Ajankohtaista

Siikaisten keskustassa Kankaanpääntien korjausta Sauplastin kohdalla 15.7.-19.7.2019. Tie poikki työn ajan, liikenne ohjataan kiertotielle.


VARHAISKASVATUKSENOPETTAJAN TOIMI
Siikaisten kunta on noin 1400 asukkaan luonnonläheinen kunta Pohjois-Satakunnassa, jonka tunnuslauseena on "luontoa käydä edellä".
Siikaisten kunnan ylläpitämässä Päiväkoti Pikku-Santrassa on haettavana varhaiskasvatuksen opettajan määräaikainen toimi ajalla 12.8.2019-31.3.2020. Toimi sijoittuu 3-6 vuotiaiden varhaiskasvatusryhmään.

Päiväkoti Pikku-Santra
Siikaisten kunnan päivähoito on keskitetty kunnan keskustaan v. 2006 valmistuneeseen Päiväkoti Pikku-Santraan. Lapsia päiväkodissa on noin 30 ja varhaiskasvatusryhmiä kaksi: alle 3-vuotiaiden varhaiskasvatusryhmä ja 3-6 vuotiaiden varhaiskasvatusryhmä.

Päiväkoti Pikku-Santra sijaitsee rauhallisella paikalla lähellä keskustaa ja luontoa. Tilat mahdollistavat monipuolisen toiminnan ja pihapiiri tarjoaa turvalliset ja hyvät mahdollisuudet leikkiin ja liikuntaan kaikkina vuoden aikoina. Päiväkodin lähialueella sijaitsevat myös liikuntahalli, urheilukenttä ja kaksi jääkiekkokaukaloa talvisin.

Kelpoisuusvaatimukset
Kelpoisuusvaatimuksena toimeen on varhaiskasvatuslain 540/2018 § 26 mukainen varhaiskasvatuksen opettajan kelpoisuus.
Kelpoisuusehdot täyttävien hakijoiden puuttuessa varhaiskasvatuksen opettajan toimi voidaan täyttää enintään vuoden määräajaksi henkilöllä, jolla katsotaan olevan opintojensa ja työkokemuksensa perusteella riittävät edellytykset tehtävän hoitamiseen.

Muuta valintaan liittyvää
Palvelusuhteen ehdot ja palkkaus ovat KVTES:n mukaiset. Tehtävässä on kahden (2) kuukauden koeaika.
Tehtävään valitun on ennen valintapäätöksen vahvistamista toimitettava nähtäväksi lain 504/2002 mukainen rikosrekisteriote.

Lisätiedot
Lisätietoja haettavana olevasta varhaiskasvatuksen opettaja toimesta antaa rehtori-sivistystoimenjohtaja Jari Tuuri, puh.044-7201 041 tai sähköposti jari.tuuri@siikainen.fi.

Hakuaika ja hakemusten toimittaminen
Hakemukset liitteineen tulee toimittaa viimeistään perjantaina 2.8.2019 sähköpostilla osoitteeseen jari.tuuri@siikainen.fi tai postitse osoitteeseen Siikaisten kunta, rehtori-sivistystoimenjohtaja Jari Tuuri, Kankaanpääntie 1 A, 29810 Siikainen.


Tiedote PoSan peruspalveluiden kesäsulusta ja päivystysnumeroista aukeaa alla olevasta linkistä:

Siikaisten peruspalvelukeskuksen kesäsulku 2019


KUNNANTUVAN HALLINNON JA TEKNISEN TOIMEN PALVELUT OVAT SULJETTUNA AJALLA 8.7 - 4.8.2019.
Sulun aikana teknisen toimen päivystys vesilaitosta/kiinteistöjä koskevissa kiireellisissä asioissa,
puh. 044 720 1029.

Kirjasto palvelee 1.6 - 14.7 normaalisti.  Ajalla 15.7 - 18.8 kirjasto on avoinna ma-pe klo 9-15, lukuun ottamatta ajanjaksoa 18.7-24.7, jolloin kirjasto on suljettu.


Siikaisten kunnanvaltuusto valitsi kokouksessaan 29.5.2019 puheenjohtajiston ajalle 1.6.2019-31.5.2021:

Valtuuston puheenjohtaja Tiina Klemelä-Ruohomäki
Valtuuston I varapuheenjohtaja Arja Lehtinen
Valtuuston II varapuheenjohtaja Merja Mäntylä


Ikäihmisten palvelukeskus Metsätähti täyttää 30-vuotta, minkä johdosta talossa vietetään Kesäjuhlaa avoimien ovien merkeissä.
Aluksi luvassa pientä ohjelmaa ja sen jälkeen kakkukahvit ja mahdollisuus tutustua tiloihin.
Lauantaina 29.6. kello 13-15
Tervetuloa.


AVOINNA MAANANTAINA KLO 8-12 JA TIISTAINA KLO 8-16.  Kankaanpääntie 1 B, Siikainen.

Avoinna myös lauantaina 8.6.2019 klo 9-14. Kirpputori on suljettuna  8.-28.7.2019.

Myyntipaikka on ilmainen. Kirpputori toimii itsepalveluperiaatteella. Annamme numeron, jonka merkitset myytävän tuotteen hintalappuun. Myyntiaika on myyjän päätettävissä. Toimintatupa tilittää myyntituotot myyjille numeroiden perusteella.

Toimintatupa ei luetteloi erikseen mitä tavarat olivat, ja millä hinnalla ne myydään. Tavaroiden tulee olla asiakkaan omistamia. Toimintatupa ei ole vastuussa myyntiin jätetyistä tavaroista, mutta pyrkii parhaalla mahdollisella tavalla huolehtimaan niistä.

Laitetaan siis tavarat kiertämään. Tuo itsellesi tarpeettomaksi käyneet tuotteet myytäväksi tai tule edullisille ostoksille. Maksu vain käteisellä!

Vaikkapa lahjoiksi myynnissä on myös Toimintatuvalla valmistettuja uusia tuotteita. Myynnissä on myös uusia alusasuja, urheiluliivejä (sovitushuone löytyy) ja erilaisia käsitöitä

HUOM! Kirjaston poistokirjoja on edelleen myynnissä Toimintatuvalla kirpputorin aukioloaikana. Poistokirjoja myydään 1 euro/kassillinen.

Tervetuloa tutustumaan monipuoliseen valikoimaan tekemään edullisia löytöjä!

Terveisin Toimintatuvan väki

 


Tiekunnan kokouksen kutsuminen koolle YksTL 61 §
Kutsuja: toimielin (hoitokunta tai toimitsijamies)
Kutsu: kirjallisena postitse (joiden osoite on tiedossa) tai sähköpostitse tai muulla tietoliikenneyhteydellä (joka ilmoittanut osoitteensa) Tekstiviesti ei ole riittävä. Lehti-ilmoitus kelpaa enää täydentäväksi kutsutavaksi.
Kutsuaika: 2 vk – 2 kk ennen kokousta.

Palkat ja palkkiot verollisia (ennakonpidätys, sotumaksu)
– kulukorvaukset verottomia
– työllä ei voi korvata tiemaksua.

Oikeus oikaisuvaatimukseen YksTL 64 §
Osakkaalla ja muulla asianosaisella on oikeus tehdä oikaisuvaatimus. Siinä vaaditaan, että tehdään uusi päätös, jolla korvataan ja korjataan aiempi päätös. Koskee päätöstä, jonka on tehnyt tiekunnan kokous, perustamiskokous tai toimielin. Oikaisuvaatimuksella on oltava laissa mainittu peruste. Jos päätös; 
– ei ole syntynyt laillisessa järjestyksessä 
– on lain tai tiekunnan sääntöjen vastainen 
– loukkaa hänen oikeuttaa
Oikaisuvaatimus esitetään tiekunnan kokoukselle kirjallisesti 30 pv kuluessa päätöksen tekemisestä. Toimielimellä on aikaa 30 pv vaatimuksen esittämisestä kutsua tiekunnan kokous käsittelemään asiaa. Toimielin voi ratkaista oikaisuvaatimuksen sen itsensä tekemään päätökseen 30 pv kuluessa.

Moitekanne (=valitus) YksTL 65 §
Osakas tai muu asianosainen voi nostaa kanteen käräjäoikeudessa tiekuntaa vastaan, jos; 
– asian käsittelyssä toimittu vastoin yksityistielakia tai tiekunnan sääntöjä 
– päätös on yksityistielain tai sääntöjen vastainen 
– päätös loukkaa hänen oikeuttaan tai osakkaiden yhdenvertaisuutta
Kanne nostetaan siinä käräjäoikeudessa, jonka yhteydessä toimii maaoikeus ja jonka yhteydessä toimivan maaoikeuden tuomiopiirissä tie tai pääosa tiestä sijaitsee. (Varsinais-Suomen käräjäoikeus, Turku) Osakkaan nostettava kanne 3 kk kuluessa päätöksen tekemisestä. Muun asianosaisen nostettava kanne 3 kk kuluessa tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimusta koskevasta päätöksestä nostettava kanne 30 pv kuluessa tiedoksisaannista.

Tien kunnossapito
Tie pidettävä tieosakkaiden liikennetarpeen edellyttämässä kunnossa. Otettava huomioon myös liikenneturvallisuus. Hiekoitus kuuluu talvikunnossapitoon.

Tiekunnan rekisteriseloste-malli
https://www.tieyhdistys.fi/site/assets/files/1380/tiekunnan_tiedonhallinnan_periaatteet.pdf


KIRPPUTORI Toimintatuvalla Kankaanpääntie 1 B, Siikainen.

Aukioloajan klo 16–18 vähäisen tarpeen vuoksi lyhennämme aukioloaikaa. Aukioloaikamme 11.2.2019 alkaen ovat:

Maanantaina klo 8–12 ja tiistaina klo 8–16. Myyntipaikka on ilmainen.

Kirpputori toimii itsepalveluperiaatteella. Annamme numeron, jonka merkitset myytävän tuotteen hintalappuun. Myyntiaika on myyjän päätettävissä. Toimintatupa tilittää myyntituotot myyjille numeroiden perusteella.

Toimintatupa ei luetteloi erikseen mitä tavarat olivat, ja millä hinnalla ne myydään. Tavaroiden tulee olla asiakkaan omistamia. Toimintatupa ei ole vastuussa myyntiin jätetyistä tavaroista, mutta pyrkii parhaalla mahdollisella tavalla huolehtimaan niistä.

Myynnissä on myös Toimintatuvalla valmistettuja uusia tuotteita. Olemme saaneet myyntiin myös uusia tuotteita mm. alusasuja, urheiluliivejä (sovitushuone löytyy), käsityönä valmistettuja keppihevosia, mattoja, sukkia. Myynnissä monipuolinen valikoima aikuisten ja lasten vaatteita, kenkiä, luistimia jne.

Maksu vain käteisellä!

HUOM! Kirjaston poistokirjoja edelleen myynnissä Toimintatuvalla maanantaisin klo 8–12 ja tiistaisin klo 8–16.Poistokirjoja myydään 1 euro / muovikassillinen.

Laitetaan siis tavarat kiertämään. Tuo itsellesi tarpeettomaksi käyneet tuotteet myytäväksi tai tule edullisille ostoksille. Lisätietoja 044 720 1054 ma-ti klo 8-12, voit myös jättää vastaajaviestin tai kirjoittaa tekstiviestin.

Tervetuloa poikkeamaan ja tutustumaan

Terveisin Toimintatuvan väki


ESIOPETUKSEEN ILMOITTAUTUMINEN LUKUVUODEKSI 2019 – 2020

Velvollisuus osallistua esiopetukseen

 • Perusopetuslain 26 a §:n mukaan lapsen on osallistuttava oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuotena vuoden kestävään esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan. Lukuvuonna 2019 – 2020 esiopetukseen tulee osallistua vuonna 2013 syntyneet lapset.
 • Pidennetyn oppivelvollisuuden piiriin kuuluvan lapsen on osallistuttava esiopetukseen oppivelvollisuuden alkamisvuonna ja lisäksi hänellä on oikeus saada esiopetusta sinä vuonna jona täyttää viisi vuotta.
 • Vastaavasti perusopetuksen vuotta myöhemmin aloittavalla lapsella on oikeus saada esiopetusta myös sinä vuonna, jolloin lapsen ikään perustuva oppivelvollisuus alkaisi.
 • Lapsen huoltajan on huolehdittava siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan.

Siikaisten kunnan järjestämä esiopetus

 • Siikaisten kunnassa esiopetus järjestetään osana Siikaisten yhtenäiskoulun toimintaa. Esiopetuksessa opettajana toimii luokanopettaja.
 • Hyvinvointilautakunta tekee päätöksen esiopetuksen fyysisestä järjestämispaikasta aina lukuvuodeksi kerrallaan. Vaihtoehtoisia järjestämispaikkoja ovat Siikaisten yhtenäiskoulu ja Päiväkoti Pikku-Santra. Tällä hetkellä esiopetuksen järjestämispaikkana toimivat Siikaisten yhtenäiskoulun tilat. Ensi lukuvuotta koskeva päätös tehdään seuraavassa hyvinvointilautakunnan kokouksessa.
 • Tuleville esikoululaisille ja heidän vanhemmilleen järjestetään vielä tutustumistilaisuus esikouluun ja tulevaan opettajaan kuluvan kevään aikana. Asiasta ilmoitetaan erikseen suoraan esikouluun ilmoitettujen lasten vanhemmille.

Ilmoittautuminen esiopetukseen sekä maksuton koulukuljetus

 • Ilmoittautumiset Siikaisten kunnan järjestämään esiopetukseen tehdään Siikaisten kunnanvirastolla (entinen peruspalvelukeskus), osoite Kankaanpääntie 1 A ja ilmoitukset ottaa vastaan palkkasihteeri Arja Velhonoja, GSM 044-7201 024.
 • Ilmoittautumisen yhteydessä selvitetään myös lapsen oikeus maksuttomaan koulukuljetukseen ja mahdolliset koulukuljetusjärjestelyt.
 • Esikoululaisella on vanhempien työn, yritystoiminnan tai opiskelun perusteella oikeus esiopetusta täydentävään varhaiskasvatukseen. Esiopetukseen ilmoittautumisen yhteydessä selvitetään tarve esiopetusta täydentävään varhaiskasvatukseen (varhaiskasvatuspaikan hakeminen). Varhaiskasvatuksen tapaan myös esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus on kokeiluluonteisesti maksutonta siikaislaisille lapsille 1.8.2018 – 31.12.2019.
 • Ilmoittautumisajat: tiistai 16.4.2019 tai keskiviikko 17.4.2019 klo 8.30 – 11.30 ja 12.30 – 15.00.

 Lisätiedot

 • Rehtori-sivistystoimenjohtaja Jari Tuuri, GSM 044-7201 041 ja sähköposti jari.tuuri@siikainen.fi.

SIIKAISTEN KUNTA
Hyvinvointilautakunta

KOULUUN ILMOITTAUTUMINEN LUKUVUODEKSI 2019 – 2020

Oppivelvollisuuden alkaminen

 • Lapsen oppivelvollisuus alkaa sinä vuonna, kun hän täyttää seitsemän vuotta. Lukuvuoden 2019 – 2020 alussa yleisen oppivelvollisuusiän saavuttavat vuonna 2012 syntyneet lapset.
 • Huoltajat voivat myös anoa sivistyslautakunnalta lapselle oikeutta aloittaa oppivelvollisuus vuotta säädettyä aikaisemmin tai vuotta säädettyä myöhemmin. Lisätietoja edellä mainittujen anomusten jättämisestä saa rehtori-sivistystoimenjohtajalta.
 • Oppilas voidaan ottaa pidennetyn oppivelvollisuuden piiriin, jolloin hänen oppivelvollisuutensa alkaa vuotta säädettyä aikaisemmin.

 Perusopetuksen järjestämispaikka

 • Siikaisten kunnan järjestämä perusopetus on keskitetty Siikaisten yhtenäiskouluun, jossa perusopetusta annetaan vuosiluokille 1 – 9. Lisäksi Siikaisten kunta ostaa perusopetuspalveluja kokonaan eriytetyn erityisopetuksen osalta Kankaanpään kaupungilta.

Ilmoittautuminen Siikaisten kunnan järjestämään perusopetukseen

 • Oppilas tulee ilmoittaa kouluun, jos hänen oppivelvollisuutensa alkaa lukuvuoden 2019 – 2020 alusta tai jos oppilas ei ole aikaisemmin käynyt koulua Siikaisissa.
 • Ilmoittautumiset Siikaisten kunnan järjestämään perusopetukseen tehdään Siikaisten kunnanvirastolla (entinen peruspalvelukeskus), osoite Kankaanpääntie 1 A ja ilmoitukset ottaa vastaan palkkasihteeri Arja Velhonoja, GSM 044-7201 024.
 • Ilmoittautumisen yhteydessä selvitetään oppilaan oikeus maksuttomaan koulukuljetukseen sekä mahdolliset koulukuljetusjärjestelyt.
 • Lisäksi ilmoittautumisen yhteydessä selvitetään oppilaan aamu- ja iltapäivätoiminnan tarve (paikan hakeminen).
 • Ilmoittautumisajat: tiistai 16.4.2019 tai keskiviikko 17.4.2019 klo 8.30 – 11.30 ja 12.30 – 15.00.

 Lisätiedot

 • Perusopetuksen järjestämiseen liittyviä lisätietoja antaa rehtori-sivistystoimenjohtaja Jari Tuuri, GSM 044-7201 041 ja sähköposti jari.tuuri@siikainen.fi.

SIIKAISTEN KUNTA
Hyvinvointilautakunta

 

 

 

 


Siikaisten kunnanhallitus myöntää kesätyöpaikkatukea vuonna 2019 seuraavin ehdoin:
• Yksittäiselle nuorelle voidaan myöntää vain kunnan kesätyöpaikka tai yrityksille maksettava kesätyöllistämistuki,ei molempia.
• Tukea voi saada siikaislainen yritys, yhteisö, yhdistys, maatalousyrittäjä taikka yksityishenkilö, joka työllistää 1999 – 2004 syntyneen siikaislaisen- opiskelijan (oppilaitoksessa kirjoilla olevan, koulutukseen hakevan tai oppilaitokseen hyväksytyn) taikka koululaisen määräaikaiseen työsuhteeseen ajalla 1.5. – 31.8.2019.
• Työsuhteen keston on oltava vähintään 2 viikkoa, päivittäisen työajan ollessa vähintään 5 tuntia.
• Työnantajan on haettava kunnalta kesätyöpaikkatukea 30.4.2019 mennessä Kuntauutisissa olevalla lomakkeella tai www.siikainen.fi/ajankohtaista -sivuilta tulostettavalla lomakkeella.
• Kesätyöntekijä voi hakea kesätöitä netistä, www.te-palvelut.fi, taikka suoraan työnantajalta.
• Siikaisten kunta toimittaa kaikille kesätyöpaikan ilmoittaneille työnantajille elokuussa hakulomakkeen täydennettäväksi tuen saannin edellytysten tarkistamiseksi.
• Kesätyöntekijälle on maksettava alalla noudatettavan yleisen työehtosopimuksen mukaista palkkaa ja palkasta on suoritettava asianmukaiset sosiaaliturvamaksut.
• Tukea ei makseta lähisukulaisensa työllistäneelle (samassa taloudessa asuvalle).Tuen suuruus on 300 euroa/kesätyöntekijä ja tuki on kuitenkin enintään 50 % kesätyöntekijälle työsuhteesta maksetusta bruttopalkasta ilman sivukuluja. Tukea voidaan maksaa vain yhden kerran per kesätyöllistetty (ei siis useammalle työnantajalle saman henkilön työllistämisestä kesän aikana). Tuen saa se työnantaja, joka on työllistänyt ajallisesti ensimmäisenä kyseisen kesätyöntekijän. Kunta luetaan yhdeksi työnantajaksi. Puutteellisesti täytettyä hakemusta ei käsitellä.Tuki maksetaan työnantajalle marraskuun loppuun mennessä kunnanhallituksen erillisellä päätöksellä.

Lomakkkeen voi tulostaa /leikata Kuntauutisista:
http://www.siikainen.fi/wp-content/uploads/2015/06/Kuntauutiset-3-19-web.pdf?fbclid=IwAR0YVTWhVdaGHDCzZ8JHqshceyznQD2U1zQMsimJJ7lE6K2xpgM1os88I08


Siikaisten kunnassa on haettavana noin 20 kesätyöpaikkaa eri toimipisteisiin aikavälillä 1.5.-31.8.2019. Kesätyöt on suunnattu vuosina 1999-2004 syntyneille siikaislaisille nuorille.
Kesätyön-tekijän työaika on pääsääntöisesti 30 t/vk ja työsuhteen kesto 2 viikkoa. Kahdelta viikolta työntekijälle maksetaan palkkaa yhteensä 350 euroa. Työajasta ja työsuhteen kestosta voidaan poiketa yksikön tarpeen mukaan, jolloin palkka suhteutetaan työ-aikaan ja kestoon.
Hakuaika on 1.3.-15.4.2019. Vapaamuotoiset hakemukset tehdään sähköisesti osoitteeseen kirjaamo@siikainen.fi, viestin aihekenttään haettava työpaikka ja oma nimi. Muista kirjata hakemukseen yhteystietosi, osaaminen ja kokemus, kiinnostus sekä mahdolliset ajankohdat, joina olet estynyt ottamasta työtä vastaan. Voit osoittaa oman hakemuksen korkeintaan kolmeen työtehtävään.

Teemme valinnat viimeistään toukokuun ensimmäisellä viikolla ja ilmoitamme valinnoista kaikille hakijoille. Jos hakijoita on paljon, voidaan suorittaa haastattelu. Mikäli paikkoja jää täyttämättä, niitä tarjotaan ensin työhakemuksensa muuhun yksikköön osoittaneille ja valitsematta jääneille.

Alla on kuvattu tehtäviä eri yksiköissä. Työpaikkojen määrä ja työn sisältö voivat vielä täsmentyä kun yksiköiden kesäjärjestelyt tarkentuvat.

Kesäkerho (2 paikkaa, kesäkuu)
Tehtäviin kuuluu erilaisten pihaleikkien ja pelien järjestämistä ja ohjaamista lapsille. Toimit kesäkerhon henkilökunnan kanssa. Työaika on 2 viikkoa, ja työpäivän pituus on 6 tuntia. Työpaikka on päiväkodin ja koulun alueet. Pääasiassa ollaan ulkona, sisätiloissa vain tarvittaessa. Tehtävässä työskennellään osittain täysin itsenäisesti, ensijalla peruskoulun päättäneet hakijat. Tehtävä edellyttää oma-aloitteista ja reipasta otetta työhön.
Päiväkoti Pikku-Santra (2 paikkaa, kesäkuu)
Tehtäviin kuuluu erilaisten leikkien ja pelien järjestämistä ja oh-jaamista pienille lapsille. Toimit päiväkodin henkilökunnan kanssa. Työaika on 2 viikkoa, ja työpäivän pituus on 6 tuntia. Työpaikka on päiväkoti. Tehtävä edellyttää oma-aloitteista ja reipasta otetta työhön.
Metsätähti (6 paikkaa, kesä-heinäkuu)
Tehtäviin kuuluu seurustelu ja ulkoilu vanhusten kanssa sekä mm. lukeminen ja mahdollinen muu hoitotyötä avustava työ. Toimit yhdessä metsätähden henkilökunnan kanssa. Työn kesto 2 viikkoa, työaika 30 t /vk. reipas asenne ja rauhalliset eleet ovat eduksi vanhusten kanssa työskennellessä.
Siivoustyö (2 paikkaa, kesäkuu. Alle 15-vuotiaille nuorille) Työtehtävät ovat monipuolista siivoustyötä mm. ikkunoiden, seinien, lattioiden ja pulpettien pesua sekä tavaroiden siirtelyä/kantamista. Työntekijä toimii kunnan kiinteistöissä siistijän avus-tajana tai itsenäisesti ohjeiden mukaan. Työaika on 2 viikkoa, ja työpäivän pituus on 6 tuntia. Työ edellyttää kohtuullista fyysistä kuntoa. Jos olet aktiivinen ja toimeen tarttuva, tämä työ sopii sinulle.
Ruokapalvelu (4 paikkaa, kesä-heinäkuu)
Tehtäviin kuuluu keittiön siisteydestä huolehtimista, astiahuoltoa ja keittiön muita avustavia tehtäviä. Tässä on hyvä kesätyöpaikka alasta kiinnostuneelle. Työaika on 2 viikkoa, ja työpäivän pituus on 6 tuntia. Työpaikkana on kunnan keskuskeittiö Metsä-tähdessä.
Ulkoalueiden hoito (8 paikkaa, kesä-elokuu)
Työtehtäviin kuuluu nurmialueiden, pensaiden / puskien leikkaa-mista ja siistimistä sekä muita avustavia tehtäviä. Siistittäviä koh-teita ovat keskustan viheralueet ja urheilualueet, sekä Eteläpään alue. Tehtäviin saattaa kuulua myös pienimuotoisia korjaus- ja huoltotehtäviä kunnan varastolla. Työympäristö on mm. kevyen-liikenteen väylien ja autoteiden välissä sekä niiden välittömässä läheisyydessä olevat nurmialueet. Työvälineinä ovat työnnettävä ruohonleikkuri ja päältä ajettava ruohonleikkuri (edellyttää trak-tori- tai mopokortin), trimmeri ja raivaussaha. Ikärajavaatimus tähän tehtävään on 16 vuotta. Työ on melko fyysistä, ja vaatii vähintään kohtuullista kuntoa. Työaika on 2 viikkoa ja 6 tuntia päivä.


Pohjois-Satakunnan velkaneuvonta on päättynyt.

Vuoden 2019 alussa talous- ja velkaneuvonta on siirtynyt oikeusaputoimistojen järjestettäväksi.
Kaikkien talous- ja velkaneuvojien yhteystiedot ovat muuttuneet 31.12.2018 jälkeen.

Lähimpänä oleva oikeusaputoimisto ja yhteystieto on 1.1.2019:

Satakunnan oikeusaputoimisto (Vanha virastotalo, 3 krs)
Keskuskatu 42
38700 Kankaanpää
puh 029 566 0407
satakunta.velkaneuvonta@oikeus.fi

Voit vapaasti valita, mihin oikeusaputoimistoon otat jatkossa yhteyttä. Muiden oikeusaputoimistojen
yhteystiedot löydät oikeus.fi-verkkosivulta oikeusapuvalikosta eli osoitteesta:
https://oikeus.fi/oikeusapu/fi/index/yhteystiedot.html

Talous- ja velkaneuvonnan palvelut pysyvät muutoin ennallaan ja maksuttomina.

Lisää talous- ja velkaneuvonnan palveluista www.talousjavelkaneuvonta.fi


Kunnanhallituksen kokoukset pidetään yleensä kunnantuvalla seuraavina päivinä:

Ma 9.30             28.1.

25.2.

To  9.30             28.3. Tilinpäätös

Ma 9.30             15.4.

13.5.

10.6.

26.8.

23.9.

14.10

4.11.

9.12.

 • asioita voidaan tarvittaessa päättää sähköisessä päätöksentekomenettelyssä

  Kunnanvaltuuston kokoukset pidetään yleensä Metsätähden ruokasalissa 2019 seuraavasti:

Ke 19.00         13.3.

29.5.

25.9. Seminaarikokous

13.11.

18.12.

 

 Kunnanhallituksen puheenjohtaja ja kunnanvaltuuston puheenjohtaja voivat tarvittaessa muuttaa kokousaikoja. Esityslistat ja pöytäkirjat julkaistaan kuntalain mukaisesti yleisessä tietoverkossa eli kunnan verkkosivuilla. Verkossa julkaisu toteutetaan yleinen tiedonsaantitarve, salassapito- ja tietosuojanäkökohdat huomioiden.

 

 

 


Siikainen - Summer 2019 liput ovat nyt myynnissä! Voit ostaa lippuja kirjastosta sen aukioloaikoina (ma ja pe 12-18, ti, ke ja to 10-16).
Ennakkolipun hinta on 20 €, käteismaksu.

Kesän esiintyjinä ovat Virve Vicky Rosti, Freeman & Menneisyyden Vangit, Remix ja kamarikuoro Proosit.

Summer 19 juliste


Vuoden 2019 alussa talous- ja velkaneuvonta siirtyy oikeusaputoimistojen järjestettäväksi. Kaikkien talous- ja velkaneuvojien yhteystiedot muuttuvat 31.12.2018 jälkeen.

Lähimpinä oleva oikeusaputoimisto ja sähköpostiosoite on  1.1.2019 alkaen:
Satakunnan oikeusaputoimisto:
satakunta.velkaneuvonta@oikeus.fi
Pirkanmaan oikeusaputoimisto:
pirkanmaa.velkaneuvonta@oikeus.fi

Virallista tietoa ei ole vielä saatu mihin toimiston alaisuuteen mikäkin velkaneuvontatoimisto tulee. Asiakas voi vapaasti valita, mihin oikeusaputoimistoon ottaa jatkossa yhteyttä. Muiden oikeusaputoimistojen yhteystiedot löytyy oikeus.fi -verkkosivulta oikeusapu -valikosta eli osoitteesta:

https://oikeus.fi/oikeusapu/fi/index/yhteystiedot.html, jossa ilmoitetaan myöhemmin myös talous- ja velkaneuvonnan puhelinnumerot.

Jos asian käsittely talous- ja velkaneuvonnassa on päättynyt ennen vuotta 2019, asiakastiedot eivät siirry oikeusaputoimistoon. Asiakas  säilyttää erityisesti velkojen järjestelyä koskevat asiakirjat itsellään.

Talous- ja velkaneuvonnan palvelut pysyvät muutoin ennallaan ja maksuttomina.


KIRPPUTORI TIISTAISIN TOIMINTATUVALLA, Kankaanpääntie 1 B. Avoinna klo 8-18. Myyntipaikka on ilmainen. Kirpputori toimii itsepalveluperiaatteella. Annamme numeron, jonka merkitset myytävän tuotteen hintalappuun. Myyntiaika on myyjän päätettävissä. Toimintatupa tilittää myyntituotot myyjille numeroiden perusteella.

Toimintatupa ei luetteloi erikseen mitä tavarat olivat, ja millä hinnalla ne myydään. Tavaroiden tulee olla asiakkaan omistamia. Toimintatupa ei ole vastuussa myyntiin jätetyistä tavaroista, mutta pyrkii parhaalla mahdollisella tavalla huolehtimaan niistä.

Laitetaan siis tavarat kiertämään. Tuo itsellesi tarpeettomaksi käyneet tuotteet myytäväksi tai tule edullisille ostoksille.

Vaikkapa joululahjoiksi myynnissä on myös Toimintatuvalla valmistettuja uusia tuotteita. Myynnissä on myös uusia vaatteita, alusasuja, urheiluliivejä (sovitushuone löytyy), käsitöitä sekä täysin käsityönä valmistettuja keppihevosia.

Maksu vain käteisellä!

Tiedustelemme lisäksi onko kiinnostusta/tarvetta lelunvaihtopisteelle? Lisätietoja 044 720 1054 ma–ti klo 8–12, voit myös jättää vastaajaviestin tai kirjoittaa tekstiviestin.

HUOM! Kirjaston poistokirjoja edelleen myynnissä Toimintatuvalla maanantaisin klo 8–12 ja tiistaisin klo 8–18. Poistokirjoja myydään 1 euro / muovikassillinen.

Tervetuloa tutustumaan valikoimaan!
Terveisin Toimintatuvan väki


Linkin takaa löydät Geopark-projektin verkkolehden.  Lehdestä saat lisätietoa projektista, jota myös Siikaisten kunta ja yhtenäiskoulu ovat mukana valmistelemassa ylimaakunnallisessa kymmenen kunnan yhteistyössä.

https://www.lauhanvuoriregion.fi/assets/Uploads/Geopark-verkkolehti.pdf

 


Suunnistuksen SM-kilpailut Siikaisiin 2020! Tapahtuma tuo Siikaisiin noin 3000 suunnistajaa. Järjestelyt ovat mittavat. Järjestelyistä vastaa Siikaisten Sisu ja Kankaanpään suunnistajat. Lisätietoa Taisto Salo 0447201036.


SATULA-hanke (Satakunnassa tulevaisuus lapsissa) on luonut kyselyn lasten, nuorten ja perheiden palveluista. Vastaa kyselyyn lasten, nuorten ja perheiden palveluista Satakunnassa

Lapsi- ja perhepalvelut uudistetaan vuosina 2016-2018 siten, että ne vastaavat nykyistä paremmin lasten, nuorten ja perheiden tarpeita. Ensisijaista uudistuksessa on lapsen etu ja oikeudet sekä vanhemmuuden tuki. Satakunnassa lapsi- ja perhepalveluiden (LAPE) muutosohjelma on osa maakunta- ja sote-uudistusta ja sitä toteuttaa Satakunnassa tulevaisuus lapsissa (SATULA) –hanke yhteistyössä eri ammattilaisten sekä lasten, nuorten ja perheiden kanssa.

Uudistuvien palveluiden tavoitteena on tarjota sopivaa tukea oikeaan aikaan jokaiselle lapselle, nuorelle ja perheelle - lähellä ja osana arkea. Tavoitteen saavuttamiseksi on tärkeää kartoittaa kohderyhmän mielipiteitä ja kokemuksia.

Lasten, nuorten ja vanhempien mielipiteitä tarvitaan niin palveluiden suunnittelussa ja kehittämisessä kuin myös niiden arvioinnissa. SATULA -hankkeessa luodaan toimivia rakenteita lasten, nuorten ja perheiden osallisuuteen.

Tämän kyselyn avulla kerätään satakuntalaisten mielipiteitä ja kokemuksia lasten, nuorten ja perheiden palveluista. Vastaamalla kyselyyn voit vaikuttaa palveluiden kehittämiseen.

 


SER(sähkö ja elektroniikka)-romua otetaan edelleen vastaan kunnantalon pihalla olevaan konttiin.

Vastaanotosta vastaa ensisijaisesti Toimintatupa. Ma-pe 8.30-11.30 ja 12.30-15.00.
Mikäli emme ole paikalla löytyy avain kunnantalolta kyseisinä aikoina.

Terveisin Toimituvan väki