huoltotilat karavaanareille, tilaussaunat ja hyvät kokoustilat välineineen.

Vauhdikkaasta puolesta Kirkonkylässä vastaa Satakunnan Moottoriurheilukeskus. Se toimii ajoharjoittelu- ja kilpa-autojen testaus- ja säätöpaikkana niin harrastajille kuin kilpakuskeille. Radalla järjestetään myös opastettuja ralliautokyydityksiä ja mönkijäsafareita.