Tapahtumat

Kokouskutsu

Kunnanvaltuuston kokous pidetään Siikaisten yhtenäiskoulun juhlasalissa keskiviikkona 4.8.2021 kello 19 alkaen.

Käsiteltävät asiat:
Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
§ 16 Kunnanvaltuuston vaalilautakunnan valitseminen
§ 17 Kunnanvaltuuston puheenjohtajiston valitseminen
§ 18 Kunnanhallituksen vaali toimikaudeksi 1.8.2021-31.5.2023
§ 19 Luottamushenkilöiden valitseminen toimikaudeksi 1.8.2021 - 31.5.2025
§ 20 Kunnanvaltuuston toiminnan järjestelyt
§ 21 Kunnanhallituksen ja kunnanvaltuuston kokoukset syksyllä 2021
§ 22 Tilintarkastuksen 2020 arviointikertomus
§ 23 Posan perussopimuksen hyväksyminen
§ 24 Muut esille tulevat asiat

Kokouksen järjestelyissä huomioidaan koronasuositukset.
Myös yleisö sopii seuraamaan kokousta turvavälit huomioiden.

Tervetuloa!


Kokouskutsu

Kunnanvaltuuston kokous pidetään Sammin kylätalolla, os. Siikaistentie 1711, Sammi, keskiviikkona 26.5.2021 kello 19 alkaen.

Käsiteltävät asiat:
§ 8 Tilinpäätös 2020
§ 9 Tilintarkastuksen 2020 arviointikertomus
§ 10 Lisämäärärahaesitys/Eteläpään alueen kuntoportaiden rakentamishanke
§ 11 Lainojen maksu
§ 12 Puukauppa
§ 13 Posan perussopimuksen hyväksyminen
§ 14 Sidonnaisuusilmoitukset
§ 15 Muut esille tulevat asiat

Tervetuloa

Valtuuston pj:n puolesta,
Jenni Puskala

Kokouksessa noudatetaan turvavälejä. Käytössä käsidesit ja kasvomaskit.
Myös yleisö sopii seuraamaan kokousta turvavälit huomioiden. Maskin käyttö on pakollista.


Merikarvia-Siikaisten kansalaisopiston toimintaa toteutetaan rajoitetusti viranomaisten suosituksien, tilojen sekä kurssien luonteen mukaisesti. Siikaisissa toimii toistaiseksi (ainakin 28.2.2021 saakka) lähiopetuksessa vain lasten kurssit. Kansalaisopistossa on tarjolla jonkin verran etäopetusta, joihin voi osallistua kaikilta paikkakunnilta. Katso tarkemmin https://www.opistopalvelut.fi/merikarvia/index.php

Merikarvialla on rajoitetusti myös aikuisten lähiopetusta. Kursseilla on kuitenkin rajoituksia osallistujamäärissä, eikä kaikki kursseja voida toteuttaa ollenkaan lähiopetuksena.

Tutustu opiston korona-ajan ohjelmaan opiston Internet-sivuilta https://www.opistopalvelut.fi/merikarvia/index.php Sieltä löydät kurssien yksityiskohtaiset tiedot. Lisätietoja saat myös kansalaisopiston kansliasta, p. 044 7246 325.


Siikaisten kunnan ”syntymäpäivä” on 1.5.1871. Juhlavuotta koordinoi kunnanhallituksen nimittämä toimikunta. Koronatilanne vaikuttaa Siikaisten 150 – vuotisjuhlavuoteen.

Koronaepidemian riskit ovat edelleen läsnä arjessamme, mikä muuttaa juhlavuoden alustavia suunnitelmia. Huhtikuulle aiottu pääjuhla siirtyy loppuvuoteen. Edelleen koululaiset vastaavat juhlavalmisteluista, mutta valmistelu keskittyy syyslukukauteen. Pääjuhlassa on oppilaiden tuottamaa ohjelmaa sekä kuntalaisten ja vieraiden juhlakahvitus. Keväällä koululaiset toteuttavat juhlavuosiaineistoa verkkoon.

Juhlavaltuusto järjestetään syksyllä jolloin uudet, kevään 2021 kuntavaaleissa valitut valtuutetut aloittavat ensimmäistä kauden strategiatyötään.

Yhdistyksillä on alustavia suunnitelmia, mutta myös yhdistysverkoston suunnittelukokousta on jouduttu lykkäämään kokoontumisrajoitusten takia eteenpäin. Siikaisten päivät ja siihen kuuluva iltakonsertti on tarkoitus järjestää koulun piha-alueella kesäkuun 12. päivä jos tilanne suinkin sallii. Järjestelyiden vetovastuussa on Siikaisten Yrittäjät, ja usea muu yhdistys on luvannut olla tuottamassa ohjelmaa ja auttamassa järjestelyissä.

Jo loppuvuodesta 2020 on ilmestynyt kunnan historiaa eri näkökulmista esiin tuova teos Ajan Askelissa. Sen tuotti kotiseutu- ja museoyhdistys ja toimittivat Maria Nevala ja Arja Lehtinen.

Satakunnan maakuntakirjastossa on Siikaisten juhlavuosinäyttely, alustavasti huhtikuussa, mutta koronan takia varalla on aika heinä-elokuun vaihteessa. Tiedotamme Siikaisten verkkosivuilla tapahtumista kun varmistuksia saadaan, ja tietysti Kuntauutisissa ja SuviSiikaisissa juhla on yhtenä aiheena koko vuoden.

Haapakeidas Siikaisten Geopark-kohteena saa myös oman tapahtumansa  kesän aikana. Tavoitteena on saada siikaislaiset perheet liikkeelle, retkeilemään ja tutustumaan oman kunnan vaikuttavaan geokohteeseen.

Siikaisten kirjastossa järjestetään näyttely ja verkkosivuille tuotetaan digitaalista aineistoa kunnan vaiheista.

Siikaisten kunnan markkinointilogosta on jo järjestetty kilpailu, ja mm. Kuntauutisten ilmettä uudistetaan sen mukaan.

Kantatien varteen suunnitellaan juhlavuoden maamerkkiä.


KIRPPUTORI TOIMINTATUVALLA AVOINNA TIISTAISIN KLO 8-14
Kankaanpääntie 1 B, Siikainen

Kesäajan toimii myös pihakirppis (säävaraus).
Myynnissä on paljon erilaista tavaraa!
Vaikkapa lahjoiksi on myynnissä Toimintatuvalla valmistettuja uusia tuotteita; neuletöitä, askarteluita, ym.
Myynnissä on myös lasten ja aikuisten vaatteita, (sovitushuone löytyy), erilaisia käsitöitä, lasten leluja ja kaikkea kotiin.

Myyntipaikka on ilmainen. Tällä hetkellä myyntiin mahtuu vain vähäinen määrä pientä tavaraa. Kirpputori toimii itsepalveluperiaatteella. Annamme numeron, jonka merkitset myytävään tuotteen hintalappuun. Myyntiaika on myyjän päätettävissä. Toimintatupa tilittää myyntituotot myyjälle numeroiden perusteella.

Toimintatupa ei luetteloi erikseen mitä tavarat olivat ja millä hinnalla ne myydään. Tavaroiden tulee olla asiakkaan omistamia. Toimintatupa ei ole vastuussa myyntiin jätetyistä tavaroista, mutta pyrkii parhaalla mahdollisella tavalla huolehtimaan niistä.Laitetaan siis tavarat kiertämään. Tuo itsellesi tarpeettomaksi käyneet tuotteet myytäväksi tai tule edullisille ostoksille! Maksu vain käteisellä!

Tervetuloa tutustumaan monipuoliseen valikoimaan ja tekemään edullisia löytöjä!

HUOM! Kirjaston poistokirjoja on edelleen myynnissä Toimintatuvalla kirpputorin aukioloaikana. Poistokirjoja myydään 1 euro/kassillinen.

Terveisin Toimintatuvan väki