Ajankohtaista

Siikaisten kunnan 150-vuotisjuhla 20.11. klo 13.00 liikuntahallilla.

Juhlakahvitus ja -näyttely klo 12.00. Juhlaohjelma alkaa klo 13.00 ja kestää noin tunnin.

Tervetuloa!

alt=""


Torstaina 21.10. Siikaisten kirjastossa klo 10-16
Tarvitsetko neuvontaa älypuhelimen, tietokoneen tai tabletin kanssa? Askarruttaako sähköiset asiointipalvelut?
Digitukipäivään voit varata henkilökohtaisen neuvonta-ajan.

Varaa aika tästä! ( siirtyy uudelle sivustolle)

Voit myös varata ajan soittamalla:
044 720 1039 / Siikaisten kirjasto tai
sähköpostilla siikaisten.kirjasto@siikainen.fi

Paikalle voi myös tulla ilman ajanvarausta kysymään vapaita aikoja!

Järj. Pohjois-Satakunnan Digitalisaatiohanke ja Siikaisten kirjasto


Juhlavaltuustossa muistettiin pitkään palvelleita luottamushenkilöitä ja kunnan henkilöstöä. Kunnanvaltuuston kokous pidettiin 29.9.2021 Metsätähden ruokasalissa ja sen aluksi kirkkoherra Olavi Ervasti piti juhlapuheen, jonka jälkeen tilaisuus jatkui kunnanvaltuuston puheenjohtajan Sari Vuorelan puheella ja kunnan luottamushenkilöiden sekä kunnan henkilöstön muistamisella.

alt=""

Pitkään palvelleita luottamushenkilöitä muistettiin Kuntaliiton myöntämin ansiomerkein. Kultaisen ansiomerkin kolmenkymmenen vuoden palveluksesta saivat Jukka Vanhatalo, Arja Kurtti, Seppo Mäkiselkä ja Taisto Salo. Hopeisen ansiomerkin kahdenkymmenen vuoden palveluksesta saivat Heta Östergård ja Tero Harju.

Kunnan työntekijöitä palkittiin 20, 30 ja 40 vuoden palveluksesta. Työntekijöitä muistettiin koruin ja solmioneuloin. Kahdenkymmenen vuoden palveluksesta muistettiin Sari Norrgårdia, Sanna Harjua ja Sanna-Mari Viitaniemeä. Kolmenkymmenen vuoden palveluksesta muistamisen saivat Katri-Helena Saarinen-Holappa, John Söderbacka ja Elisa Laine. Neljänkymmenen vuoden palveluksesta muistettiin Tarja Lammia.

alt=""


Keittäjän työtehtäviin kuuluu astiahuolto, asiakaspalvelu, ruoanvalmistus, erityisruokavaliot sekä puhtaanapito, elintarvikkeiden vastaanotto, varastointi ja tarpeen vaatiessa hankinta.

Edellytämme sinulta tehtävään soveltuvaa koulutusta ja kokemusta elintarvike- ja/ tai ravintola-alalla työskentelystä. Sinulta löytyy hygieniapassi.

Toivomme sinulta energistä ja yhteistyökykyistä työotetta. Olet reilu, reipas ja kohtelias. Työelämän pelisäännöt ovat sinulle jo tuttuja ja sinulta löytyy joustavuutta muutostilanteisiin.

Työ edellyttää toimintakykyä nopeasti vaihtelevissa tilanteissa, avointa asennetta sekä kykyä niin itsenäiseen kuin tiimityöskentelyynkin.

Keittiö on avoinna päivittäin 7-15. Sinulla on valmius työskennellä viikonloppuisin (n joka 3. vkl)

Palkkaus ja muut palvelusuhteen ehdot määräytyvät kunnallisen yleisen työ- ja virkaehtosopimuksen mukaan. Tehtävän täytössä noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa.

Siikaisten kunta on savuton työpaikka.

Tehtävä alkaa 18.10.2021 tai sopimuksen mukaan. Haku päättyy 15.10.2021. Hakemukset osoitteeseen kirjaamo@siikainen.fi
Lisätietoja antaa Riikka Heini 0447201057.


alt=""Haapakeitaan/Haapajärven tilan ruskaretki järjestetään lauantaina 23.10.2021 klo 11.00-14.00 välisenä aikana. Lähdöt Katselmasta, josta kuljetaan Haapakeitaan reittiä pitkin Haapajärven tilalle. Mahdollisuus myös mennä Dahlin tilan kautta. Dahlin tilalta järjestetään paluukuljetus sitä haluaville.

Kunta tarjoaa kahvit Haapajärven tilalla. Nuotiopaikat Katselmassa ja Haapajärven tilalla (omat eväät). Reitillä luonto aiheisia rasteja.

Tervetuloa!

 


Siikaisten kunnanvaltuuston kauden viimeisessä kokouksessa päätettiin jo toisen perättäisen poikkeuksellisen tilinpäätöksen seurauksena maksaa lainat pois

Siikaisten kunnanvaltuusto kokoontui Sammin kylätalolla keskiviikkoiltana 26.5.2021 ajan henkeen kuuluvasti terveysturvallisesti. Kokouksessa käsiteltiin mm. viime vuoden tilinpäätös ja varainhoidollisia asioita. Kokous oli valtuustokauden viimeinen ennalta suunniteltu kokous. Uusi nyt kuntavaaleissa valittava valtuusto kokoontuu virallisesti ensimmäistä kertaa elokuussa. Nykyiset toimielimet ja luottamushenkilöt jatkavat tehtävissään kunnes uudet on valittu.

Siikaisten kunnanvaltuusto ja johtoryhmä 26.5.2021 Sammin kylätalolla

Tilinpäätös 940 000 euroa plussalle, kuntalaisten palvelut kärsivät koronasta

Vuoden 2020 tilinpäätöksessä taloudellisesti ja toiminnallisesti merkittävin tekijä oli koronaepidemia, joka realisoitui maalikuussa valtakunnallisena poikkeustilana. Poikkeustilan johdosta suljettiin julkiset tilat ja koulu siirtyi etäopetukseen. Ihmisiä, etenkin ikäihmisiä kehotettiin pysymään kotona. Kunta järjesti ikäihmisille kauppakassipalvelun sekä myönsi yksinyrittäjille työ- ja elinkeinoministeriön ohjeistamaa koronatukea. Vuoden aikana tehtiin koululla ja kokouskäytännöissä digiloikka. Kesällä palveluita palautettiin varotoimin kohti normaalia, mutta loppuvuoden aikana tapahtui jälleen käänne pahempaan.

Toiminnallisesti suuri osa kuntalaisten palveluista oli heikompia kuin normaalivuonna. Peruspalvelut toimivat erityisjärjestelyin. Kulttuuritapahtumat, retket  ja vierailut jäivät pääosin toteutumatta, millä oli vaikutusta myös määrärahojen käyttöön. Siikainen säästyi vuoden 2020 osalta itse taudin leviämiseltä alueellaan, loppuvuodesta raportoitiin kaksi tartuntaa. Sen sijaan kokonaisuutena Pohjois-Satakunta kävi myös leviämisvaiheessa, minkä johdosta varotoimet ja rajoitukset ovat olleet tiukkoja koko alueella.

Valtio päätti kuntien valtionosuusmuutoksista ja koronatuista useampaan kertaan syksyn aikana. Siikainenkin sai poikkeuksellisen paljon lisää valtionrahoitusta suorina valtionosuuksina, yhteisövero-osuuden korotuksena sekä välillisesti sairaanhoitopiirin hinnan alennuksina.

Viime vuonna päättyi vuosia kestänyt vanhustentalosäätiön purkuprosessin. Säätiörekisteri hyväksyi keväällä säätiön purkamisen ja Siikaisten seurakunta luopui 1/6 osuudestaan säätiön varallisuuteen ja velkoihin. Kunnan vuokra-asuntokanta teoriassa kaksinkertaistui, mutta tasearvoa kokonaisuudella oli lopulta melko vähän. Kolme taloa oli jo arvioitu purkukuntoisiksi, ja näistä yksi on ollut pidempään kylmillään.

Ylijäämä vuodelta 2020 oli lähes 940 000 euroa ja kertynyt ylijäämä 4,179 miljoonaa euroa. Kertyneeseen ylijäämään vaikuttaa koronavuoden lisäksi erityisesti edellisvuonna saatu noin miljoonan euron palautus aiempina vuosina aiheetta maksetuista lastensuojelukustannuksista.

Toimintatuotot toteutuivat 110 - ja kulut 92 prosenttisesti. Tuotot olivat 1,38 miljoonaa ja kulut 10,24 miljoonaa euroa. Verotulot 4,814  ja valtionosuudet 5,543 miljoonaa euroa.  Vuosikate oli 1,489 miljoonaa euroa. Suunnitelman mukaiset poistot olivat 550 000 euroa ja investoinnit yhteensä 363 000 euroa. Metsätähden pesutiloihin suunniteltu saneeraus jäi kokonaan toteuttamatta koronan takia, kun ulkopuolisten käynti tiloissa ei ollut mahdollista. Sen sijaan muita investointisuunnitelman mukaisia töitä tehtiin.

Koronavuonna ilahduttivat SM-suunnistuskisat, uusi leikkipuisto ja Geopark

Alueen ja kunnan kehitykseen ja imagoon myönteisesti vaikutti vuonna 2020  erityisesti kolme asiaa. Syyskuussa oli epidemian suhteen parempi aika, ja Siikaisten Sisun yhdessä Kankaanpään Suunnistajien kanssa organisoima pitkän matkan SM- suunnistus saatiin pitää Siikaisten Vuorijärvellä. Tapahtumaan osallistui lukuisia talkoolaisia ja se valittiin Satakunnan vuoden urheiluteoksi. Siikaisten keskustaajama puolestaan sai uuden leikkipaikan, kun Mannerheimin lastensuojeluliiton Siikaisten osasto organisoi leikkipuiston rakentamisen leader-hankkeena. Yhdistys sai lahjoituksia ja talkootyötä hankkeeseen useilta siikaislaisilta yhdistyksiltä, yrityksiltä ja yksityishenkilöiltä. Unesco myönsi Lauhanvuori-Hämeenkangas Geoparkille Global Geopark - statuksen kesällä heti ensimmäisen haun päätteeksi. Merkittävänä ansiona pidettiin alueen kuntien, metsähallituksen ja muiden toimijoiden vahvaa yhteistyötä. Statusjuhla jäi pidettäväksi vuodelle 2021 koronan takia. Statuksen myöntämisen tuoma julkisuus ja koronan myötä kasvanut ihmisten kiinnostus luontoon ja retkeilyyn toi myös Siikaisten Katselmaan ja Haapajärven tilalle aiempaa enemmän vierailijoita.

Kassavaroihin tulossa talletuskorko, kunnanvaltuusto päätti maksaa jäljellä olevat lainat pois ja sijoittaa puunmyyntitulot

Euroopan keskuspankki on jatkanut negatiivisen talletuskoron voimassaoloa. Tästä johtuen pankit siirtävät  negatiivisen talletuskoron omille asiakkailleen ja myös Siikaisten kunnan yritystilin sopimusehdot muuttuvat 1.7.2021 alkaen. Muutoksen jälkeen kunta maksaa käytännössä talletuskorkoa tilillä olevista kassavaroista. Kunnan tilille on edelleen kertynyt kassavaroja yli päivittäisrahaliikenteen tarpeen. Kunnalla on kaksi lainaa, ns. koulun korjaukseen vuonna 2013 otettu laina ja aiempi bullet-laina, joka on 2015 muutettu normaaliksi luotoksi, yhteensä 1 487 500 euroa. Lainojen korkomenot ja lyhennykset ovat olleet vuositasolla runsas 120 000.  Kunnanvaltuusto päätti lainojen  poismaksusta, minkä jälkeen 150-vuotias Siikaisten kunta on velaton, mutta huomioitavaa kuitenkin on, että kunnalla on edelleen muita vastuita. Lisäksi valtuusto päätti kunnan sijoitustoiminnan periaatteiden mukaisesti sijoittaa nyt tehdyn puukaupan reilun 70 000 euron tulon sijoittamisesta MetsäGroupin A-lisäosuuksiin.

Alkuvuosi on toteutunut talousarvion mukaisena, ensi vuotta rakennetaan tutuista lähtökohdista

Alkuvuoden toimintaa säätelee edelleen koronaepidemia, mutta toimintatavat ovat tulleet tutuiksi. Tässä vaiheessa kunnan talousarvion toteutuminen näyttää kokonaisuutena olevan arvion mukainen, mutta vuosi sisältää edelleen paljon epävarmuustekijöitä. Erityisesti koronan vaikutukset näkyvät joissakin perheissä pitkittyvinä erilaisen sosiaali- ja terveyspalveluiden tuen tarpeina.

Valtio julkaisi ensimmäiset kuntatalouden vuoden 2022 rahoituspohjaan vaikuttavat ennusteensa toukokuussa. Ennusteen mukaan Siikaisissa verotulot laskevat ja valtionosuuden hieman nousevat, joten käytännössä tulojen nollakasvulla lähdetään rakentamaan ensi vuoden talousarviota. Uusia vaateita kunnille on asetettu mm. varhaiskasvatukseen, oppivelvollisuuteen ja sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyen. Vaatimusten kasvu, hyvinvointialueen toteuttamisen vaikutukset ja kunnan itsehallinnon edelleen kaventuminen takaavat, että työhaluja ja rohkeutta vaaditaan jatkossakin tulevilta kuntapäättäjiltä.


Pohjois-Satakunnan digitalisaatiohankkeen pilotoinnit käynnistyivät toukokuun alussa. Hankkeen tavoitteena on uusien digitaalisten kanavien avulla parantaa kuntien asiakaspalvelua, lisätä kuntalaisten osallistumismahdollisuuksia, sekä tehdä asiointia sujuvammaksi muun muassa sähköistämällä asiointiin tarvittavia lomakkeita. Kankaanpään kaupungin hallinnoimassa hankkeessa ovat mukana Jämijärven, Karvian, Pomarkun ja Siikaisten kunnat.

Pilotointiin kolme uutta järjestelmää
Pilotointiin valikoitui kolme järjestelmää, joilla hankkeen tavoitteissa päästään eteenpäin: Suomi.fi –tunnistautumista hyödyntävä sähköisten asiointilomakkeiden, kyselyiden ja tapahtumahallinnan ohjelma, asiakaspalveluchat kuntien verkkosivuille, sekä neljän kunnan yhteinen paikkatietoa hyödyntävä palautteenantokanava. Hankkeessa mukana olevat kunnat saivat itsenäisesti päättää, mihin pilotointeihin lähtevät mukaan.

-Pilotoinneilla mahdollistetaan uusien kanavien ja ohjelmien kokeilu ilman suoraa hankintapäätöstä. Pilottijakson jälkeen kunnat voivat harkinnan mukaan hankkia kyseisen ohjelman käyttöön, jos käyttökokemus on ollut hyvä. Toivomme kuntalaisten löytävän uudet kanavat ja ottavan ne aktiiviseen käyttöön, hankekoordinaattori Heli Puputti kertoo.

Uudet asiakaspalvelukanavat käytössä – Chat palvelee Siikaisten verkkosivuilla
Siikaisten kunnan verkkosivuilla asiakas saa palvelua myös chat -kanavan kautta. Etusivulle aukeavaan chattiin voi esittää kysymyksiä kunnan palveluista ja toiminnasta. Palvelun pilotointi kestää syyskuun loppuun asti.

-Pääsääntöisesti asiakaspalvelija on paikalla tiistaina ja torstaina klo 9-11 välisenä aikana. Muina aikoina, tai jos asiakaspalvelija on kiireinen, voi jättää viestin chat ikkunaan avautuvaan lomakkeeseen. Kaikkiin yhteydenottoihin pyritään vastaamaan mahdollisimman pian, Siikaisten kunnan hallintopäällikkö Jenni Puskala kertoo.

Neljän kunnan yhteinen palautekanava hyödyntää paikkatietoa
Jämijärven, Kankaanpään, Pomarkun ja Siikaisten yhteinen palautekanava löytyy Siikaisten kunnan verkkosivujen etusivun ylälaidasta kohdasta ”Palaute”.  Suora linkki palautepalveluun on: https://pspalaute.trimblefeedback.com/eFeedback/

Palautekanava hyödyntää mobiililaitteissa paikkatietoa ja palautteeseen voi lisätä myös valokuvia. Järjestelmä mahdollistaa myös aikaisemmin annettujen palautteiden selailun, eli asiakas voi katsoa onko samasta asiasta mahdollisesti jo kunnalle ilmoitettu. Järjestelmä ohjaa annetun palautteen suoraan oikealle henkilölle, jolloin palautteiden käsittely ja toimenpiteet nopeutuvat. Yhteystiedot jättämällä palautteen antaja saa tiedon, kun asia on käsitelty ja mahdollinen toimenpide tehty.

-Jos asiakas antaa luvan, palaute julkaistaan. Tämän toivotaan vähentävän samasta asiasta tulevia puhelinsoittoja ja sähköposteja. Toivomme tietysti, että Siikaisissa palautetta annettaisiin myös niistä positiivisista ja mukavista asioista, Jenni Puskala sanoo.

Palautepalvelun pilotointi kestää lokakuun loppuun asti. Tänä aikana kerätään käyttökokemuksia sekä kuntalaisilta, että henkilökunnalta. Palvelun toimittajan kanssa arvioidaan järjestelmän toimivuutta, sekä tarvittavia kehittämistoimenpiteitä säännöllisissä palavereissa.

-Kaikkia mahdollisia aihekategorioita palvelusta ei vielä tässä vaiheessa löydy, mutta järjestelmää kehitetään jatkossa. ”Yleinen palaute” kategoriaan voi laittaa palautetta oikeastaan mistä vaan kunnan toimintaan liittyvästä asiasta, Puskala summaa.

alt=""

Lisätiedot:

Heli Puputti
Hankekoordinaattori
heli.puputti@kankaanpaa.fi
044 5772231


Siikaisten kunnan ”syntymäpäivä” on 1.5.1871. Juhlavuotta koordinoi kunnanhallituksen nimittämä toimikunta. Koronatilanne vaikuttaa Siikaisten 150 – vuotisjuhlavuoteen.

Koronaepidemian riskit ovat edelleen läsnä arjessamme, mikä muuttaa juhlavuoden alustavia suunnitelmia. Huhtikuulle aiottu pääjuhla siirtyy loppuvuoteen. Edelleen koululaiset vastaavat juhlavalmisteluista, mutta valmistelu keskittyy syyslukukauteen. Pääjuhlassa on oppilaiden tuottamaa ohjelmaa sekä kuntalaisten ja vieraiden juhlakahvitus. Keväällä koululaiset toteuttavat juhlavuosiaineistoa verkkoon.

Juhlavaltuusto järjestetään syksyllä jolloin uudet, kevään 2021 kuntavaaleissa valitut valtuutetut aloittavat ensimmäistä kauden strategiatyötään.

Yhdistyksillä on alustavia suunnitelmia, mutta myös yhdistysverkoston suunnittelukokousta on jouduttu lykkäämään kokoontumisrajoitusten takia eteenpäin. Siikaisten päivät ja siihen kuuluva iltakonsertti on tarkoitus järjestää koulun piha-alueella kesäkuun 12. päivä jos tilanne suinkin sallii. Järjestelyiden vetovastuussa on Siikaisten Yrittäjät, ja usea muu yhdistys on luvannut olla tuottamassa ohjelmaa ja auttamassa järjestelyissä.

Jo loppuvuodesta 2020 on ilmestynyt kunnan historiaa eri näkökulmista esiin tuova teos Ajan Askelissa. Sen tuotti kotiseutu- ja museoyhdistys ja toimittivat Maria Nevala ja Arja Lehtinen.

Satakunnan maakuntakirjastossa on Siikaisten juhlavuosinäyttely, alustavasti huhtikuussa, mutta koronan takia varalla on aika heinä-elokuun vaihteessa. Tiedotamme Siikaisten verkkosivuilla tapahtumista kun varmistuksia saadaan, ja tietysti Kuntauutisissa ja SuviSiikaisissa juhla on yhtenä aiheena koko vuoden.

Haapakeidas Siikaisten Geopark-kohteena saa myös oman tapahtumansa  kesän aikana. Tavoitteena on saada siikaislaiset perheet liikkeelle, retkeilemään ja tutustumaan oman kunnan vaikuttavaan geokohteeseen.

Siikaisten kirjastossa järjestetään näyttely ja verkkosivuille tuotetaan digitaalista aineistoa kunnan vaiheista.

Siikaisten kunnan markkinointilogosta on jo järjestetty kilpailu, ja mm. Kuntauutisten ilmettä uudistetaan sen mukaan.

Kantatien varteen suunnitellaan juhlavuoden maamerkkiä.


”Kun etsin netistä tietoa Siikaisista, osui silmiini kartta. Kuntarajat näyttivät minun silmiini heti lehdeltä, ja kun tutustuin kuntaan enemmän, sain vaikutelman, että teillä todella on luonto lähellä”, sanoo kilpailun voittaja, iisalmelainen freelance-graafikko Aku Tuovinen.Aku kertoo logojen suunnittelun alkaneen noin 15 vuotta sitten harrastuksesta, hän on aiemmin osallistunut moniin yritysten ja yhteisöjen logokilpailuihin ja kun menestystäkin alkoi tulla, harrastuksesta tuli työ. Muutamien viime vuosien ajan hän on tehnyt graafisia töitä eri toimeksiantajille freelancerina ja kilpailut ovat jääneet. Kun korona vei viime kevään työt, oli taas aikaa muuhunkin. Siikaisten kilpailu oli muutaman vuoden tauon jälkeen ensimmäinen, johon hän osallistui.

Aku etsi tietoa Siikaisten kunnasta ja siikaislaisista netistä. Itäsuomalaisen maalaiskylästä kotoisin olevan oli lopulta helppo samaistua pieneen länsisuomalaiseen maaseutupitäjään. Ei Suomi loppujen lopuksi niin erilainen ole. Vaikka, olisi sitä tietoa voinut enemmänkin löytyä. Päällimmäisenä hänelle jäi mieleen yhteisöllisyys ja luonto. Aku on totta kai iloinen, että hänen ehdotuksensa miellytti raatia. Hän sanoo kilpailutöiden olevan aina arvoituksellisempia kuin tavanomaisten suunnittelutöiden. Tavallisesti tilaajan kanssa käydään useita keskusteluja ja työ jatkuu vielä ensimmäisten ideoiden ja luonnosten pohjalta, kilpailussa vuorovaikutusta ei ole.

Siikaisten kunta julisti logokilpailun ensi vuonna vietettävän 150-vuotis juhlavuoden kunniaksi. Logoa on tarkoitus käyttää jatkossa viestinnässä ja markkinoinnissa. Kilpailuun osallistui 25 hyvin erilaista ehdotusta, ehdotusten tekijöitä oli eri puolilta Suomea. Kilpailun raadin muodosti juhlavuoden koordinaatioryhmä poislukien ryhmän sihteeri. Työt arvioitiin nimettöminä. Ensimmäiselle kierrokselle valikoitui 11 työtä, mikä kuvaa arvioinnin vaikeutta. Lopulta pöydällä oli kaksi ehdotusta, joista kuntakarttaan perustuvat lehti vei voiton. Koko tuomaristo oli voittajatyön takana, vaikka henkilökohtaisia voittajaehdokkaita olisi jäsenillä ollut muitakin.

Kartta työn pohjana sykähdytti, vastakin kun onnistuneet suunnistuksen SM-kisat olivat vielä tuoreessa muistissa. Myös vihreän lehden sävyt ja kunnan eri osiin yltävät elämän suonet viehättivät voittajatyössä. Logo teksteineen oli myös selkeä ja toimii eri taustoilla, värillä ja mustavalkoisena, siis helposti käyttöönotettavissa eri viestinnän ja markkinoinnin tarkoituksiin.


UNESCOn hallintoneuvosto on hyväksynyt Lauhanvuori–Hämeenkangas Geoparkin UNESCOn Global Geopark -ohjelmaan ja kansainvälisen verkoston jäseneksi. Länsi-Suomessa kolmen maakunnan alueella sijaitsevasta Geoparkista tuli samalla Suomen toinen UNESCO Global Geopark Rokuan jälkeen.

Lauhanvuori–Hämeenkangas UNESCO Global Geopark sijaitsee Länsi-Suomessa kolmen maakunnan rajaseudulla. Geopark-kuntiin lukeutuvat Kauhajoki, Isojoki ja Karijoki Etelä-Pohjanmaalla, Kankaanpää, Karvia, Honkajoki, Jämijärvi ja Siikainen Satakunnassa sekä Parkano ja Kihniö Pirkanmaalla. Kunnat ovat jo vuosien ajan kehittäneet aluetta kohti UNESCO Global Geopark -verkoston jäsenyyttä tiiviissä yhteistyössä Metsähallituksen, Luonnonvarakeskuksen, yritysten, yhdistysten ja asukkaiden sekä lukuisten muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Siikaisissa geologinen kohde on Haapakeidas. Katselmankallio on saanut talkootyöllä toisen taukopaikan Haapakeitaan toiselle laidalle, Haapajärven erämaatilan. Nyt niiden väliin on merkitty uusi 3,5 kilometrin mittainen luontoreitti. Vielä reitille täytyy varustautua kosteutta sietävillä kengillä, mutta ensi talven aikana kosteimmille kohdille viedään vielä pitkoksia. Tämän jälkeen reitti on helppokulkuinen ja monipuolinen: lehtoa, kangasta, avosuota, majavanpatoja, valtavia muurahaiskekoja…

 

Lauhanvuori–Hämeenkangas UNESCO Global Geoparkin geologinen pääteema kuvaa maiseman kehitystä muinaisesta vuoristosta nykyiseksi suomaaksi. Suurin osa geokohteista sijaitsee Metsähallituksen alueilla, minkä ansiosta Geopark nojaa Metsähallituksen järjestelmiin, asiakasturvallisuustyöhön ja luonnonsuojelukäytäntöihin.

UNESCO Global Geopark -brändi on matkailijalle laadun tae ja lisää kansainvälistä matkailua alueella. Lauhanvuori–Hämeenkangas Geopark -alueen kansallispuistoissa ovat käyntimäärät Metsähallituksen laskentojen mukaan jo valmisteluvaiheessa viimeisen kolmen vuoden aikana kasvaneet paljon.


KIRPPUTORI TOIMINTATUVALLA AVOINNA TIISTAISIN KLO 8-14
Kankaanpääntie 1 B, Siikainen

Kesäajan toimii myös pihakirppis (säävaraus).
Myynnissä on paljon erilaista tavaraa!
Vaikkapa lahjoiksi on myynnissä Toimintatuvalla valmistettuja uusia tuotteita; neuletöitä, askarteluita, ym.
Myynnissä on myös lasten ja aikuisten vaatteita, (sovitushuone löytyy), erilaisia käsitöitä, lasten leluja ja kaikkea kotiin.

Myyntipaikka on ilmainen. Tällä hetkellä myyntiin mahtuu vain vähäinen määrä pientä tavaraa. Kirpputori toimii itsepalveluperiaatteella. Annamme numeron, jonka merkitset myytävään tuotteen hintalappuun. Myyntiaika on myyjän päätettävissä. Toimintatupa tilittää myyntituotot myyjälle numeroiden perusteella.

Toimintatupa ei luetteloi erikseen mitä tavarat olivat ja millä hinnalla ne myydään. Tavaroiden tulee olla asiakkaan omistamia. Toimintatupa ei ole vastuussa myyntiin jätetyistä tavaroista, mutta pyrkii parhaalla mahdollisella tavalla huolehtimaan niistä.Laitetaan siis tavarat kiertämään. Tuo itsellesi tarpeettomaksi käyneet tuotteet myytäväksi tai tule edullisille ostoksille! Maksu vain käteisellä!

Tervetuloa tutustumaan monipuoliseen valikoimaan ja tekemään edullisia löytöjä!

HUOM! Kirjaston poistokirjoja on edelleen myynnissä Toimintatuvalla kirpputorin aukioloaikana. Poistokirjoja myydään 1 euro/kassillinen.

Terveisin Toimintatuvan väki

 

 


Tukea voit hakea paperilomakkeella tai sähköisesti. Ohjeistus ja paperilomake on valmiina, sähköinen haku avautuu lähipäivinä.

http://www.siikainen.fi/?page_id=368


Tiekunnan kokouksen kutsuminen koolle YksTL 61 §
Kutsuja: toimielin (hoitokunta tai toimitsijamies)
Kutsu: kirjallisena postitse (joiden osoite on tiedossa) tai sähköpostitse tai muulla tietoliikenneyhteydellä (joka ilmoittanut osoitteensa) Tekstiviesti ei ole riittävä. Lehti-ilmoitus kelpaa enää täydentäväksi kutsutavaksi.
Kutsuaika: 2 vk – 2 kk ennen kokousta.

Palkat ja palkkiot verollisia (ennakonpidätys, sotumaksu)
– kulukorvaukset verottomia
– työllä ei voi korvata tiemaksua.

Oikeus oikaisuvaatimukseen YksTL 64 §
Osakkaalla ja muulla asianosaisella on oikeus tehdä oikaisuvaatimus. Siinä vaaditaan, että tehdään uusi päätös, jolla korvataan ja korjataan aiempi päätös. Koskee päätöstä, jonka on tehnyt tiekunnan kokous, perustamiskokous tai toimielin. Oikaisuvaatimuksella on oltava laissa mainittu peruste. Jos päätös; 
– ei ole syntynyt laillisessa järjestyksessä 
– on lain tai tiekunnan sääntöjen vastainen 
– loukkaa hänen oikeuttaa
Oikaisuvaatimus esitetään tiekunnan kokoukselle kirjallisesti 30 pv kuluessa päätöksen tekemisestä. Toimielimellä on aikaa 30 pv vaatimuksen esittämisestä kutsua tiekunnan kokous käsittelemään asiaa. Toimielin voi ratkaista oikaisuvaatimuksen sen itsensä tekemään päätökseen 30 pv kuluessa.

Moitekanne (=valitus) YksTL 65 §
Osakas tai muu asianosainen voi nostaa kanteen käräjäoikeudessa tiekuntaa vastaan, jos; 
– asian käsittelyssä toimittu vastoin yksityistielakia tai tiekunnan sääntöjä 
– päätös on yksityistielain tai sääntöjen vastainen 
– päätös loukkaa hänen oikeuttaan tai osakkaiden yhdenvertaisuutta
Kanne nostetaan siinä käräjäoikeudessa, jonka yhteydessä toimii maaoikeus ja jonka yhteydessä toimivan maaoikeuden tuomiopiirissä tie tai pääosa tiestä sijaitsee. (Varsinais-Suomen käräjäoikeus, Turku) Osakkaan nostettava kanne 3 kk kuluessa päätöksen tekemisestä. Muun asianosaisen nostettava kanne 3 kk kuluessa tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimusta koskevasta päätöksestä nostettava kanne 30 pv kuluessa tiedoksisaannista.

Tien kunnossapito
Tie pidettävä tieosakkaiden liikennetarpeen edellyttämässä kunnossa. Otettava huomioon myös liikenneturvallisuus. Hiekoitus kuuluu talvikunnossapitoon.

Tiekunnan rekisteriseloste-malli
https://www.tieyhdistys.fi/site/assets/files/1380/tiekunnan_tiedonhallinnan_periaatteet.pdf