Ajankohtaista

 

Siikaisten lähipalvelukeskuksen suunnittelutyöryhmä kokoontui Niittyvillassa maanantaina 16.10. Siikaisten kunnanhallitus päätti aiemmin aamupäivällä kokouksessaan osoittaa elinvoimalautakunnan esittämän määrärahan lähipalvelukeskuksen perustamiseksi tarvittaviin muutostöihin Niittyvillassa sekä antoi töiden aloitusluvan. Hammashuollon tilat jätetään tässä vaiheessa paikalleen. Tilat ovat nykyisellään toimivat ja niiden siirto nostaisi kustannuksia huomattavasti. Nykyisen terveysaseman tulevasta muusta käytöstä elinvoimalautakunta keskustelee ja tekee esityksensä suorittamansa kiinteistökatselmuksen jälkeen myöhemmin syksyllä.
Työryhmä kävi keskustelua Posan henkilöstön laatimasta alustavasta toiminnallisesta suunnitelmasta. Sosiaali- ja avoterveydenhuollon henkilöstön ja tilojen osalta on tehty alustava ”lukujärjestys”. Työryhmä keskusteli muutostöistä ja aikataulusta. Riippuen urakan etenemisestä, muutto voisi toteutua joulukuun puolivälissä ennen vuodenvaihteen sulkua tai vaihtoehtoisesti sulun jälkeen.
Käytännössä Niittyvillaan tehdään tie kulkemaan Vanhustalosäätiön rivitalojen takaa, jotta Metsätähden kaunista pihapiiriä ei tarvitse hajottaa. Samalla saadaan myös tarvittavaa pysäköintitilaa. Henkilöstön sisäänkäynti ja paikoitus tulee päiväkodin puolelle.  Nykyinen terassin sisäänkäynti muutetaan lähipalvelukeskuksen sisäänkäynniksi, lisäksi sisätiloihin asennetaan väliovia ja tehdään neuvonta- ja ryhmätilat aulatilaan.
Työryhmä kokoontuu seuraavaksi 4.12. tarkastelemaan töiden ja suunnitelmien etenemistä. Toiveena on, että silloin pystytään tarkemmin määrittelemään muuttoajankohta ja päivämäärä jolloin uusi lähipalvelukeskus avataan kuntalaisille.


Elinvoimalautakunta pyytää 7.11.2017 mennessä

Tarjouksia konetöistä, aurauksista ja traktoriurakoinnista
vuosille 2018 - 2019

Tarkemmat tarjouspyynnöt ja -lomakkeet on saatavissa
kunnanviraston tekniseltä osastolta 12.10.2017 alkaen.

Lisätiedot: Anne Järvenranta 044 720 1028 tai
Tuija Katajisto 044 720 1030


BIOKAASURETKI 7.11.2017

ProAgria Länsi-Suomi ry:n hallinnoima Vähähiilinen maaseutu - maaseudun uusiutuvat energiat -hanke järjestää yhteistyössä Pohjois-Satakunnan Kehittämiskeskuksen kanssa retken, jonka vierailukohteina ovat kolme erityyppistä biokaasulaitosta:

  • Maatalousoppilaitoksen konttirakenteinen biokaasulaitos Kauhajoella
    http://biogts.fi/referenssit/biokaasulaitos-suupohjan-ammattioppilaitokselle/
  • ”Perinteinen” märkämädätyslaitos Jepualla
    http://www.jeppobiogas.fi/kotisivu/
  • Maatilan biokaasulaitos Virroilla
    http://www.pellervo.fi/maatila/mp4_06/virroilla.htm

Retken hinta on 30 € (sis. alv 24%). Hinta sisältää vierailut kohteissa, linja-auto kuljetuksen ja lounaan. Kuljetus lähtee S-marketin pihasta Kankaanpäästä kello 7.45 ja palaa samaan paikkaan n klo 20.

Ilmoittautuminen netissä ProAgrian sivulla osoitteessa:
https://lansi-suomi.proagria.fi/tapahtumat/biokaasulaitos-retki-8786

Lisätietoa: Manu Hollmén, bioenergia-asiantuntija  ProAgria    0400 422 658
Marko Rajamäki, toimitusjohtaja PSKK 040 717 7578


Joulukonsertti sunnuntaina 26.11.2017 klo 19.00 Siikaisten kirkossa.

Esiintyjänä tangokuningas TEEMU ROIVAINEN.

Järj. LC - Siikainen


SER(sähkö ja elektroniikka)-romua otetaan edelleen vastaan kunnantalon pihalla olevaan konttiin.

Vastaanotosta vastaa ensisijaisesti Toimintatupa. Ma-pe 8.30-11.30 ja 12.30-15.00.
Mikäli emme ole paikalla löytyy avain kunnantalolta kyseisinä aikoina.

Terveisin Toimituvan väki