Siikainen-info

Tervetuloa Siikaisiin!

Matkailuun ja vapaa-ajan viettoon on Siikaisissa mainiot mahdollisuudet. Kuntaan on lyhyessä ajassa rakentunut tasokas perhematkailualue Eteläpää, joka sijaitsee kauniin Siikaisjärven rannalla. Liikunnan harrastajat ovat mielissään uuden liikuntahallin monipuolisista mahdollisuuksista.
Luontoharrastajalle Siikaisissa avautuu eteläisen Suomen suurimmat yhtenäiset suoalueet (Haapakeidas), jossa voi aistia vielä todellista luonnon hiljaisuutta. Katselman luontokeskuksessa Leppijärvellä voit nauttia luonnosta ja retkeilystä, alueella on nuotiopaikka, laavu, tupa yöpymistä ja lämmittelyä varten, WC, hyvät parkkitilat ja uusi näköalatorni.

Lue Siikaisten esite 2018.

Siikaisissa pesinyt satelliittisääksi Santra ja uusi Neuroliiton suojeluksessa oleva Iitu:
Matkakertomus Facebookissa

Veneilemään? Sekin onnistuu, onhan Siikaissa 55 järveä, esim. Isojärvelle pääset Otamon Kurinkanniskan venesatamasta. Valtakunnallisesti merkittävät kulttuurimaisemat Siikaisissa ovat Leppijärven kylän kulttuurimaisema, Vuorijärven kylä, Leväsjoen kylä ja kulttuurimaisema sekä Otamon kylä. Siikaisista löytyy vielä jopa WanhanAjan maalaismaisemaa!

Vieraanvarainen ja ystävällinen siikaislainen väki toivottaa kävijänsä tervetulleeksi kuntaan! Miten pitkäksi aikaa tahansa.