Ajankohtaista

UNESCOn hallintoneuvosto on hyväksynyt Lauhanvuori–Hämeenkangas Geoparkin UNESCOn Global Geopark -ohjelmaan ja kansainvälisen verkoston jäseneksi. Länsi-Suomessa kolmen maakunnan alueella sijaitsevasta Geoparkista tuli samalla Suomen toinen UNESCO Global Geopark Rokuan jälkeen.

Lauhanvuori–Hämeenkangas UNESCO Global Geopark sijaitsee Länsi-Suomessa kolmen maakunnan rajaseudulla. Geopark-kuntiin lukeutuvat Kauhajoki, Isojoki ja Karijoki Etelä-Pohjanmaalla, Kankaanpää, Karvia, Honkajoki, Jämijärvi ja Siikainen Satakunnassa sekä Parkano ja Kihniö Pirkanmaalla. Kunnat ovat jo vuosien ajan kehittäneet aluetta kohti UNESCO Global Geopark -verkoston jäsenyyttä tiiviissä yhteistyössä Metsähallituksen, Luonnonvarakeskuksen, yritysten, yhdistysten ja asukkaiden sekä lukuisten muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Siikaisissa geologinen kohde on Haapakeidas. Katselmankallio on saanut talkootyöllä toisen taukopaikan Haapakeitaan toiselle laidalle, Haapajärven erämaatilan. Nyt niiden väliin on merkitty uusi 3,5 kilometrin mittainen luontoreitti. Vielä reitille täytyy varustautua kosteutta sietävillä kengillä, mutta ensi talven aikana kosteimmille kohdille viedään vielä pitkoksia. Tämän jälkeen reitti on helppokulkuinen ja monipuolinen: lehtoa, kangasta, avosuota, majavanpatoja, valtavia muurahaiskekoja…

Lauhanvuori–Hämeenkangas UNESCO Global Geoparkin geologinen pääteema kuvaa maiseman kehitystä muinaisesta vuoristosta nykyiseksi suomaaksi. Suurin osa geokohteista sijaitsee Metsähallituksen alueilla, minkä ansiosta Geopark nojaa Metsähallituksen järjestelmiin, asiakasturvallisuustyöhön ja luonnonsuojelukäytäntöihin.

UNESCO Global Geopark -brändi on matkailijalle laadun tae ja lisää kansainvälistä matkailua alueella. Lauhanvuori–Hämeenkangas Geopark -alueen kansallispuistoissa ovat käyntimäärät Metsähallituksen laskentojen mukaan jo valmisteluvaiheessa viimeisen kolmen vuoden aikana kasvaneet paljon.


Kunnan hallinnon palvelut, asiointipiste ja tekninen toimisto ovat suljettuna ajalla 6.7.-2.8.2020.
Teknisen toimen päivystysnumero kunnan kiinteistöjä koskevissa kiireellisissä asioissa on 044- 720 1029.

Kirjasto palvelee Kunnantuvalla normaalisti koko kesän ajan:
Ma 12.00 – 18.00
Ti 10.00 – 16.00
Ke 10.00 – 16.00
To 10.00 – 16.00
Pe 12.00 – 18.00
La ja su suljettu.

 


KIRPPUTORI TOIMINTATUVALLA AVOINNA TIISTAISIN KLO 8-14
Kankaanpääntie 1 B, Siikainen

Kesäajan toimii myös pihakirppis (säävaraus).
Myynnissä on paljon erilaista tavaraa!
Vaikkapa lahjoiksi on myynnissä Toimintatuvalla valmistettuja uusia tuotteita; neuletöitä, askarteluita, ym.
Myynnissä on myös lasten ja aikuisten vaatteita, (sovitushuone löytyy), erilaisia käsitöitä, lasten leluja ja kaikkea kotiin.

Myyntipaikka on ilmainen. Tällä hetkellä myyntiin mahtuu vain vähäinen määrä pientä tavaraa. Kirpputori toimii itsepalveluperiaatteella. Annamme numeron, jonka merkitset myytävään tuotteen hintalappuun. Myyntiaika on myyjän päätettävissä. Toimintatupa tilittää myyntituotot myyjälle numeroiden perusteella.

Toimintatupa ei luetteloi erikseen mitä tavarat olivat ja millä hinnalla ne myydään. Tavaroiden tulee olla asiakkaan omistamia. Toimintatupa ei ole vastuussa myyntiin jätetyistä tavaroista, mutta pyrkii parhaalla mahdollisella tavalla huolehtimaan niistä.Laitetaan siis tavarat kiertämään. Tuo itsellesi tarpeettomaksi käyneet tuotteet myytäväksi tai tule edullisille ostoksille! Maksu vain käteisellä!

Tervetuloa tutustumaan monipuoliseen valikoimaan ja tekemään edullisia löytöjä!

HUOM! Kirjaston poistokirjoja on edelleen myynnissä Toimintatuvalla kirpputorin aukioloaikana. Poistokirjoja myydään 1 euro/kassillinen.

Terveisin Toimintatuvan väki

 

 


Koronatilanteen muuttumisen ja rajoitusten purkamisen takia myös kunnan kauppakassikuljetukset päättyvät. Keskiviikkona 17.6. kuljetetaan viimeiset ostokset tarvittaessa. Palvelun tarve on vähentynyt asteittain koulujen avaamisesta saakka, kesäkuussa kuljetustarve on ollut enää satunnaista yksittäisissä talouksissa keskustan alueella.


Matonpesupaikka Puhdistamontien varrella on käytettävissä.
Perhekohtaisia KAUSIKORTTEJA (15,00 eur/kpl) saa ostaa
KIRJASTOSTA sen aukioloaikoina (Kankaanpääntie 1 a
Kortti tulee pitää mukana pesupaikalla.
Vesilaitoksen hoitaja toimii matonpesupaikan käytön valvojana.


Siikaisten kunnanvaltuuston kokous pidetään ke 27.5.2020 klo 19.00.

Kokouspaikkana on koronaepidemian vuoksi poikkeuksellisesti Siikaisten liikuntahallin sali, osoite Hallitie 1. Saliin järjestetään istumapaikat turvaetäisyydet huomioiden.

Kokouksen esityslista on julkaistu 20.5.2020 verkkosivuilla kohdassa esityslistat, pöytäkirjat ja päätökset.

ASIALISTA
Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
§ 1 Vuoden 2019 tilinpäätös
§ 2 Tilintarkastuksen 2019 arviointikertomus
§ 3 Sijoitustoiminnan periaatteet
§ 4 Siikaisten kunnan kirjasto- ja kulttuuripalveluja sekä vammaisneuvoston
toimintaa koskevat uudelleenjärjestelyt
§ 5 Hallintosäännöstä päättäminen
§ 6 Sitoutumispyyntö Satakunnan kunnille ja sote-kuntayhtymille
§ 7 Eropyyntö hyvinvointilautakunnan jäsenyydestä
§ 8 Eropyyntö elinvoimalautakunnan varajäsenyydestä
§ 9 Määrärahamuutokset elinvoimalautakunta
§ 10 Ostotarjous Metsopolun tontista
§ 11 Tontin myynti Mikkolanmäki 4:166
§ 12 Vesi- ja viemärimaksujen tarkistukset 1.1.2021
§ 13 Sidonnaisuusilmoitukset
§ 14 Muut esille tulevat asiat

Valtuuston pj Tiina Klemelä-Ruohomäki

 


Suomen hallituksen koronavirustilanteen hoitoon liittyvän päätöksen mukaisesti peruskoulut avataan torstaina 14.5., ja oppilaat palaavat edellä mainitusta päivästä lukien normaaliolojen lainsäädännön mukaiseen lähiopetukseen. Tiedotimme asiasta ensimmäisen kerran huoltajille heti hallituksen päätöksen julkistamisen jälkeen.

Lähiopetukseen siirryttäessä noudatamme edelleen koronavirustilanteesta johtuvia turvajärjestelyjä, joita on kuvattu alla tarkemmin. Ne perustuvat opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) antamiin ohjeisiin. Lisäksi turvajärjestelyjä on käsitelty Siikaisten kunnan koronavirustilannejärjestelyjä koordinoivassa johtoryhmässä 6.5. ja opettajainkokouksessa 7.5.
Koulujen avautuessa 14.5. alkaen poissaoloihin sovelletaan taas normaaleja poissaolokäytänteitä.

Yleiset toimenpiteet
Siikaisten yhtenäiskoulussa hygieniatasoa on korotettu. Käsiä pestään usein, ja luokissa on sekä nestemäistä käsienpesuainetta että käsidesiä.

Yskimis- ja aivastamishygieniaan liittyvät periaatteet käydään läpi ja niiden nou-dattamiseen kiinnitetään erityistä huomiota.
Koulutyö pyritään järjestämään niin, että erilaiset ruuhkatilanteet voidaan välttää ja oppilaiden väliset etäisyydet ovat riittävän suuria.
Koululle ei päästetä ylimääräisiä henkilöitä muuten kuin erittäin pakottavasta syystä. Kodin ja koulun välinen yhteydenpito pyritään hoitamaan edelleen etäyhteyksin, ja tarvittaessa huoltajia pyydetään sopimaan tapaamisista etukäteen opettajan tai rehtorin kanssa.
Koulussa ei järjestetä yhteistilaisuuksia.

Siivous on kohdennettu tehostetusti sellaisiin kohteisiin ja pintoihin, joiden kautta tartuntariski on suurin. Siivousaineiden käytössä sovelletaan Opetushallituksen välittämiä ohjeita. Kaikissa WC-tiloissa siirrytään kertakäyttöisten käsipyyhkeiden käyttöön.

Ainoastaan täysin terveenä kouluun
Kouluun ei edelleenkään voi tulla, jos oppilaalla on vähäisiäkin flunssan oireita. Tarvittaessa huoltajia pyydetään noutamaan oppilas kesken koulupäivän kotiin. Sairastunut oppilas odottaa valvotusti ja eristyksessä huoltajien noutoa joko ulkona koulun pihalla tai liikuntahallin aulassa. Odotuspaikasta ilmoitetaan tapauskohtaisesti samalla, kun huoltajille ilmoitetaan oppilaan sairastumisesta.

Jos oppilas kuuluu perussairautensa vuoksi riskiryhmään, lääkäriltä voi pyytää todistuksen sairauslomaa ja etäopetuksena järjestettävää opetusta varten.

Koulukuljetukset
Koulukuljetukset ajetaan normaalitilanteen mukaisesti, eikä poikkeuskuljetuksia järjestetä.

Ensimmäinen koulupäivä
Oppilaat ohjataan odottamaan koulupäivän alkua suoraan omiin luokkiinsa, joissa opettajat ovat ottamassa heitä vastaan. Rehtori ja koulunkäynninohjaajat ohjaavat oppilaat koulun pihalta oikeisiin luokkiin.
Opettajat käyvät ensimmäisellä tunnilla oppilaiden kanssa läpi koronavirustilanteesta johtuvat turvallisuusohjeet ja poikkeusjärjestelyt.

Opetusryhmät ja koulupäivät
Vuosiluokkien 0 – 6 ja erityisopetusryhmän opetus järjestetään siten, että luokan oma luokanopettaja pitää kaikki luokan oppitunnit.
Vuosiluokkien 0 – 6 ja erityisopetusryhmän koulupäivä päättyy joka koulupäivä klo 13.00.
Yläkoulussa opetusryhmiin ja koulupäivän pituuteen ei tule muutoksia.
Turvallisuusjärjestelyjen vuoksi opetusryhmien päivittäinen lukujärjestys poikkeaa kuluvan lukuvuoden lukujärjestyksestä.

Opetustilat ja välineet
Vuosiluokkien 0 – 6 kaikki luokissa pidettävät oppitunnit pidetään vuosiluokkien omissa luokissa. Vuosiluokkien 7 – 9 luokissa pidettävät tunnit pidetään lukujärjestyksen mukaisesti aineluokissa. Jos mahdollista, luokissa pulpetit järjestetään siten, että oppilaiden väliset etäisyydet ovat mahdollisimman suuria.

Oppilailla lainassa olleet Chromebookit palautetaan ensimmäisenä koulupäivänä luokittain suoraan rehtorille. Asiasta annetaan tarkemmat ohjeet ensimmäisenä koulupäivänä.

Opetusvälineitä käytetään siten, ettei samaa opetusvälinettä käytä useampi oppilas. Jokaiselle vuosiluokkien 7 – 9 oppilaalle nimetään tietty Chromebook, jota ainoastaan hän käyttää opiskelussa. Vuosiluokan 6 ja erityisopetusryhmän oppilaille nimetään vastaavasti oma henkilökohtainen tablettitietokone, jota vain hän käyttää opiskelussa.

Käsityöluokat eivät ole vuosiluokkien 0 – 5 käytössä. Liikuntahalli on suljettu ulkopuolisilta käyttäjiltä, ja se on luokkien käytössä. Samoin ulkoliikuntapaikat ovat luokkien käytössä. Opettajainhuoneessa olemista vältetään mm. siten, että opettajat säilyttävät ulkovaatteitansa luokassa.

Välitunnit ja välituntisiirtymiset
Välituntijärjestelyjä varten koulun piha-alue on jaettu seuraaviin neljään välituntialueeseen: keinujen ja kiipeilytelineiden alue, pesäpallokenttä, monitoimiareena ja asfalttipiha ja koulurakennukset edessä oleva katos. Vuosiluokat ohjataan porrastetusti viettämään välituntia edellä mainituille alueille niin, että vuosiluokat pysyvät erillään.
Välituntiajat porrastetaan niin, että vuosiluokat voidaan pitää erillään.
Opettajat saattavat oppilaat välitunnille ja välitunnilta siirrytään oman opettajan johdolla luokkaan tai muualle oppitunnille.

Ruokailuun siirtyminen ja ruokailu
Opettajat ja koulunkäynninohjaajat ohjaavat ruokailujärjestelyjen toteutumista ja annettujen ohjeiden noudattamista.
Oppilaat pesevät huolellisesti kädet luokissa ennen ruokailua ja desifioivat vielä kädet saavuttuaan ruokalaan. Myös koulun henkilökunta toimii saman toiminta-mallin mukaan.

Ruokailuun siirtyminen järjestetään niin, että vuosiluokat liikkuvat omina ryhminään. Ruokailuun siirrytään 5 minuutin porrastuksella aina nuorimmasta ikäluokasta alkaen niin, että jonottaminen ruokalassa voidaan välttää.

Ruokailuaikataulut
- Klo 10.30 alkaen ruokailevat vuosiluokkien 0 – 2 ja erityisopetusryhmän op-pilaat seuraavasti:
- Klo 10.30 alkaen esikoulu
- Klo 10.35 alkaen vuosiluokka 1
- klo 10.40 alkaen vuosiluokka 2
- klo 10.45 erityisopetusryhmä

-Klo 11.15 alkaen ruokailevat vuosiluokkien 3 – 6 oppilaat seuraavasti:
- klo 11.15 alkaen vuosiluokka 3
- Klo 11.20 alkaen vuosiluokka 4
- klo 11.25 alkaen vuosiluokka 5
- klo 11.30 alkaen vuosiluokka 6

- Klo 12.00 alkaen ruokailevat vuosiluokkien 7 – 9 oppilaat seuraavasti:
- Klo 12.00 alkaen vuosiluokka 7
- Klo 12.05 alkaen vuosiluokka 8
- Klo 12.10 alkaen vuosiluokka 9

Ruoka noudetaan edelleen itse linjastolta. Ruokalista on laadittu siten, että lou-naat sopivat venytetty ruokailuihin käytetty aika huomioiden tarjottavaksi. Voileipälevite tarjotaan levitenappeina. Linjastolla olevia ottimia vaihdetaan uusiin tavallista useammin.
Koko ruokasalia hyödynnetään niin, että etäisyydet ruokailijoiden välillä ovat mahdollisimman suuria.
Ruokailun jälkeen kaikki vuosiluokat palaavat opettajan johdolla koululle.

Etäopetuksessa saavutettujen oppimistulosten ja koulun kiinniolon vaikutusten arviointi
Ennen lukuvuoden päättymistä olevan lähiopetusjakson aikana opetushenkilöstö ja oppilashuollon henkilöstö pyrkivät kokoamaan tilannekuvan siitä, miten opiske-lu on edennyt etäopiskelun aikana ja minkälaisia muita huolia on noussut esiin koulun kiinniolon aikana. Kertyneitä tietoja hyödynnetään ensi lukuvuoden suunnittelussa.

Koulun päättäjäiset ja kevätjuhla
Varsinaisia koulun päättäjäisiä ja kevätjuhlaa ei järjestetä. Viimeisenä koulupäivänä, eli lauantaina 30.5. lukuvuositodistukset, päättötodistukset, stipendit ja hymypatsaat jaetaan oppilaille heidän omissa luokissaan. Oppilaiden huoltajat ja läheiset eivät valitettavasti voi osallistua tilaisuuteen. Lukuvuoden päätöspäivänä kaikkien oppilaiden koulupäivä päättyy klo 9.30 ja koulukuljetukset lähtevät klo 9.45. Muita koulukuljetuksia ei ajeta.

Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus ja koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta
Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus ja koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta jatkuvat samaan tapaan kuin ennen koulujen sulkemista. Uusien tilajärjestelyjen myötä toiminta siirtyy koululla omiin tiloihinsa, johon kulku on koulun edessä olevan katoksen kautta.

Kerhotoiminta
Vuosiluokkien 1 – 3 jalkapallokerho aloittaa viimeisellä viikolla. Toiminnassa sovelletaan samoja ohjeita kuin urheiluseurojen toiminnassa. Harjoitukset jatkuvat kesällä 2 kertaa viikossa myöhemmin erikseen sovittavana aikana.

Lasten kesäkerho
Lasten kesäkerho toteutetaan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti 1. – 26.6.2020. Kesäkerho on avoinna klo 7.00 – 17.00. Jos lapsen tulisi päästä kesäkerhoon jo ennen sen avautumista, huoltajia pyydetään ottamaan yhteyttä rehtori-sivistystoimenjohtaja Jari Tuuriin.

Lisätiedot
Lähiopetukseen palaamiseen koskevissa kysymyksissä kannattaa ottaa yhteyttä suoraan rehtoriin.
Rehtorin yhteystiedot
- GSM 044-7201 041
- Sähköposti jari.tuuri@siikainen.fi
- Lisäksi rehtori on tavoitettavissa Wilman välityksellä.

Lähiopetukseen liittyvissä kysymyksissä voi myös ottaa yhteyttä oppilaan omaan luokanopettajaan tai luokanvalvojaan.

Terveisin
SIIKAISTEN YHTENÄISKOULU
Jari Tuuri
rehtori-sivistystoimenjohtaja


Koronavirustilanne PoSan alueella on hyvin rauhallinen ja täten PoSan toiminta ja palvelut palaavat pääosin normaalitilaan 11.5.2020, jolloin Siikaisten, Jämijärven ja Honkajoen peruspalvelukeskukset avataan normaaleina aukioloaikoinaan. Perhetyöntekijät ovat palanneet jo aiemmin omiin tehtäviinsä.

Koska virustilanne ei alueellamme näy, voivat asiakkaat rohkeasti asioida peruspalvelukeskuksissa. Hoitoa ei kaikissa tapauksissa ole mahdollista siirtää pitkiä jaksoja ilman merkittävää haittaa terveydelle. Etenkin riskiryhmäläisten sairauksien hoito huolestuttaa ja heidän toivotaankin varaavan ajanvarausvastaanotolle normaaleja käyntejä.

Myös iäkkäille taataan tarvittava hoito. Yli 70 -vuotiaiden karanteenisuositusta sekä suojainten käyttömääräyksiä  tullaan jatkamaan. Yli 70 -vuotiaille pyritään järjestämään välttämättömiä vastaanottoaikoja hygienia ja väljyys huomioiden, suojaimia käyttäen.  Emme halua asettaa iäkkäitä ja riskiryhmäläisiä eriarvoiseen asemaan muuhun väestöön verrattuna. Sairauksia olisi hyvä hoitaa nyt, kun tilanne epidemian suhteen on vielä rauhallinen. Älkää siis jättäkö hakeutumatta hoitoon koronapelon vuoksi. Teemme paljon töitä turvallisen asioinnin eteen. Tartuntariski terveydenhuollon yksiköissä on nyt hyvin pieni. Muiden sairauksien hoitamatta tai tutkimatta jättäminen aiheuttaa tällä hetkellä suuremman terveydellisen riskin. Asiointia hoidetaan mahdollisuuksien mukaan myös etänä, jos hoidettava asia siihen soveltuu. Ennen ajanvarausvastaanotolle tuloa pyrimme varmistamaan, että asiakkaalla itsellä tai lähiomaisella ei ole / ei ole ollut hengitystieoireita, asiakas tai lähiomainen ei ole palannut ulkomailta tai ollut lähikontaktissa korona-positiivisen ihmisen kanssa  14 vrk:n aikana.

Hengitystieoireisten ei edelleenkään tule saapua ajanvarausvastaanotolle. Hengitystieoireisena tulee aika perua ja soittaa flunssa-poliklinikalle puh: 044-5773396

Suun terveydenhuolto toimii liki normaalisti. Riskiryhmäläisille annetaan välttämätön hoito ja ajat pyritään varaamaan aamun ensimmäiseksi. Rauhallisen virustilanteen vuoksi kiireetöntä hoitoa ei ole ajettu täysin alas ja myös uusia tarkastuksia aletaan nyt tekemään. Kankaanpään, Karvian, Pomarkun ja Siikaisten hammashoitolat palvelevat ma-pe, Jämijärvi on avoinna ma-ke/to. Honkajoen hammashoitola joudutaan valitettavasti pitämään vielä suljettuna normaalivastaanotosta, jotta pystymme tarjoamaan palveluja turvallisesti. Suun terveydenhuollon akuuttien flunssapotilaiden sekä koronavirusaltistuneiden särkypotilaiden hoito tapahtuu Honkajoen hammashoitolassa. Ajanvaraus suun terveydenhuollon flunssapäivystyksen vastaanotolle vain puhelimitse suun th ajanvarauksesta 02-5773550. Vastaanotolle ei tule mennä ilman puhelinajanvarausta. Kulku Honkajoen hammashoitohuoneeseen tapahtuu suoraan ulkoa vastaanottohuoneeseen. Potilas noudetaan ulkoa varatulle ajalle. Flunssaisen potilaan ei tule mennä peruspalvelukeskuksen odotusaulaan!

Kouluterveydenhuollossa keskitytään tarkastamaan kaikki nykyiset 9.luokkalaiset ja tulevat ekaluokkalaiset. Lisäksi hoidetaan kaikki rokotukset ja erityisiä tutkimuksia tai seurantaa vaativat lapset ja nuoret. Rutiinimaisia kiireettömiä ikäluokkatarkastuksia jatketaan resurssien sallimissa rajoissa, osa siirtyy myöhempään ajankohtaan. Neuvoloiden osalta toiminta keskittyy perhesuunnitteluun, äitiysneuvolaan ja vauvoihin 18 kuukauteen saakka.  Neuvolassakin huomioidaan kaikki ne lapset ja perheet, jotka tarvitsevat lisäselvittelyjä. Osa neuvoloista  toimii vielä toistaiseksi väistötiloissa.


VARHAISKASVATUKSEN OPETTAJAN TOIMI

Hei sinä mukava, huumorintajuinen, joustava ja ”luonnikas” varhaiskasvatuksen opettaja. Siikaisten päiväkoti Pikku-Santrassa olisi avoimena vakituinen paikka juuri sinulle, joka pidät työskentelystä pienessä ryhmässä ja pienten 1 – 3-vuotiaiden lasten kanssa. Varhaiskasvatuksen opettajan ensimmäinen sijoituspaikka on edellä mainitun ikäryhmän päivähoitoryhmä, jossa on noin 10 lasta ja tiimin jäseninä sinun lisäksi kaksi lastenhoitajaa. Päiväkodissa toimii myös vanhempien lasten ryhmä (3 – 5-vuotiaat), jossa työskentelee varhaiskasvatuksen opettaja, kaksi lastenhoitajaa ja osan työajastaan myös päiväkodin johtaja.

Päiväkoti on perustettu vuonna 1990 ja nykyiset tilat ovat valmistuneet vuonna 2006. Päiväkodin toimintaympäristö mahdollistaa monipuolisen toiminnan ja pihapiiri ja lähiympäristö tarjoavat turval-liset ja hyvät mahdollisuudet leikkiin ja liikuntaan kaikkina vuodenaikoina.

Kelpoisuusvaatimukset

Varhaiskasvatuslain 6 luvun 26 §:säädetään varhaiskasvatuksen opettajan kelpoisuudesta seuraa-vaa: Kelpoisuusvaatimuksena varhaiskasvatuksen opettajan tehtäviin on vähintään kasvatustieteen kandidaatin tutkinto, johon sisältyy varhaiskasvatuksen tehtäviin ammatillisia valmiuksia antavat opinnot, joista voidaan säätää tarkemmin valtioneuvoston asetuksella, tai jota on täydennetty mainituilla opinnoilla. Lisäksi varhaiskasvatuksen opettajan toimeen on kelpoinen henkilö, jolla on varhaiskasvatuslain 14 luvun 75 §:ssä säädettyn henkilöstöä koskevan siirtymäsäännöksen mu-kainen kelpoisuus.

Muuta valintaan liittyvää

Palvelusuhteen ehdot ja palkkaus ovat KVTES:n mukaiset. Tehtävän täytössä noudatetaan neljän (4) kuukauden koeaikaa.

Tehtävään vakinaisesti valitun on ennen valintapäätöksen vahvistamista toimitettava hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan ja nähtäväksi lain 504/2002 mukainen rikosrekisteriote 30 päivän kuluessa valintapäätöksen tiedoksi saannista.

Lisätiedot

Lisätietoja haettavana olevasta varhaiskasvatuksen opettajan toimesta antaa rehtori-sivistystoimenjohtaja Jari Tuuri, GSM 044-7201 041 ja sähköposti jari.tuuri@siikainen.fi ja päivä-kodinjohtaja John Söderbacka, GSM 044-7201072 ja sähköposti john.soderbascka@siikainen.fi.

Hakuaika ja hakemusten jättäminen

Hakemukset liitteineen tulee toimittaa viimeistään perjantaina 29.5.2020 klo 15.00 sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@siikainen.fi tai postitse osoitteeseen Siikaisten kunta, rehtori-sivistystoimenjohtaja Jari Tuuri, Kankaanpääntie 1A, 29810 SIIKAINEN.

Hakemukseen tulee liittää ansioluettelo ja kopiot kelpoisuuden osoittavasta todistuksesta.

Siikaisten kunta
hyvinvointilautakunta


K-Vestori ja Siikaisten kunta yhteistyössä ovat toteuttaneet kauppakassi/kuriiripalvelun siikaislaisille yli 70- vuotiaille 18.3. jatkuen alkaen toistaiseksi.

Toistaiseksi kauppias on pystynyt järjestämään lisäresurssia niin, että tilaukset on pystytty vastaanottamaan ja pakkaamaan. Ajoittain on kuitenkin ruuhkaa.

Kunta toimittaa tilaukset maksutta kotiin niille yli 70 –vuotiaille, jotka eivät muutoin pysty järjestämään asiointia  (omaiset, naapurit ym.)

Kauppias on lisäksi järjestänyt ulos/autoontuontipalvelun ennakkoon tilatuille tuotteille niille yli 70-vuotiaille ja muille riskiryhmään kuuluville, jotka pääsevät itse noutamaan tilaukset. Palvelun hinta on 5 euroa.

Mikäli alle 70 –vuotias riskiryhmään kuuluva tarvitsee kotiinkuljetuksen, hänen tulee toimittaa terveydenhuollon lausunto riskiryhmään kuulumisesta ja sen aiheuttamasta rajoitteesta asiointiin Siikaisten kuntaan. Kunta ilmoittaa henkilön oikeudesta kuljetukseen kauppiaalle.
Yhteystiedot: Hallintopäällikkö Jenni Puskala: jenni.puskala@siikainen.fi / 0447201021, tai kunnantuvan postilaatikkoon tai Siikaisten kunta / kauppa-asiointi, Kankaanpääntie 1 a 29810 Siikainen.

Kuljetuspalvelun tilaus ja toimitusohje:
Asiakas tekee K-Vestoriin puhelimitse tai sähköpostitse tilauksen kello 15 mennessä, jolloin asiakkaan tekemät tilaukset toimitetaan samana päivänä. Sen jälkeen tehdyt tilaukset toimitetaan seuraavana päivänä. Palvelu toimii maanantaista perjantaihin. Perjantaina klo 15 jälkeen tehdyt tilaukset toimitetaan maanantaina. Alkoholituotteita ei välitetä. Toimitukset kuljettaa Siikaisten kunnan henkilöstö. Palvelu on maksuton.

Tilaukset laskutetaan asiakkaalta erikseen. Käteistä rahaa ei käsitellä. Jos asiakkaalla ei ole valmiina laskutussopimusta K-Vestorin kanssa, se tehdään ensimmäisen tilauksen yhteydessä.

K-Vestorin puhelinnumero: 02 5521058, kaupan aukioloaikana arkisin 7.00-21.00


SUOMEN HALLITUKSEN PÄÄTÖKSEN MUKAINEN SIIKAISTEN YHTENÄISKOULUN
AVAAMINEN JA KAIKKIEN OPPILAIDEN SIIRTYMINEN LÄHIOPETUKSEEN

Hallituksen 29.4. tekemän päätöksen mukaisesti peruskoulut avataan ja oppilaat siirtyvät normaaliin lähiopetukseen 14.5. alkaen. Opetuksen järjestäminen etäopetuksena ei ole tämän jälkeen enää sallittua.

Siikaisten yhtenäiskoulussa oppilaat siirtyvät lähiopetukseen edellä mainitun päätöksen mukaisesti torstaina 14.5. siten, että kaikilla oppilailla on tuolloin
normaali koulupäivä. Myös koulukuljetukset, esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus ja koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta jatkuvat normaalisti.

Luvat alle neljän päivän poissaoloihin koulusta myöntää oppilaan oma luokanopettaja/luokanvalvoja ja tätä useamman päivän poissaoloihin rehtori.
Koronatilanteen hoitoon liittyen Suomen hallituksen päätöksen mukaisesti peruskouluissa ei järjestetä kevätjuhlia tänä keväänä. Lukuvuoden päättämisestä Siikaisten yhtenäiskoulussa tiedotetaan erikseen myöhemmin. Koronatilanteen jatkuminen huomioidaan edelleen peruskouluissa, ja valtionhallinnon viranomaiset antavat vielä ennen peruskoulujen avaamista tarkempia ohjeita koulussa tehtävistä suojaamistoimenpiteistä.
Tiedotamme niiden pohjalta Siikaisten yhtenäiskoulussa tehtävistä järjestelyistä tarkemmin ennen koulujen avautumista.


Toistaiseksi Siikaisten kunnan asiointipiste Santra on avoinna maanantaisin ja tiistaisin klo 8.30 – 11.30 ja 12.30 – 15.00.
Asiointipisteen osoite Kankaanpääntie 1 A, Siikainen, puh. 044 720 1040.

Asiointipisteestä saa Kelan ja verohallinnon palveluita. Asiakkaan käytössä on asiakaspääte, jolla voi käyttää Kelan ja verohallinon sivustojen palveluita itsenäisesti tai opastuksella. Tarjolla on myös esitteitä. Käytössä on asiointipisteen oma huone, jossa voi rauhassa perehtyä asioihin.


TIEDOTE POSAN PALVELUISTA AJALLA 14.4. - 31.5.2020

PoSassa varaudutaan COVID-19 epidemiaan sulkemalla Jämijärven, Honkajoen ja Siikaisten peruspalvelukeskukset. Palvelut keskitetään Tapalan, Karvian ja Pomarkun peruspalvelukeskuksiin.

Vastaanotolle ei pidä tulla flunssaisena. Erityisen tärkeää tämä on koronavirusepidemian aika. Peruthan siis kiireettömän vastaanottoaikasi, jos sinulla on edes lieviä flunssaoireita. Aika tulee perua myös, jos olet ollut lähikontaktissa sellaisen henkilön kanssa, jonka tiedetään tai epäillään sairastavan koronavirustautia tai kuulut vakavan koronavirustaudin riskiryhmään.

Tapalan peruspalvelukeskuksessa (Tapalankatu 20) toimii flunssapoliklinikka arkisin klo 8-20 ja la–su klo 9-15 kaikille hengitystieoireisille. Flunssapoliklinikalle kulku tapahtuu neuvolan ovesta, ei pääovesta. Ennen flunssapäivystykseen tuloa on aina ensin soitettava puh. 044 577 3396.

Kankaanpään äitiys- ja lastenneuvola toimii 23.3.2020 alkaen Pohjanlinnan koulun (koulukeskus) terveydenhuollon tiloissa osoitteessa Kangasmoisionkatu 1. Ajanvaraukset ja neuvonta arkisin klo 11.3012.30 p. 044 577 3232 tai 044 577 3238. Hoidamme raskaana olevat sekä vauvat 0-6 kk.

Sulussa olevien kuntien palvelut siirtyvät auki oleviin keskuksiin.

Ajanvaraus: arkisin klo 8-15 Tapala puh. 02 577 3265 tai jäsenkunnat puh. 040 652 4340.

Päivystys: Soita aina ensin ennen päivystykseen lähtemistä. Päivystys on avoin Kankaanpäässä arkisin klo 8-20, lauantaisin, sunnuntaisin ja arkipyhinä klo 9-18. Päivystys muina aikoina: Satasairaalan yhteispäivystyksessä, Sairaalantie 3, Pori, Puhelin 02 627 6868.

PoSan takaisinsoittojärjestelmä arkisin klo 8-15 puh. 02 577 3265 sekä arkisin klo 15-20, lauantaisin, sunnuntaisin ja arkipyhinä klo 8-18 puh. 044 577 3245. Muuna aikana puhelut kääntyvät Satasairaalaan.

Laboratoriopalvelut: Vain kiireelliset laboratoriokokeet otetaan. SataDiagin ajanvaraus verkossa tai puh. 02 627 6410 arkisin klo 10-15. Riskiryhmille ja yli 70-vuotiaille järjestetään näytteenotto torstaisin klo 6-7 Tapalan laboratoriossa, aika varattava.

Hoitotarvikejakelu: Jakelu toimii kunnissa edelleen. Hoitotarvikkeet tilattava etukäteen puhelimella • Kankaanpää 044 577 3272 • Honkajoki 044 577 3611 • Jämijärvi 044 577 3714 • Siikainen 040 652 4310 • Karvian ja Pomarkun hoitotarvikejakelu toimii normaalisti

Hyvinvointikeskus: Toiminta supistettu ja toiminta siirtyy Tähden toimintakeskuksen tiloihin (kadun toisella puolella, Torikatu 9), tiedustelut puh. 044 577 3272.

Mielenterveys- ja päihdepalvelut:

Toimintakeskus Tähden ryhmätoiminnot on keskeytetty toistaiseksi. Vastaanotto toimii arkisin klo 8-15, ajanvaraus klo 11.30-12, puh. 040 652 4200. Muina aikoina jätä viesti ja yhteystietosi, niin otamme yhteyttä.

Kuvantaminen: Vain kiireelliset kuvaukset arkisin klo 8-15. Kaikkiin tutkimuksiin pitää varata aika, puh. 044 707 9202.

Koulu- ja opiskelijaterveydenhuolto: Ajanvarauksesta tiedotettu erikseen Wilmassa.


Tukea voit hakea paperilomakkeella tai sähköisesti. Ohjeistus ja paperilomake on valmiina, sähköinen haku avautuu lähipäivinä.

http://www.siikainen.fi/?page_id=368


Aaro E. Mäkelän linja-autoliikenteessä on voimassa poikkeusaikataulut reiteillä Merikarvia-Siikainen-Kankaanpää ja Siikainen-Leväsjoki-Saarikoski/Kivijärvi-Pomarkku ajalla 14.04-29.05.2020.

Poikkeusaikataulut löydät TÄSTÄ.


POSAN PALVELUT 14.4.–31.5.2020 VÄLISENÄ AIKANA  (3.4.2020)

Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymässä varaudutaan COVID-19 epidemiaan sulkemalla Jämijärven, Honkajoen ja Siikaisten peruspalvelukeskukset. Palvelut keskitetään Tapalan, Karvian ja Pomarkun peruspalvelukeskuksiin.

Peruthan kiireettömän vastaanottoaikasi, jos
•  sinulla on edes lieviä flunssaoireita.
•  olet ollut lähikontaktissa henkilön kanssa, jonka tiedetään tai epäillään sairastavan koronavirustautia.
•  jos kuulut koronavirustaudin riskiryhmään.

Tapalan peruspalvelukeskuksessa toimii flunssapoliklinikka hengitystieoireisille arkisin klo 8–20 ja viikonloppuisin klo 9–15. Kulku flunssapoliklinikalle tapahtuu neuvolan ovesta, ei pääovesta. Ennen flunssapäivystykseen lähtemistä on aina ensin soitettava numeroon 044 577 3396.

Suljettujen peruspalvelukeskusten palvelut siirtyvät auki oleviin keskuksiin:
Ajanvaraus
Tapala ma–pe klo 8–15 p. 02 577 3265
Jäsenkunnat ma–pe klo 8–15 p. 040 652 4340

Päivystys
Soita aina ensin ennen päivystykseen lähtemistä. Päivystys on avoinna Kankaanpäässä ja Satasairaalassa.

Kankaanpää:
Ma–pe klo 8–20 ja la–su ja arkipyhät klo 9–18

Satasairaala (päivystys muina aikoina):
Satasairaalan yhteispäivystys (Sairaalantie 3, Pori), p. 02 627 6868

PoSan takaisinsoittojärjestelmä:
Ma–pe klo 8–15, p. 02 577 3265
Ma–pe klo 15–20, la–su ja arkipyhät klo 8–18, p. 044 577 3245

Muina aikoina puhelut kääntyvät Satasairaalaan.

Laboratoriopalvelut:
Vain kiireelliset laboratoriokokeet otetaan. SataDiagin ajanvaraus verkossa tai puhelimitse ma–pe klo 10–15, p. 02 627 6419. Näytteenotto riskiryhmille ja yli 70-vuotiaille torstaisin klo 6–7 (Tapala), aika varattava.

Hoitotarvikejakelu:
Jakelu toimii kunnissa edelleen. Hoitotarvikkeet tilattava etukäteen puhelimitse.

 • Kankaanpää p. 044 577 3272
  •  Honkajoki p. 044 577 3611
  •  Jämijärvi p. 044 577 3714
  •  Siikainen p. 040 652 4310
  •  Karvian ja Pomarkun hoitotarvikejakelu toimii normaalisti.

Hyvinvointikeskus:
Toimintaa supistettu. Toiminta siirretään Tähden toimintakeskuksen tiloihin (kadun toisella puolella). Tiedustelut p. 044 577 3272.

Kuvantaminen:
Vain kiireelliset kuvaukset ma–pe klo 8–15. Kaikkiin tutkimuksiin varataan aika, p. 044 707 9202.


Suomen hallitus päätti 30.3.2020 jatkaa koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi aiemmin päätettyjä rajoitustoimia 13. toukokuuta 2020 saakka. Varhaiskasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen rajoituksia tullaan jatkamaan kuukaudella 13. toukokuuta saakka eri kouluasteilla. Opetuksen poikkeusjärjestelyjä varaudutaan samalla jatkamaan lukukauden loppuun asti, jos epidemian rajoittaminen sitä vaatii.

Siikaisten kunnan poikkeusolojen toiminta jatkuu seuraavasti:

Yhtenäiskoulu on suljettu 13.5. asti maan hallituksen linjauksen mukaisesti.
Esiopetusta ja 1-3 luokkien opetusta järjestetään rajoitetusti.

Siikaisten yhtenäiskoulussa lähes kaikki oppilaat ovat siirtyneet etäopetukseen. Lähiopetuksessa opiskelee muutamia oppilaita. Lähiopetuksessa opetus on toteutettu yhdysluokkaopetuksena niin, että kaikki oppilaat opiskelevat samassa opetusryhmässä. Opetuksesta vastaavat luokanopettajat ja erityisluokanopettajat vuorolistan mukaisesti.

Etäopetuksen suunnittelussa ja toteutuksessa huomioidaan eri-ikäisten ja erilaisten oppilaiden lähtökohdat opiskelulle. Myös oppiaineet poikkeavat toisistaan sen suhteen, miten etäopetus on tarkoituksenmukaista suorittaa. Käytännössä oppiaineen erityisvaatimukset heijastuvat suoraan siihen, mitä etäopetusvälineitä käytetään ja minkälaista opiskelua oppilaalta edellytetään.

Oppilaiden työskentelyaikataulut ja -olosuhteet ovat hyvin erilaisia. Joissakin kodeissa ainakin toinen vanhemmista on koko ajan kotona, ja koulutyöt voidaan tehdä samaan kellonaikaan kun ne tehtäisiin lähiopetuksessakin. Vastaavasti osassa kodeista isommat oppilaat katsovat päivällä pienempien oppilaiden perään, ja koulutehtävät tehdään vasta sen jälkeen, kun vanhemmat palaavat töistä. Opetus on pyritty järjestämään niin, ettei opiskelulle ole teknisiä rajoitteita ja ettei opiskelu ole myöskään sidottu tiettyyn vuorokaudenaikaan.

Etäopetus tukeutuu sähköisiin viestintävälineisiin ja oppimisalustoihin. Käytössä ovat mm. Wilma, Google Drive, Google Classroom, Google Meet, WhatsApp sekä kirjankustantajien omat sähköiset oppimisalustat. Niitä käytetään mm. etäopetuksen tehtävänantoihin, oppimateriaalien jakoihin sekä opetuksen edistymisen seurantaan ja arviointiin. Edelleen erityisesti teoria-aineissa nuoremmilla oppilailla oppikirjoihin perustuva opiskelu muodostaa vahvan rungon: opiskeltavat perusasiat on koottu edelleen perinteiseen tapaan oppikirjoihin, joista ne pyritään omaksumaan tutustumalla opetusmateriaaleihin sekä tekemällä niihin perustuvia tehtäviä oppikirjoihin ja vihkoihin. Opetus- ja kulttuuriministerin evästyksen mukaisesti sekä koulussa että kotona pitää muistaa säilyttää kohtuullisuus oppilaalta vaadittavan opiskelun työmäärän suhteen.

Esikoululaisten esiopetusta täydentävää varhaiskasvatusta ja koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa tarjotaan myös koulun ollessa kiinni normaalisti. Kouluruokailu järjestetään sitä tarvitseville erikseen päätetyn järjestelyn mukaisesti. Koulukuraattori- ja koulupsykologipalvelut tarjotaan tällä hetkellä etäpalveluna.

Varhaiskasvatus toimii päiväkoti Pikku-Santrassa normaalisti. Sairaana tai puolikuntoisena tulo päiväkotiin on kielletty. Tarvittaessa lapsi voidaan käännyttää kotiin. Hygieniaa on tehostettu. Suosituksena on, että ne, jotka pystyvät järjestämään lapsen hoidon kotona, tekevät niin. Ilmoita lapsen poissaoloista/läsnäoloista päiväkotiin, jotta pystytään varmistamaan henkilöstömitoitus myös poikkeusoloissa.

Metsätähti on suljettu ulkopuolisilta. Vierailu palveluasumisen yksikössä on kielletty. Metsätähden ruokasali on edelleen lähiopetusta saavien kouluruokailukäytössä.

Liikuntahalli ja Heikintalon kudonta-asema ovat suljettuina 13.5.asti.
Suositellaan Eteläpään kuntoradan ja ulkokuntolaitteiden käyttöä huomioiden etäisyys muihin käyttäjiin.

Toimintatupa ja kirpputori on suljettu, SER romun vastaanotto toimii normaalisti. 

Kunnan kirjasto on suljettu 13.5. asti.
Sulku koskee myös Leväsjoen kirjastoa. Kirjoja voit palauttaa Kunnantuvan ulkopuolella olevaan laatikkoon. Kirjaston verkkopalvelut toimivat normaalisti ja e-aineisto on saatavilla. Voit uusia lainasi verkkokirjastossa tai ottamalla yhteyttä kirjastoon: 044 720 1039, siikaisten.kirjasto@siikainen.fi.
Myöhästymismaksuja ei peritä sulun ajalta. Varauksia ei voi noutaa.

Kunnantuvan ovet on lukittu ja palvelut toimivat rajoitetusti.
Ulkopuolella on ovikello sekä puhelinnumerot, joihin voit soittaa asiasta riippuen.

Asiointipiste palvelee maanantaina 6.4, tiistaina 14.4. sekä tästä lähtien maanantaisin ja tiistaisin kello 8.30-11.30 sekä 12.30-15.00.
Muu asiointi pyydetään hoitamaan mahdollisuuksien mukaan sähköpostitse tai puhelimitse, henkilöstö on määrätty osin etätyöhön. Henkilökohtainen asiointi kunnantuvalla on sovittava puhelimitse tai sähköpostitse ennalta.
Kokouksista järjestetään vain kunnan omien toimielinten kokoukset. Valtuuston huhtikuun kokousta ei pidetä.
Maaseutusihteeri etätyössä, puhelin 0400 611 707
MHY ajoittain paikalla, sovi käyntisi ennalta, puhelin 0500 763 861

Henkilöstön kuormitus vaihtelee. Osassa kunnan perustoimintoja tehtävät ovat vähentyneet poikkeustilanteen aikana. Lomautustarvetta vähennetään järjestelemällä ja jakamalla tehtäviä uudelleen. Erityisesti alueiden ja kiinteistöjen huoltoon ja kunnostukseen sekä retkeilyreittien rakentamiseen ja kauppakassipalveluun on ohjattua resursseja.  Lisäksi henkilöstöä on ohjattu pitämään lomiaan. Myös palkatonta lomaa on suositeltu haettavaksi, erityisesti mikäli PoSalla ilmenee henkilön osaamista vastaavaa työvoiman tarvetta ja on mahdollisuus siirtyä PoSan tehtäviin.

Kuntaan ei palkata kesätyöntekijöitä kesällä 2020. Kesäkerhoa ei järjestetä kesäkuussa 2020, tarvetta kesäkerhon pienimuotoiseen toteuttamiseen nuorimmille koululaisille varhaiskasvatuksen yhteydessä ennen uuden lukukauden alkua selvitetään.

Koronavirustilanteen aikana toimii vanhusten kauppapalvelu

K-Vestori ja Siikaisten kunta yhteistyössä ovat toteuttaneet kauppakassi/kuriiripalvelun siikaislaisille yli 70- vuotiaille 18.3. alkaen toistaiseksi. Ensimmäisen viikon kokemusten mukaan palvelu on otettu hyvin vastaan ja kysyntää on riittänyt. Toistaiseksi kauppias on pystynyt järjestämään lisäresurssia niin, että tilaukset on pystytty pakkaamaan. Toimituskierroksia on tehty kahdesti päivässä.

Asiakas tekee K-Vestoriin puhelimitse tilauksen kello 15 mennessä, jolloin asiakkaan tekemät tilaukset toimitetaan samana päivänä. Sen jälkeen tehdyt tilaukset toimitetaan seuraavana päivänä. Palvelu toimii maanantaista perjantaihin. Perjantaina klo 15 jälkeen tehdyt tilaukset toimitetaan maanantaina. Alkoholituotteita ei välitetä. Toimitukset kuljettaa Siikaisten kunnan henkilöstö. Palvelu on maksuton.

Tilaukset laskutetaan asiakkaalta erikseen. Käteistä rahaa ei käsitellä. Jos asiakkaalla ei ole valmiina laskutussopimusta K-Vestorin kanssa, se tehdään ensimmäisen tilauksen yhteydessä.

K-Vestorin puhelinnumero: 02 5521058, kaupan aukioloaikana arkisin 7.00-21.00

SPR tarjoaa myös apuaan, jos haluaa jutella jonkun kanssa, tai yksinäisyys ja eristys tuntuu raskaalta. Säde Suomiseen voi ottaa yhteyttä: 041-4418765.

Siikaisten Päivien 5-7.6. tapahtumaviikonlopun valmistelu on keskeytetty, näin ollen myös Siikainen Summer –tapahtuma on peruutettu. Siikaisissa tapahtumia järjestävät yhdistykset seuraavat tilannetta ja valmistautuvat perinteisiin tapahtumiinsa tilanteen salliessa. Tällä hetkellä näyttää todennäköiseltä, että ainakin elokuun Leväsjoki-päivä sekä syyskuun Sammin traktorivetokisa ja pitkän matkan SM- suunnistuskilpailu Siikaisten Vuorijärvellä tullaan järjestämään normaalisti. Siikaisten kunta täyttää ensi vuonna 150, joten juhlavuoden suunnittelu käynnistetään, kun tilanne normalisoituu.

Pohjois-Satakunnan peruspalvelukeskus PoSa tiedottaa omasta ajankohtaisesta palvelutilanteestaan verkkosivuillaan. Tällä hetkellä epidemiaan varaudutaan, mutta tilanne on vielä rauhallinen. Siikaisten peruspalvelukeskuksen ennakoidaan sulkeutuvan pääsiäisen jälkeen, kun henkilöstö ja toiminta keskitetään Kankaanpäähän. Sosiaaliohjaaja palvelee normaalisti Siikaisissa.  Koronaneuvontanumeroita:
Flunssapoliklinikka, ma-pe klo 8-16, 044 577 3396
Nuorten huolipuhelin, ma-pe klo 12-15, 044 577 3229
Iäkkäiden huolipuhelin, ma-pe klo 12-15, 044 577 3430
Valtakunnallinen puhelinneuvonta 0295 535 535

Siikaisten kunnan johtoryhmä seuraa kokonaistilannetta ja tiedottaa muutoksista.

Siikaisten kunnan johtoryhmä:
kunnanjohtaja Viveka Lanne 044 7201071
sivistysjohtaja/rehtori Jari tuuri 044 7201041
tekninen johtaja Anne Järvenranta 044 7201028
hallintopäällikkö Jenni Puskala 044 7201021

 


Koulujen sulkemispäätöksen jälkeen Siikaisten yhtenäiskoulussa lähiopetuksessa opiskelee ainoastaan kolme oppilasta, joten lähes kaikki oppilaat ovat siirtyneet etäopetukseen.

Lähiopetuksessa opetus on toteutettu yhdysluokkaopetuksena niin, että kaikki oppilaat opiskelevat samassa opetusryhmässä. Opetuksesta vastaavat luokanopettajat ja erityisluokanopettajat vuorolistan mukaisesti.

Siikaisten yhtenäiskoulussa oppilaita on esikoulussa sekä perusopetuksen vuosiluokilla 1 – 9. Oppilaiden ikä vaihtelee kuuden ja kuudentoista vuoden välillä. Koulussa opiskelee myös tehostetun ja erityisen tuen päätöksen saaneita oppilaita. Etäopetuksen suunnittelussa ja toteutuksessa huomioidaan eri-ikäisten ja erilaisten oppilaiden lähtökohdat opiskelulle.

Myös oppiaineet poikkeavat toisistaan sen suhteen, miten etäopetus on tarkoituksenmukaista suorittaa. Esimerkiksi matematiikan opiskellussa pätee vanha viisaus, jonka mukaan matematiikkaa oppii ainoastaan laskemalla. Opettavaan aiheeseen liittyvä teoriaosuus ja harjoitustehtävät helpommasta vaikeampaan löytyvät kirjasta, joten opiskelu on pääsääntöisesti kirjan ääressä istumista ja harjoitustehtävien tekemistä opettajan ohjeiden mukaan. Vastaavasti toisenlaiseksi esimerkiksi sopii hyvin maantiede, jossa opettavaan aiheeseen liittyvää materiaalia on runsaasti tarjolla sähköisessä oppimisympäristössä ja internetissä, vaikka oppikirjaankin perehtymällä asiat selviävät hyvin. Tehtävien tekemisessä on kysymys lähinnä tiedon jäsentelystä ja tehdyn työn kontrolloinnista. Käytännössä oppiaineen erityisvaatimukset heijastuvat suoraan siihen, mitä etäopetusvälineitä käytetään ja minkälaista opiskelua oppilaalta edellytetään.

Oppilaiden työskentelyaikataulut ja -olosuhteet ovat hyvin erilaisia. Joissakin kodeissa ainakin toinen vanhemmista on koko ajan kotona, ja koulutyöt voidaan tehdä samaan kellonaikaan kun ne tehtäisiin lähiopetuksessakin. Vastaavasti osassa kodeista isommat oppilaat katsovat päivällä pienempien oppilaiden perään, ja koulutehtävät tehdään vasta sen jälkeen, kun vanhemmat palaavat töistä. Myös perheiden tietotekniikkavarustus ja sitä etäopiskeluun käyttävien oppilaiden määrä vaihtelevat. Koulussamme ei ole käytössä henkilökohtaisia tietokoneita, mutta vuosiluokkien 5 – 9 oppilaille sellainen on järjestetty tarvittaessa. Opetus on pyritty järjestämään niin, ettei opiskelulle ole teknisiä rajoitteita ja ettei opiskelu ole myöskään sidottu tiettyyn vuorokaudenaikaan.

Kuten kaikissa Suomen peruskouluissa, myös Siikaisten yhtenäiskoulussa etäopetus tukeutuu sähköisiin viestintävälineisiin ja oppimisalustoihin. Käytössä ovat mm. Wilma, Google Drive, Google Classroom, Google Meet, WhatsApp sekä kirjankustantajien omat sähköiset oppimisalustat. Niitä käytetään mm. etäopetuksen tehtävänantoihin, oppimateriaalien jakoihin sekä opetuksen edistymisen seurantaan ja arviointiin. Edelleen erityisesti teoria-aineissa nuoremmilla oppilailla oppikirjoihin perustuva opiskelu muodostaa vahvan rungon: Opiskeltavat perusasiat on koottu edelleen perinteiseen tapaan oppikirjoihin, joista ne pyritään omaksumaan tutustumalla opetusmateriaaleihin sekä tekemällä niihin perustuvia tehtäviä oppikirjoihin ja vihkoihin. Digiopetusmateriaaleja ja verkko-oppimisalustoja voidaan hyödyntää lähinnä vähän vanhempien oppilaiden opetuksessa. Sellaista verkko-opetusta, jossa opettaja ja opetusryhmän oppilaat ovat Internetin välityksellä yhtä aikaa läsnä verkko-oppitunnilla, järjestetään tarpeen mukaan, mutta tällä hetkellä ainoastaan joissain oppiaineissa ja satunnaisesti.

Opetus- ja kulttuuriministerin evästyksen mukaisesti sekä koulussa että kotona pitää muistaa säilyttää kohtuullisuus oppilaalta vaadittavan opiskelun työmäärän suhteen. Myös se kannattaa muistaa, että tällä kahden ja puolen kuukauden pituisella etäopiskelujaksolla tuskin on ratkaisevaa merkitystä oppilaan koko elämän pituisella oppimisen taipaleella saavutettuihin oppimistuloksiin.

Esikoululaisten esiopetusta täydentävää varhaiskasvatusta ja koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa tarjotaan myös koulun ollessa kiinni normaalisti.

Kouluruokailu järjestetään sitä tarvitseville erikseen päätetyn järjestelyn mukaisesti. Lisätietoja asiasta saa rehtorilta.

Koulukuraattori- ja koulupsykologipalvelut tarjotaan tällä hetkellä etäpalveluna. Tarvittaessa yhteyttä kannattaa ottaa suoraan koulukuraattori Johanna Mäenpäähän tai koulupsykologi Anna-Kaisa Jokelaiseen.

Jo koronavirustilanteen tässä vaiheessa kiitän oppilaita, huoltajia, opettajia ja koulun muuta henkilökuntaa nopeasta tilanteen haltuunotosta ja sopeutumisesta uudenlaiseen opettamisen ja oppimisen kulttuuriin.

Terveisin

Jari Tuuri

rehtori-sivistystoimenjohtaja

31.3.2020


Kunnanvaltuuston pj:n päätöksellä kunnanvaltuuston kokous 8.4. on peruttu koronaepidemiasta johtuen.
Seuraava kunnanvaltuuston kokous on 27.5, kokouspaikka vahvistuu myöhemmin.


Siikainen Summer -tapahtuma on peruutettu koronavirustilanteen aiheuttamien rajoitusten ja tilanteen epävarmuuden vuoksi. Jo lipun ostaneiden liput lunastetaan takaisin. Lipun hinnan voi lunastaa lippua vastaan niiden ostopaikoista huomioiden rajoitukset toiminnassa poikkeusoloissa, eli viimeistään rajoitusten päättymisen jälkeen.


Rajoitukset ja toiminnan muutokset PoSan toiminnoissa 23.3.2020 alkaen

 • Tavallisissa ajanvaraus-, sairaus-, tapaturma- ja päivystysasioissa palvelemme sinua normaalisti Tapalassa p. 02 577 3265 ja kehyskunnissa p. 040 652 4340. Päivystyksellistä ja kiireellistä hoitoa tarvitsevat hoidetaan normaalisti.
 • Yli 70-vuotiaiden ja riskiryhmiin kuuluvien hoito pyritään hoitamaan puhelinajalla, tarvittaessa sovitaan käynti. Kiireellistä, päivystyksellistä hoitoa tarvitsevat hoidetaan normaalisti.
 • Flunssapoliklinikka aloittaa 23.3.2020 Tapalassa. Sisäänkäynti neuvolan ovesta, EI PÄÄOVESTA.
  Soita ennen flunssapoliklinikalle tuloa p. 044 577 3396, josta saat ohjeet suojautumista yms. varten. Tutkiminen ja hoito toteutetaan erillään muista päivystyspotilaista.
  Flunssapoliklinikka on avoinna
  – 23.3.-27.3.2020 klo 8-16
  – 30.3.2020 alkaen ma-pe klo 8-20 ja la-su klo 9-15.
 • Huolettaako koronatilanne? Keskusteluapua ja käytännön neuvoja antavat:
  – nuorten huolipuhelin 044 577 3229 arkisin klo 12-15
  – ikäihmisten huolipuhelin 044 577 3430 arkisin klo 12-15
  – valtakunnallinen puhelinneuvonta 0295 535 535
 • Mielenterveys- ja päihdepalvelukeskus Tähden toimintakeskuksen ja kuntouttavan työtoiminnan toiminnat on tauotettu. Asiakkaat kontaktoidaan puhelimitse ja sovitaan jatkohoito.
  Vastaanotto toimii ennallaan arkisin klo 8-15 p. 040 652 4200.
 • Suun terveydenhuollon palvelut jatkuvat toistaiseksi pienin rajoituksin muissa paitsi Siikaisten hoitolassa, jossa palveluita tarjotaan vasta 6.4.2020. Ajanvaraukset p. 02 577 3550.
  Vain akuuttihoito, jos
  – sinulla on todettu koronavirusinfektio tai olet ollut tekemisissä sairastuneen henkilön kanssa,
  – olet palannut ulkomailta 14 vuorokauden sisällä,
  – kuulut vakavan koronavirustaudin riskiryhmään (yli 70-vuotiaat sekä perussairaat),
  – sinulla on pieniäkin flunssan tai hengitystieinfektion oireita.
 • Fysioterapia toimii rajoitetusti, apuvälinelainaus toimii normaalisti.
 • Kankaanpään äitiys- ja lastenneuvola toimii 23.3.2020 alkaen Pohjanlinnan koulun (koulukeskus) terveydenhuollon tiloissa osoitteessa Kangasmoisionkatu 1. Ajanvaraukset ja neuvonta ma-pe klo 11.30-12.30
  p. 044 577 3232 tai 044 577 3238. Hoidamme raskaana olevat sekä vauvat 0-6 kk.
 • Laboratoriokoekontrollit ja vuosikontrollit pyydetään siirtämään myöhempään ajankohtaan. Välttämättömät laboratoriotutkimukset otetaan.
 • Kaikki vierailut terveyskeskuksen sairaalan osastolla ja vanhusten sekä muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä on kielletty. Kriittisesti sairaiden ja saattohoidossa olevien potilaiden infektio-oireettomien läheisten vierailut arvioidaan tapauskohtaisesti. Potilaiden, asukkaiden ja asiakkaiden vointitiedusteluihin vastaa hoitohenkilökunta puhelimitse.

  Seuraa PoSan tiedotteita ajankohtaisista muutoksista PoSan verkkosivuilla www.eposa.fi ja suoraan kohderyhmittäin.

 


PoSan ikäihmisten huolipuhelin palvelee koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa
ma-pe klo 12-15 numerossa 044 5773430.

Voit soittaa mieltä askarruttavissa asioissa. Myös soittopyynnön voi jättää.


Yhtenäiskoulu on suljettu 13.4. asti maan hallituksen linjauksen mukaisesti.
Esiopetusta ja 1-3 luokkien opetusta järjestetään kuitenkin rajoitetusti. Pääosa koululaisista opiskelee ohjatusti itsenäisesti kotona. Erillinen tiedote on tehty wilman kautta suoraan koteihin ja julkaistu verkkosivuilla ajankohtaisissa ja kuulutuksissa.

Varhaiskasvatus toimii päiväkoti Pikku-Santrassa normaalisti. Sairaana tai puolikuntoisena tulo päiväkotiin on kielletty. Tarvittaessa lapsi voidaan käännyttää kotiin. Hygieniaa on tehostettu. Suosituksena on, että ne, jotka pystyvät järjestämään lapsen hoidon kotona, tekevät niin. Ilmoita lapsen poissaoloista/läsnäoloista päiväkotiin, jotta pystytään varmistamaan henkilöstömitoitus myös poikkeusoloissa.

Metsätähti on suljettu ulkopuolisilta. Vierailu palveluasumisen yksikössä on kielletty. Metsätähden ruokasali on edelleen lähiopetusta saavien kouluruokailukäytössä.

Liikuntahalli ja Heikintalon kudonta-asema ovat suljettuina 13.4.asti.
Suositellaan Eteläpään kuntoradan ja ulkokuntolaitteiden käyttöä.

Toimintatupa ja kirpputori on suljettu, SER romun vastaanotto toimii normaalisti. 

Kunnan kirjasto on suljettu 13.4. asti.
Sulku koskee myös Leväsjoen kirjastoa. Kirjoja voit palauttaa Kunnantuvan ulkopuolella olevaan laatikkoon. Kirjaston verkkopalvelut toimivat normaalisti ja e-aineisto on saatavilla. Voit uusia lainasi verkkokirjastossa tai ottamalla yhteyttä kirjastoon: 044 720 1039, siikaisten.kirjasto@siikainen.fi.
Myöhästymismaksuja ei peritä sulun ajalta. Varauksia ei voi noutaa.

Kunnantuvan ovet on lukittu ja palvelut toimivat rajoitetusti.
Ulkopuolella on ovikello sekä puhelinnumerot, joihin voit soittaa asiasta riippuen.

 • Asiointipiste palvelee maanantaisin 23. ja 30. maaliskuuta sekä 6.huhtikuuta kello 8.30-11.30 sekä 12.30-15.00.
 • Tekninen toimisto ja yleisöpäätteen käyttö arkisin kello 13.00-15.00
 • Hallinnon asiointi pyydetään hoitamaan mahdollisuuksien mukaan sähköpostitse tai puhelimitse, henkilöstö on määrätty osin etätyöhön. Henkilökohtainen asiointi sovittava puhelimitse tai sähköpostitse ennalta.
 • Kokouksista järjestetään vain kunnan omien toimielinten kokoukset. Valtuuston huhtikuun kokousta ei pidetä.
 • Maaseutusihteeri etätyössä, puhelin 0400 611 707
 • MHY ajoittain paikalla, sovi käyntisi ennalta, puhelin 0500 763 861

Koronavirustilanteen aikana toimii vanhusten kauppapalvelu

K-Vestori ja Siikaisten kunta yhteistyössä toteuttavat kauppakassi/kuriiripalvelun siikaislaisille yli 70- vuotiaille alkaen 18.3. toistaiseksi.
Asiakas tekee K-Vestoriin puhelimitse tilauksen kello 15 mennessä, jolloin asiakkaan tekemät tilaukset toimitetaan samana päivänä. Sen jälkeen tehdyt tilaukset toimitetaan seuraavana päivänä. Palvelu toimii maanantaista perjantaihin. Perjantaina klo 15 jälkeen tehdyt tilaukset toimitetaan maanantaina. Alkoholituotteita ei välitetä. Toimitukset kuljettaa Siikaisten kunnan vapaa-aikatoimi. Palvelu on maksuton.

Tilaukset laskutetaan asiakkaalta erikseen. Käteistä rahaa ei käsitellä. Jos asiakkaalla ei ole valmiina laskutussopimusta K-Vestorin kanssa, se tehdään ensimmäisen tilauksen yhteydessä.

K-Vestorin puhelinnumero: 02 5521058, kaupan aukioloaikana arkisin 7.00-21.00

SPR tarjoaa myös apuaan, jos haluaa jutella jonkun kanssa, tai yksinäisyys ja eristys tuntuu raskaalta. Säde Suomiseen voi ottaa yhteyttä: 041-4418765.

 

Siikaisten kunnan johtoryhmä seuraa kokonaistilannetta ja tiedottaa muutoksista.

Siikaisten kunnan johtoryhmä:

 • kunnanjohtaja Viveka Lanne 044 7201071
 • sivistysjohtaja/rehtori Jari tuuri 044 7201041
 • tekninen johtaja Anne Järvenranta 044 7201028
 • hallintopäällikkö Jenni Puskala 044 7201021

 


K-Vestori ja Siikaisten kunta yhteistyössä toteuttavat kauppakassi/kuriiripalvelun siikaislaisille yli 70- vuotiaille alkaen 18.3. toistaiseksi

Asiakas tekee K-Vestoriin puhelimitse tilauksen kello 15 mennessä, jolloin asiakkaan tekemät tilaukset toimitetaan samana päivänä. Sen jälkeen tehdyt tilaukset toimitetaan seuraavana päivänä. Palvelu toimii maanantaista perjantaihin. Perjantaina klo 15 jälkeen tehdyt tilaukset toimitetaan maanantaina. Alkoholituotteita ei välitetä.

Toimitukset kuljettaa Siikaisten kunnan vapaa-aikatoimi. Palvelu on maksuton.

Tilaukset laskutetaan asiakkaalta erikseen. Käteistä rahaa ei käsitellä. Jos asiakkaalla ei ole valmiina laskutussopimusta K-Vestorin kanssa, se tehdään ensimmäisen tilauksen yhteydessä.

K-Vestorin puhelinnumero: 02 5521058, kaupan aukioloaikana arkisin 7.00-21.00


17.3.2020

Suomen hallituksen 16.3.2020 koronavirustilanteen hoitamiseksi linjaamien toimenpiteiden mukaisesti koulujen tilat suljetaan ja lähiopetus niissä keskeytetään.
Poikkeuksellisesti kuitenkin järjestetään koulussa järjestettävä esiopetus sekä perusopetuksen vuosiluokkien 1 - 3 lähiopetus niiden vanhempien lapsille, jotka
työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Lisäksi poikkeuksena järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus
sitä tarvitseville, kuitenkin niin, että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät näin. Edellä mainitut
järjestelyt tulevat voimaan keskiviikkona 18.3.2020 ja päättyvät 13.4.2020.

Siikaisten yhtenäiskoulun järjestelyt
Siikaisten yhtenäiskoulun tilat suljetaan 18.3.2020 alkaen, ja sulku päättyy 13.4.2020.
Oppilaille järjestetään edellä mainittuna aikana ohjattua itsenäistä opiskelua. Ohjeet ja etätehtävät jaetaan oppilaille Wilman kautta, joka on koulun oppilashallinto-ohjelmaan liittyvä sähköinen kodin ja koulun välinen tiedotuskanava. Huoltajien edellytetään valvovan ja ohjaavan oppilaiden opintojen suorittamista.

Jos esiopetuksessa tai vuosiluokilla 1 – 3 olevan oppilaan molemmat huoltajat toimivat edellä hallituksen tarkoittamilla yhteiskunnan kannalta kriittisillä aloilla
ja oppilaan halutaan sen vuoksi osallistuvan lähiopetukseen koululla, lähiopetusmahdollisuuden järjestämistä varten huoltajien tulee ilmoittaa lähiopetukseen tulevien lasten nimet sekä lasten huoltajien ammatit ja työpaikat. Ilmoitus tehdään Wilman kautta rehtori-sivistystoimenjohtaja Jari Tuurille tiistaina 17.3. klo 18.00 mennessä. Yhteiskunnan kannalta kriittisiä aloja ei ole erikseen valtionhallinnon taholta lueteltu.

Jos oppilaalla on erityisen tuen päätös, eivätkä huoltajat hallituksen suosituksesta huolimatta kykene järjestämään oppilaan hoitoa kotona, oppilas voidaan ilmoittaa lähiopetukseen. Ilmoitus tehdään Wilman kautta rehtorisivistystoimenjohtaja Jari Tuurille tiistaina 17.3. klo 18.00 mennessä.

Hallituksen ohjeiden mukaisesti oppilaiden tulisi pysyä koulujen sulkemisen ajan kotona. Hallituksen liikkumiseen rajoittamiseen liittyviä ohjeita ja määräyksiä kannattaa seurata tiedotusvälineistä. Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintapalvelut ovat toistaiseksi normaalisti lähiopetuksessa olevien oppilaiden käytössä. Aamulla oppilaat menevät päiväkodille ja iltapäivällä oppilaat haetaan koululta.

Oppilashuollon (kouluterveydenhoitaja, koulukuraattori, koulupsykologi) palveluista tiedotetaan erikseen myöhemmin.

Meneillään olevat haastavat ajat vaativat yhteistyötä ja venymistä kaikilta osapuolilta. Siitä kiitokset jo etukäteen huoltajille, oppilaille ja henkilökunnalle.

Terveisin
SIIKAISTEN KUNTA
Siikaisten yhtenäiskoulu
Jari Tuuri
rehtori-sivistystoimenjohtaja


Siikaisten kunta turvaa palvelut ja noudattaa viranomaisohjeita. Siikaisten kunta toivoo kuntalaisten noudattavan THL:n suosituksia riskiryhmien sairastumisen välttämiseksi.

Opetus Siikaisten yhtenäiskoulussa toimii normaalisti. Sairaana tai puolikuntoisena tulo kouluun on kielletty. Mikäli oppilas palaa ulkomailta, tulee hänen jäädä karanteeniin 14 vuorokaudeksi. Oppilaiden ja perheiden riskit koronavirukseen sairastumiseen vaihtelevat. Perheillä on oikeus päättää, että oppilas siirtyy ohjattuun itsenäiseen opiskeluun. Poissaolosta tulee ilmoittaa normaalisti koululle. Poissaolon aikana oppilas on velvollinen jatkamaan ohjatusti itsenäistä opiskelua.

Koulun opintomatkoja ei tehdä. Koulujen vierailuja rajoitetaan siten, että yksittäisiä vieraita sallitaan, mutta ei ryhmiä. (Esimerkiksi ammatinvalintaan liittyvä vierailijaluento.) Käsihygieniaa ja sen noudattamisen valvontaa on tehostettu.

Varhaiskasvatus toimii päiväkoti Pikku-Santrassa normaalisti. Sairaana tai puolikuntoisena tulo päiväkotiin on kielletty. Tarvittaessa lapsi voidaan käännyttää kotiin. Hygieniaa on tehostettu.

Metsätähti on suljettu ulkopuolisilta. Vierailu palveluasumisen yksikössä on kielletty. Metsätähden ruokasali on edelleen kouluruokailukäytössä. Kunta varautuu tarvittaessa siirtämään ruokailun koululle, mikäli terveysviranomainen niin ohjeistaa.

Liikuntahalli on avoinna toistaiseksi. Käyttäjiä on ohjeistettu, että sairaana tai puolikuntoisena, tai mikäli on tullut ulkomailta, ei voi käyttää liikuntahallin tiloja.  Koulun iltakäyttöä ei ole kielletty.  Kunnan kirjasto ja asiointipiste palvelevat normaalisti. Hallinnon asiointi pyydetään hoitamaan mahdollisuuksien mukaan sähköpostitse tai puhelimitse.

Kunnan päätöksenteko toimii normaalisti, toimielinten kokoukset ja valtuuston kokoukset pidetään suunnitellusti. Kunnan henkilöstöä ohjeistetaan ja tiedotetaan tilanteen mukaan. Henkilöstöä on mm. ohjeistettu välttämään isoja yleisötilaisuuksia, yli 10 hengen kokouksia ja koulutuksia toistaiseksi sekä suosimaan skype- neuvotteluja ja koulutuksia. Henkilöstöä on ohjeistettu välttämään ulkomaan matkoja. Mikäli työntekijä tekee kuitenkin lomamatkan ulkomaille 16.3. jälkeen, henkilö määrätään paluusta alkaen kahden viikon ajaksi lomalle.

Siikaisten kunta ei toistaiseksi järjestä yleisötilaisuuksia. Siikainen Summer –tapahtuma on ollut valmistelussa kesäkuun alkuun ainoana yli 500 henkilön tilaisuutena. Tällä hetkellä koronaviruksen sairastuvuuden huipun ennakoidaan asettuvan kesäkuulle. Tapahtuman valmistelun keskeyttämisestä tai jatkamisesta päättää kunnanhallitus kokouksessaan 30.3.

Kotona asuvien ikäihmisten luona vierailua on syytä välttää. Mikäli kotona asuva, normaalisti palveluiden ulkopuolella oleva henkilö tarvitsee apua esimerkiksi kaupassa käynnin osalta, hän voi ottaa yhteyttä SPR:n Siikaisten osastoon, Säde Suominen 041 4418765.

Siikaisten kunnan johtoryhmä seuraa tilannetta ja tiedottaa muutoksista.

Siikaisten kunnan johtoryhmä:

 • kunnanjohtaja Viveka Lanne 044 7201071
 • sivistysjohtaja/rehtori Jari tuuri 044 7201041
 • tekninen johtaja Anne Järvenranta 044 7201028
 • hallintopäällikkö Jenni Puskala 044 7201021

 

Voimassaoleva viranomaisen päätös:

Lounais-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58§:n 1 momentin nojalla toimialueensa kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 500 henkeä. Kielto päättyy 12.4.2020 klo 24:00.

Voimassa oleva terveysviranomaisen (PoSa) toimintaohje:

Itämisajan on arvioitu olevan noin 2-12 päivää, keskimäärin noin 4 - 5 päivää. Viruksen on todettu tarttuvan ihmisestä toiseen pisara- ja kosketustartunnalla.  Tapauksista noin 80 % on ollut lieviä tauteja, jotka voidaan hoitaa kotona. Noin 10 % sairaalahoitoa /tehohoitoa vaativia.

Perusterveiltä ja hyväkuntoisilta hengitystieoireisilta ei enää oteta koronavirusnäytettä. Näin tehdään, sillä näytekapasiteetti on rajallinen. Terveydenhuollon suuren kuormituksen vuoksi toivotaan, etteivät hyväkuntoiset hengitystie-oireiset myöskään ottaisi yhteyttä neuvontapuhelimiin, vaan katsoisivat ohjeita terveyskeskusten ja sairaanhoitopiirin verkkosivuilta. Jos kuitenkin yleistila laskee, on oltava yhteydessä terveyskeskuksen neuvontapuhelimeen tai päivystysaikana Satasairaalaan.

Mikäli on ollut ulkomaanmatkalla ja 14 vrk:n aikana ilmaantuu hengitystieinfektion oireita, uuden koronaviruksen aiheuttama infektio on mahdollinen ja tällöin tulee pysyä kotona ja välttää sosiaalisia kontakteja. Kotona tulee pysyä, kunnes oireet ovat ohi. Näytteitä ei oteta !

THL suositukset kansalaisille:

THL painottaa jokaisen kansalaisen toimia riskiryhmäläisten suojaamiseksi koronaviruksen levitessä laajemmin. Valtaosalla koronavirustartunta ilmenee lieväoireisena. Erityinen riski koronavirustartunta on ikäihmisille, perussairauksia omaaville ja monisairaille.

Töihin tai kouluun ei saa mennä sairaana. Jos hengitystieinfektion oireita ilmenee - kuumetta, nuhaa, lihassärkyä, yskää - pitää pysyä kotona ja potea tauti loppuun. Vasta parantumisen jälkeen voi lähteä liikenteeseen taas. Lapsia ei saa viedä sairaana päivähoitoon.

Työelämässä muutenkin ihmiskontakteja tulisi vähentää. Kokoukset tulee pitää video- tai puhelinyhteyksien avustuksella. Etätöitä on syytä suosia.

Ruokakaupassa voi asioida tavalliseen tapaan, eikä hamstraukseen ole tarvetta. Vapaa-ajalla ihmisten ei kuitenkaan kannata viettää aikaa isoissa kauppakeskuksissa.

Myös harrastuksista - etenkin ryhmäliikuntatuntien tai joukkuelajien ollessa kyseessä - kannattaa pitää taukoa. Ulkoilla saa. Vanhempaa väestöä ei kannata käydä kasvokkain tervehtimässä epidemian aikaan. Yhteyttä voi pitää puhelimella tai videopuheluin.

Matkailua on vältettävä. Etenkin ulkomaille lähtöä pitää harkita.

Näillä toimilla on osaltaan tarkoitus hidastaa epidemian eteneminen niin, että vaikka se kestää ajallisesti kauemmin, sairastumiset jakautuvat pidemmälle ajanjaksolle. Tätä auttaa terveydenhuollon kapasiteetin riittämisessä.


Kotona asuvat ikäihmiset
- pyydetään tiedottamaan omia omaisia ja muita vierailijoita että vältettäisiin
mahdollisuuksien mukaan käyntejä ikäihmisen luona jos epäilee saaneensa tartunnan.
- kotihoidon henkilökunta on omien asiakkaidensa luona käyntien suhteen ohjeistettu
suojainten käytössä, yskimistekniikassa, käsihygienian tehostamisessa ja niiden
ohjaamisessa asiakkaalle
Jos epäilet koronavirustartuntaa, ota yhteys PoSan päivystykseen puhelimitse:
 ma-pe 8–20 ja la-su sekä arkipyhisin klo 8-18 puh. 044 577 3245
 muina aikoina päivystys Satasairaalassa, puh. 02 627 6868

 

Suosittelemme välttämään vierailua Metsätähdessä, etenkin jos olet
vilustunut tai sinulla on jokin muu tarttuva sairaus tai kotonasi
sairastetaan tarttuvaa tautia, jotta et tartuttaisi huonokuntoisia
asiakkaita. Tällä tavoin pyrimme ehkäisemään infektioiden leviämistä
yksikössä.
Epävarmoissa tapauksissa ota yhteyttä Metsätähteen 044 720 1065 ja
tiedustele vierailun sopivuutta. Asukasta voi tervehtiä puhelimitse
hoitajan välityksellä.


  

 Päivitetty toimintaohje 13.3.2020 klo 20.00

COVID-19 KORONAVIRUSINFEKTION DIAGNOSTIIKKA JA HOITO SATAKUNNASSA  JA POSASSA

Suomi on julistanut uuden koronaviruksen aiheuttaman taudin yleisvaaralliseksi tartuntataudiksi. Sen hoito ja tutkimukset ovat potilaalle maksuttomia. WHO on tällä viikolla julistanut pandemian. Itämisajan on arvioitu olevan noin 2-12 päivää, keskimäärin noin 4 - 5 päivää. Viruksen on todettu tarttuvan ihmisestä toiseen pisara- ja kosketustartunnalla.  Tapauksista noin 80 % on ollut lieviä tauteja, jotka voidaan hoitaa kotona. Noin 10 % sairaalahoitoa /tehohoitoa vaativia.

Perusterveiltä ja hyväkuntoisilta hengitystieoireisilta ei enää oteta koronavirusnäytettä. Näin tehdään, sillä näytekapasiteetti on rajallinen. Terveydenhuollon suuren kuormituksen vuoksi toivotaan, etteivät hyväkuntoiset hengitystie-oireiset myöskään ottaisi yhteyttä neuvontapuhelimiin, vaan katsoisivat ohjeita terveyskeskusten ja sairaanhoitopiirin verkkosivuilta. Jos kuitenkin yleistila laskee, on oltava yhteydessä terveyskeskuksen neuvontapuhelimeen tai päivystysaikana Satasairaalaan.

Mikäli on ollut ulkomaanmatkalla ja 14 vrk:n aikana ilmaantuu hengitystieinfektion oireita, uuden koronaviruksen aiheuttama infektio on mahdollinen ja tällöin tulee pysyä kotona ja välttää sosiaalisia kontakteja. Kotona tulee pysyä, kunnes oireet ovat ohi. Näytteitä ei oteta !

näytteet vain  SEURAAVILTA OIREISILTA:

 • Sairaalahoitoon joutuva hengitystieoireinen potilas / keuhkokuume ja aiheuttaja epäselvä
 • Oireinen terveyden- ja sosiaalihuollon hlökunta, jolla kontakti koronaviruspositiiviseen henkilöön tai ollut ulkomailla 14 vrk aikaisemmin
 • Oireinen > 70v, merkittävästi immuunipuutteinen tai raskaana oleva hlö, jolla kontakti koronaviruspositiiviseen henkilöön tai tullut ulkomailta 7 vrk ennen oireiden alkua

Muilta hengitystieinfektioon sairastuneilta ei oteta koronavirusnäytettä. 80 % taudista on lieviä ja voidaan sairastaa kotona. Hengitystieoireiden vuoksi on syytä jäädä kotiin, mutta pelkkä nuha ei ole COVID-19 infektion oire.

Altistuneiden jäljitystä ei enää tehdä eikaranteeniin määrätä. Todetut tapaukset ( = todetut positiiviset )  määrätään eristykseen ja heidän perheenjäseniään ja lähikontaktejaan neuvotaan pysymään kotona ja välttämään sosiaalisia kontakteja. Mikäli positiiviseksi todetun henkilön  lähikontakteissa on joku, joka työskentelee terveydenhuollossa tai hoitaa vanhuksia tai haavoittuvia henkilöitä hänen tulee pidättäytyä töistä 14 vuorokauden ajan. Tällaiselle henkilölle kunnan tartuntataudeista vastaava lääkäri voi tehdä karanteenipäätöksen. Heistä otetaan näytteitä, mikäli sairastuvat.

 

Oireeton ei tartuta !

Kankaanpää 13.3.2020   Margit Seppälä, ylilääkäri, tartuntatauti vastaava, PoSa


https://www.facebook.com/SiikaistenYrittajat/posts/595153611055246?__tn__=K-R


Kunta työllistää ensi kesänä yhteensä 16 vuosina 2002-2005 syntynyttä nuorta.

Kunta kohdentaa kesätyöt erityisesti Metsätähteen, jossa tarve ja hyöty on suurin.  Myös kunnan työyksiköihin saattaa tulla joitakin kesätyöpaikkoja (mm. koulun kesäsiivous ja keittiötyö). Kesätyöntekijän työaika on 30 t/vk ja työsuhteen kesto 2 viikkoa. Kahdelta viikolta työntekijälle maksetaan palkkaa yhteensä 360 euroa. Kesätyöntekijän tulee olla 2002 – 2005 syntynyt siikaislainen opiskelija (oppilaitoksessa kirjoilla oleva, koulutukseen hakeva tai oppilaitokseen hyväksytty) taikka koululainen.

Kunnan kesätyöpaikkaa on haettava 15.4.2020 mennessä kunnan kirjaamoon lähetettävällä avoimella hakemuksella. kirjaamo@siikainen.fi.

Muistathan laittaa hakemukseen selkeästi tiedot itsestäsi ja yhteystietosi.  Kerro myös, mikäli on jokin ajanjakso, jolloin et voi ottaa työtä vastaan ja vastaavasti jos on ajanjakso, jolloin mieluiten ottaisit työtä vastaan.

Tänä vuonna kunta ei maksa yrityksille kesätyöpaikkatukea, joten muu kesätyö ei sulje pois hakemista myös kuntaan, mutta etusijalle asetetaan ne nuoret, jotka eivät ole löytäneet itselleen kesätyötä avoimilta markkinoilta.


Teiden kunnossapitoon ovat haettavana 6.3.2020 mennessä.
Hakemuslomakkeita saa kunnanviraston tekniseltä osastolta.
Vuonna 2019 avustusta saaneille yksityisteille hakemuslomake on postitettu.
Hakemukset palautetaan osoitteella: Siikaisten kunta, Tekninen osasto, Kankaanpääntie 1 A, 29810 SIIKAINEN
ELINVOIMALAUTAKUNTA

 

 

 


Kunnanhallituksen kokoukset pidetään yleensä Kunnantuvalla maanantaisin klo 9.30 seuraavina päivinä:

20.1
24.2
30.3
27.4
18.5
8.6
24.8
21.9
12.10
9.11
7.12

Lisäksi asioita voidaan tarvittaessa päättää sähköisessä päätöksentekomenettelyssä.

Siikaisten kunnanvaltuuston kokoukset pidetään keskiviikkoisin kello 19 alkaen yleensä Metsätähden ruokasalissa seuraavina päivinä:

4.3 --> siirretty pj:n päätöksellä pidettäväksi 8.4.2020 klo 19
27.5
30.9
18.11
16.12

Kunnanhallituksen puheenjohtaja ja kunnanvaltuuston puheenjohtaja voivat tarvittaessa muuttaa kokousaikoja. Esityslistat ja pöytäkirjat julkaistaan kuntalain mukaisesti yleisessä tietoverkossa, eli kunnan verkkosivuilla. Verkossa julkaisu toteutetaan yleinen tiedonsaantitarve, salassapito- ja tietosuojanäkökohdat huomioiden.


Syksyllä alkaneille kursseille ei tarvitse ilmoittautua lainkaan. Joillekin uusille kursseille voi ilmoittautua myös netin kautta. Ilmoittautumiset puhelimitse ma-pe klo 9.00-15.30, p. 044 7246 325 tai 044 7246 333. Muutamille kursseille ilmoittaudutaan suoraan kurssin opettajalle. 

Taiteen perusopetus Heikintalossa, Siikaisten kudonta-asemalla
Tiedustelut: Taru Hollmén, p. 040 5539154.

Terveydenhuolto: 110494K  Tiinan muistikammari
Palvelukeskus Metsätähti Pe 14.30 - 16.00
TIINA TERVO 17.1.2020 - 17.4.2020
24,00 €
Muistikammari on ohjattua toimintaa, jossa virkistymme yhdessä laulaen, nauraen ja päivän teemasta keskustellen. Muistikammarissa orientoidumme kulloiseenkin vuodenaikaan sekä siihen liittyvään juhlaan. Eri aistien kautta tulevilla virikkeillä vaikutamme aivojen ja mielen vireyteen. Musiikki vaikuttaa positiivisesti ja laajasti muistiimme. Se pitää myös positiivista mielialaa yllä. Muistikammarissa musiikilla on tärkeä asema. Sitä kuuntelemme ja yhdessä teemme. Aivojumppa ja tuolitanssi virkistävät koko ihmistä. Monipuolisesti eri virikkeitä yhdistelemällä vietämme mukavan iltapäivähetken. Opintoseteli

Musiikki
Instrumenttien yksilöopetus
1101012K Rummut
Siikaisten yhtenäiskoulu Ma 15.00 - 18.00
JARI RENVALL 13.1.2020 - 6.4.2020
36,00 €
Oletpa vanha tai nuori, tyttö tai poika, olet tervetullut oppimaan rumpujen soittoa. Ohjelmassa rockia, poppia, sambaa, valssia ja humppaa. Tunneilla tavataan! Keväällä 12 kertaa. Ilmoittautumiset kansliaan, p. 044 7246 325

110115K Kitara ja ukule Siikainen
Siikaisten yhtenäiskoulu Pe 15.30 - 17.30
TIMO JAUHIAINEN 17.1.2020 - 17.4.2020
27,00 €
Sähkö- ja akustisen kitaran sekä ukulelen yksilöopetusta annetaan puoli oppituntia/oppilas/kerta. Keväällä 12 kertaa. Ilmoittautumiset opettajalle, p. 040 576 4858.

110132K Piano ja urut, Siikainen
Siikaisten yhtenäiskoulu Ti 14.00
PETRI FORSMAN  7.1.2020 - 14.4.2020
29,00 € (39€/30 minuuttia)
Tervetuloa lapset, nuoret ja aikuiset aloittelijoista jo pidemmälle ehtineisiin pianon- ja kosketinsoitinten harrastajiin opiskelemaan iloisella ilmeellä omien tavoitteiden mukaan! Edetään jokaisen omaan tahtiin. Pidetään soittoharrastus mukavana ja iloisena! Soita minulle, niin sovitaan aloitusaika, Petri Forsman p. 050 338 3400.

110133K Piano ja urut, Sammi
Sammin kylätalo Ti 14.00 - 0.00
PETRI FORSMAN 7.1.2020 - 7.4.2020
29,00 € (39 €/30 minuuttia)
Tervetuloa lapset, nuoret ja aikuiset aloittelijoista jo pidemmälle ehtineisiin pianon- ja kosketinsoitinten harrastajat opiskelemaan iloisella ilmeellä omien tavoitteiden mukaan! Edetään jokaisen omaan tahtiin ja pidetään soittoharrastus mukavana ja iloisena:) Soita minulle, niin sovitaan aloitusaika, Petri Forsman p. 050 338 3400.

1104014K Viulu valloittaa, yksilöopetus
Siikaisten yhtenäiskoulu Ke 16.00 - 17.30, To 16.00 - 16.30
SOILE SAARIKKO 8.1.2020 - 8.4.2020
39,00 €
Oletko kiinnostunut viulunsoitosta? Opettajana Kankaanpään musiikkiopiston lehtori Soile Saarikko. Varaa soittoaikasi tiistaiksi suoraan opettajalta, p. 044 300 8877 tai soile.saarikko@kankaanpaa.fi

Kuorot ja yhteislaulut

110111K Lauluryhmä Unikuva
Siikaisten Osuuspankin kerhohuone Ke 11.00 - 12.30
MAJLIS MÄKI 15.1.2020 - 15.4.2020
14,00 €
Mukavaa yhdessäoloa kahvin ja kuorolaulun merkeissä. Kaikki laulamisesta innostuneet, tulkaa mukaan vaan! Opintoseteli

110119K Cantilena -kuoro
Siikaisten yhtenäiskoulu Ma 19.00 - 20.30
MAJLIS MÄKI 13.1.2020 - 20.4.2020
31,00 €
Lauluryhmämme koostuu kaikenikäisistä aikuisista. Laulamme 3-4-äänisesti sekä hengellistä että viihteellistä musiikkia. Tervetuloa mukaan iloiseen lauluryhmään!

Käden taidot

Kudonta

110460K Siikaisten kankurit
Heikintalo, Siikaisten kudonta-asema Ke 10.00 - 16.15, To 10.00 - 17.00
TARU HOLLMÉN 15.1.2020 - 16.4.2020
221,00 €
Kurssilla kudotaan monipuolisesti erilaisia käyttö- ja sisustustekstiilejä kurssilaisten toiveiden mukaan. Lisäksi perehdytään kankaan rakentamiseen, kudonnan eri tekniikoihin ja materiaaleihin. Tarvikkeita kaikkiin kudonnaisiin voi ostaa paikan päältä. Kokoontumisaikojen ulkopuolella voi myös käydä kutomassa. Kurssimaksu siikaislaisilta 111€, muilta 221€. Tiedustelut Taru Hollmén, p. 040 553 9154. Keväällä 13 viikkoa. Uudet ja entiset kutojat, tervetuloa!

Lasitaide

110417K Taidelasityöt
Saaripirtti Pe 17.30 - 20.30
LEILA LEPISTÖ 24.1.2020 - 3.4.2020
29,00 €
Lasin ihmeellisessä maailmassa riittää mahdollisuuksia niin aloittelijoille kuin konkareille. Koruista, pienistä ikkunatauluista ja tuikuista on helppo aloittaa ja siirtyä taitojen karttuessa lampunvarjostimiin ja isompiin sisustuselementteihin. Koruihin voi liittää lasihelmiä ja hopeasavea, myös kierrätys on helppo yhdistää taidelasitöihin. Omavalintaisesti voi valita kuparifolion, lyijykiskon, lasimaalauksen, etsauksen, mosaiikin ja lasin sulatuksessa taso- ja muottityöt sekä kuvansiirtoa väreillä. Kurssimaksun lisäksi peritään materiaalimaksu tehtyjen töiden mukaan. Ilmoittautumiset ohjaajalle, p. 050 572 3102.

Muut käsityömateriaalit

104680K Kansallispuku- ja perinnevaatekurssi
Siikaisten yhtenäiskoulu Ti 15.15 - 18.15
MERJA LATVALA 14.1.2020 - 24.3.2020
29,00 €
Ommellaan käsin perinteisin tavoin kansallispuku, puvun osia tai uudistetaan pukua. Perehdytään kansallispukujen historiaan, säädöksiin, tapoihin ja materiaaleihin. Ota mukaan ompelutarvikkeet ja -materiaalit. Myös koneompelu on mahdollista. Kurssi pidetään tiistaisin: 14 ja 28.1., 11.2. ja 25.2. sekä 10.3. ja 24.3.2020

110492K Siikaisten käsityökahvila
Heikintalo, Siikaisten kudonta-asema Ma 15.45 - 18.00
RIITTA KUOSMANEN 13.1.2020 - 20.4.2020
47,00 €
Lähdemme kevättä kohti neulomalla esimerkiksi hameen tai miehen slipoverin. Muutkin omat työt voivat edelleen olla pääosissa!

110493K Leväsjoen käsityökahvila
Leväsjoen koulu Ma 18.30 - 20.45
RIITTA KUOSMANEN 13.1.2020 - 20.4.2020
47,00 €
Lähdemme kevättä kohti neulomalla esimerkiksi hameen tai miehen slipoverin. Muutkin omat työt voivat edelleen olla pääosissa!

Korujen ja esineiden valmistus

110405K Kivikoruja hioen
Ilkka Lahtinen, Keskukyläntie 433 Ke 18.00 - 20.15
TOIVO FRIDFELT  15.1.2020 - 15.4.2020
47,00 €
Erilaisista kivistä saa hiomalla kauniita koruja ja taide-esineitä. Tarvikkeet saa ostaa ohjaajalta.

Kielet

Espanja

120710K Espanjan alkeet
Siikaisten yhtenäiskoulu Pe 19.00 - 20.30
ANA PELTONIEMI 17.1.2020 - 17.4.2020
29,00 €
Espanjan alkeet sopivat ensimmäisen vuoden opiskelijoille. Oppikirjana on Buenas migas 1, viides kappale. Bienvenidos a todos!

Liikunta

830090K Kuntosali ja kehonhuolto
Siikaisten urheilutalo To 18.00 - 19.30
KALLE VIIKILÄ 16.1.2020 - 18.4.2020
31,00 €
Kuntoiluosion aluksi tehdään kuntosalilla kiertoharjoitteluna koko kehon lihaksia vahvistava treeni. Ohjelmaan sisältyy eri lihasryhmiin kohdistuvia harjoitteita ja tehokkaan keskivartaloliikkeen voi halutessaan tehdä esimerkiksi pyörittämällä hulavannetta. Liikkeet ovat helppoja ja kaikenkuntoisille naisille ja miehille sopivia. Myös aloittelijat olette tervetulleita. Kuntoiluosion jälkeen keskitytään liikuntasalissa kehonhuoltoon ja venyttelyyn, millä on positiivisia vaikutuksia lihaksiin ja niveliin. Venyttely antaa lisäksi rentouttavan olon sekä hyvän mielen. Halutessasi voit käyttää omaa jumppa-alustaa ja putkirullaa. Kehonhuollon voi tehdä myös ilman välineitä.

830097K Kiertoharjoittelu ja kehonhuolto, Leväsjoki
Leväsjoen koulu Ma 18.00 - 19.30
KALLE VIIKILÄ 13.1.2020 - 20.4.2020
31,00 €
Kyseessä on matalan kynnyksen tunti, jonne voivat osallistua kaikenikäiset ja -kuntoiset naiset sekä miehet. Monipuolisella ja vaihtelevalla kiertoharjoitteluohjelmalla erilaisia liikuntavälineitä hyödyntäen syntyy kaikille sopiva kuntoilutunti. Se sisältää lihaskuntoa, sykkeennostoa sekä tasapainoharjoitteita, joilla vahvistetaan kokonaisvaltaisesti hyvää oloa. Kuntoiluosion jatkoksi tehtävä kehonhuolto palauttaa ja rauhoittaa kehon sekä mielen. Venyttely ja liikkuvuusharjoitteet tehdään rauhalliseen tahtiin ja jokaiselle löytyy sopiva vaihtoehto oman kehon ominaisuuksille toimivaksi. Mukaan on hyvä varata vesipullo, hikipyyhe, sisäliikuntavarusteet sekä oma jumppa-alusta.

830098K Selkäjumppa , Siikainen
Siikaisten yhtenäiskoulu Ma 16.30 - 17.15
KALLE VIIKILÄ 13.1.2020 - 20.4.2020
16,00 €
Tunnilla tehdään monipuolisesti esimerkiksi erilaisia vastuskuminauhoja hyödyntäen kaikille sopivia helppoja, mutta tehokkaita liikkeitä selän, hartioiden ja niskan alueelle. Yhtenä välineenä voi halutessaan käyttää esim. hulavannetta. Jumpalla pyritään lisäämään ja ylläpitämään fyysistä toimintakykyä sekä myös ennaltaehkäisevästi lisäämään liikkuvuutta, venyttelemään, palauttamaan ja vahvistamaan lihaksia. Tehtävät harjoitteet myös helpottavat jo mahdollisia olemassa olevia jumitiloja. Tunti sopii kaiken ikäisille niin liikuntaa aloitteleville tai sitä vähemmän harrastaneille kuin myös aktiiviliikkujille sekä naisille että miehille. Mukaan on hyvä varata vesipullo, sisäliikuntavarusteet sekä oma jumppa-alusta.

Kehonhuolto

830198K Ikinuorten jumppa
Siikaisten urheilutalo To 17.00 - 17.45
KALLE VIIKILÄ 16.1.2020 - 16.4.2020
13,00 €
Tule kokemaan liikkumisen riemua ikinuorten omassa ryhmässä. Liikuntaryhmässä voit kohentaa kuntoa, lisätä liikkuvuutta ja joustavuutta, harjoittaa tasapainoa ja ennen kaikkea kokea hyvää oloa. Opintoseteli.

Kansalaisopiston tarjontaan pääsee tutustumaan osoitteessa: https://www.opistopalvelut.fi/merikarvia/index.asp

 


Eteläpään matkailukeskus sijaitsee kauniilla Siikaisjärven rannalla. Matkaa Siikaisten kunnan keskustaan on noin 2 kilometriä. Eteläpäässä on erityisesti otettu huomioon perhelomailun tarpeet. Alue soveltuu myös moninaiseen virkistys- ja kokouskäyttöön oheispalveluineen. Alueella on 16 saunallista, ympärivuotisessa käytössä olevaa mökkiä, joiden vuokraus hoidetaan tällä hetkellä keskitetysti matkailukeskuksen yrittäjän kautta. Alueen ja ravintolarakennuksen omistaa Siikaisten kunta, joka tekee yrittäjän kanssa sopimuksen. Siikaisten kunta on mukana 10 kunnan yhteisessä luontomatkailun kehittämisverkostossa, jolle on näytetty vihreää valoa Unescon Geopark –statuksen saamiseksi huhtikuussa 2020.

Kiinnostuksen osoitukset ja lisätiedot: kirjaamo@siikainen.fi,  kunnanjohtaja Viveka Lanne 0447201071 tai tekninen johtaja Anne Järvenranta 0447201028

Nykyinen yrittäjä kertoo mielellään alueen nykyisestä toiminnasta ja opastaa uutta yrittäjää alkuun: Seija Myllymäki 040 5139877.
Yritystoiminnan perustamisessa tai kehittämisessä ja rahoitusasioissa neuvoo Siikaisten yritysasiamies Mari Raukola 040 542 0456, mari.raukola@kankaanpaa.fi


Entisessä kunnanviraston kaksikerroksisessa osassa ja ns. teknisessä siivessä sijainnut kunnan käyttöön tarpeellinen irtaimisto on selvitetty ja hyödynnetty. Virastorakennuksessa on ollut myös tavaraa, joka on kuulunut esimerkiksi yhdistyksille tai muille ulkopuolisille toimijoille. Myös tämä tavara on pääosin selvitetty. Mikäli yhdistyksellä /muulla toimijalla on oletettavasti sellaista aineistoa virastotalossa, jota ei saa hävittää, ota yhteyttä hallintosihteeri Tuija Katajistoon ja sovi aineiston noutamisesta 30.11.2019 mennessä.

Virastorakennuksessa on edelleen joitakin kohtuu- ja välttäväkuntoisia pöytiä, työpöytiä, tuoleja ja kaappeja, valaisimia, seinävaatteita ja toimistotarvikkeita, jotka on mahdollista edelleen hyödyntää. Edelleen hyödynnettävät tavarat on puhdistettava normaaleilla pesuaineilla ennen uuteen tilaan viemistä. Mikäli yhdistys, yritys tai yksityishenkilö tarvitsee mahdollisesti jotain, ole yhteydessä  tekninen johtaja Anne Järvenrantaan marraskuun loppuun mennessä.  Siikaislaiselle yhdistykselle ja yritykselle tavara on maksuton, yksityishenkilöiltä peritään pieni korvaus.


Siikaisten kunnanvaltuusto valitsi kokouksessaan 29.5.2019 puheenjohtajiston ajalle 1.6.2019-31.5.2021:

Valtuuston puheenjohtaja Tiina Klemelä-Ruohomäki
Valtuuston I varapuheenjohtaja Arja Lehtinen
Valtuuston II varapuheenjohtaja Merja Mäntylä


AVOINNA MAANANTAINA KLO 8-12 JA TIISTAINA KLO 8-16.  Kankaanpääntie 1 B, Siikainen.

Avoinna myös lauantaina 8.6.2019 klo 9-14. Kirpputori on suljettuna  8.-28.7.2019.

Myyntipaikka on ilmainen. Kirpputori toimii itsepalveluperiaatteella. Annamme numeron, jonka merkitset myytävän tuotteen hintalappuun. Myyntiaika on myyjän päätettävissä. Toimintatupa tilittää myyntituotot myyjille numeroiden perusteella.

Toimintatupa ei luetteloi erikseen mitä tavarat olivat, ja millä hinnalla ne myydään. Tavaroiden tulee olla asiakkaan omistamia. Toimintatupa ei ole vastuussa myyntiin jätetyistä tavaroista, mutta pyrkii parhaalla mahdollisella tavalla huolehtimaan niistä.

Laitetaan siis tavarat kiertämään. Tuo itsellesi tarpeettomaksi käyneet tuotteet myytäväksi tai tule edullisille ostoksille. Maksu vain käteisellä!

Vaikkapa lahjoiksi myynnissä on myös Toimintatuvalla valmistettuja uusia tuotteita. Myynnissä on myös uusia alusasuja, urheiluliivejä (sovitushuone löytyy) ja erilaisia käsitöitä

HUOM! Kirjaston poistokirjoja on edelleen myynnissä Toimintatuvalla kirpputorin aukioloaikana. Poistokirjoja myydään 1 euro/kassillinen.

Tervetuloa tutustumaan monipuoliseen valikoimaan tekemään edullisia löytöjä!

Terveisin Toimintatuvan väki

 


Tiekunnan kokouksen kutsuminen koolle YksTL 61 §
Kutsuja: toimielin (hoitokunta tai toimitsijamies)
Kutsu: kirjallisena postitse (joiden osoite on tiedossa) tai sähköpostitse tai muulla tietoliikenneyhteydellä (joka ilmoittanut osoitteensa) Tekstiviesti ei ole riittävä. Lehti-ilmoitus kelpaa enää täydentäväksi kutsutavaksi.
Kutsuaika: 2 vk – 2 kk ennen kokousta.

Palkat ja palkkiot verollisia (ennakonpidätys, sotumaksu)
– kulukorvaukset verottomia
– työllä ei voi korvata tiemaksua.

Oikeus oikaisuvaatimukseen YksTL 64 §
Osakkaalla ja muulla asianosaisella on oikeus tehdä oikaisuvaatimus. Siinä vaaditaan, että tehdään uusi päätös, jolla korvataan ja korjataan aiempi päätös. Koskee päätöstä, jonka on tehnyt tiekunnan kokous, perustamiskokous tai toimielin. Oikaisuvaatimuksella on oltava laissa mainittu peruste. Jos päätös; 
– ei ole syntynyt laillisessa järjestyksessä 
– on lain tai tiekunnan sääntöjen vastainen 
– loukkaa hänen oikeuttaa
Oikaisuvaatimus esitetään tiekunnan kokoukselle kirjallisesti 30 pv kuluessa päätöksen tekemisestä. Toimielimellä on aikaa 30 pv vaatimuksen esittämisestä kutsua tiekunnan kokous käsittelemään asiaa. Toimielin voi ratkaista oikaisuvaatimuksen sen itsensä tekemään päätökseen 30 pv kuluessa.

Moitekanne (=valitus) YksTL 65 §
Osakas tai muu asianosainen voi nostaa kanteen käräjäoikeudessa tiekuntaa vastaan, jos; 
– asian käsittelyssä toimittu vastoin yksityistielakia tai tiekunnan sääntöjä 
– päätös on yksityistielain tai sääntöjen vastainen 
– päätös loukkaa hänen oikeuttaan tai osakkaiden yhdenvertaisuutta
Kanne nostetaan siinä käräjäoikeudessa, jonka yhteydessä toimii maaoikeus ja jonka yhteydessä toimivan maaoikeuden tuomiopiirissä tie tai pääosa tiestä sijaitsee. (Varsinais-Suomen käräjäoikeus, Turku) Osakkaan nostettava kanne 3 kk kuluessa päätöksen tekemisestä. Muun asianosaisen nostettava kanne 3 kk kuluessa tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimusta koskevasta päätöksestä nostettava kanne 30 pv kuluessa tiedoksisaannista.

Tien kunnossapito
Tie pidettävä tieosakkaiden liikennetarpeen edellyttämässä kunnossa. Otettava huomioon myös liikenneturvallisuus. Hiekoitus kuuluu talvikunnossapitoon.

Tiekunnan rekisteriseloste-malli
https://www.tieyhdistys.fi/site/assets/files/1380/tiekunnan_tiedonhallinnan_periaatteet.pdf


Siikaisten kunnanhallitus myöntää kesätyöpaikkatukea vuonna 2019 seuraavin ehdoin:
• Yksittäiselle nuorelle voidaan myöntää vain kunnan kesätyöpaikka tai yrityksille maksettava kesätyöllistämistuki,ei molempia.
• Tukea voi saada siikaislainen yritys, yhteisö, yhdistys, maatalousyrittäjä taikka yksityishenkilö, joka työllistää 1999 – 2004 syntyneen siikaislaisen- opiskelijan (oppilaitoksessa kirjoilla olevan, koulutukseen hakevan tai oppilaitokseen hyväksytyn) taikka koululaisen määräaikaiseen työsuhteeseen ajalla 1.5. – 31.8.2019.
• Työsuhteen keston on oltava vähintään 2 viikkoa, päivittäisen työajan ollessa vähintään 5 tuntia.
• Työnantajan on haettava kunnalta kesätyöpaikkatukea 30.4.2019 mennessä Kuntauutisissa olevalla lomakkeella tai www.siikainen.fi/ajankohtaista -sivuilta tulostettavalla lomakkeella.
• Kesätyöntekijä voi hakea kesätöitä netistä, www.te-palvelut.fi, taikka suoraan työnantajalta.
• Siikaisten kunta toimittaa kaikille kesätyöpaikan ilmoittaneille työnantajille elokuussa hakulomakkeen täydennettäväksi tuen saannin edellytysten tarkistamiseksi.
• Kesätyöntekijälle on maksettava alalla noudatettavan yleisen työehtosopimuksen mukaista palkkaa ja palkasta on suoritettava asianmukaiset sosiaaliturvamaksut.
• Tukea ei makseta lähisukulaisensa työllistäneelle (samassa taloudessa asuvalle).Tuen suuruus on 300 euroa/kesätyöntekijä ja tuki on kuitenkin enintään 50 % kesätyöntekijälle työsuhteesta maksetusta bruttopalkasta ilman sivukuluja. Tukea voidaan maksaa vain yhden kerran per kesätyöllistetty (ei siis useammalle työnantajalle saman henkilön työllistämisestä kesän aikana). Tuen saa se työnantaja, joka on työllistänyt ajallisesti ensimmäisenä kyseisen kesätyöntekijän. Kunta luetaan yhdeksi työnantajaksi. Puutteellisesti täytettyä hakemusta ei käsitellä.Tuki maksetaan työnantajalle marraskuun loppuun mennessä kunnanhallituksen erillisellä päätöksellä.

Lomakkkeen voi tulostaa /leikata Kuntauutisista:
http://www.siikainen.fi/wp-content/uploads/2015/06/Kuntauutiset-3-19-web.pdf?fbclid=IwAR0YVTWhVdaGHDCzZ8JHqshceyznQD2U1zQMsimJJ7lE6K2xpgM1os88I08


Pohjois-Satakunnan velkaneuvonta on päättynyt.

Vuoden 2019 alussa talous- ja velkaneuvonta on siirtynyt oikeusaputoimistojen järjestettäväksi.
Kaikkien talous- ja velkaneuvojien yhteystiedot ovat muuttuneet 31.12.2018 jälkeen.

Lähimpänä oleva oikeusaputoimisto ja yhteystieto on 1.1.2019:

Satakunnan oikeusaputoimisto (Vanha virastotalo, 3 krs)
Keskuskatu 42
38700 Kankaanpää
puh 029 566 0407
satakunta.velkaneuvonta@oikeus.fi

Voit vapaasti valita, mihin oikeusaputoimistoon otat jatkossa yhteyttä. Muiden oikeusaputoimistojen
yhteystiedot löydät oikeus.fi-verkkosivulta oikeusapuvalikosta eli osoitteesta:
https://oikeus.fi/oikeusapu/fi/index/yhteystiedot.html

Talous- ja velkaneuvonnan palvelut pysyvät muutoin ennallaan ja maksuttomina.

Lisää talous- ja velkaneuvonnan palveluista www.talousjavelkaneuvonta.fi


Kunnanhallituksen kokoukset pidetään yleensä kunnantuvalla seuraavina päivinä:

Ma 9.30             28.1.

25.2.

To  9.30             28.3. Tilinpäätös

Ma 9.30             15.4.

13.5.

10.6.

26.8.

23.9.

14.10

4.11.

9.12.

 • asioita voidaan tarvittaessa päättää sähköisessä päätöksentekomenettelyssä

  Kunnanvaltuuston kokoukset pidetään yleensä Metsätähden ruokasalissa 2019 seuraavasti:

Ke 19.00         13.3.

29.5.

25.9. Seminaarikokous

13.11.

18.12.

 

 Kunnanhallituksen puheenjohtaja ja kunnanvaltuuston puheenjohtaja voivat tarvittaessa muuttaa kokousaikoja. Esityslistat ja pöytäkirjat julkaistaan kuntalain mukaisesti yleisessä tietoverkossa eli kunnan verkkosivuilla. Verkossa julkaisu toteutetaan yleinen tiedonsaantitarve, salassapito- ja tietosuojanäkökohdat huomioiden.

 

 

 


Linkin takaa löydät Geopark-projektin verkkolehden.  Lehdestä saat lisätietoa projektista, jota myös Siikaisten kunta ja yhtenäiskoulu ovat mukana valmistelemassa ylimaakunnallisessa kymmenen kunnan yhteistyössä.

https://www.lauhanvuoriregion.fi/assets/Uploads/Geopark-verkkolehti.pdf

 


Suunnistuksen SM-kilpailut Siikaisiin 2020! Tapahtuma tuo Siikaisiin noin 3000 suunnistajaa. Järjestelyt ovat mittavat. Järjestelyistä vastaa Siikaisten Sisu ja Kankaanpään suunnistajat. Lisätietoa Taisto Salo 0447201036.


SER(sähkö ja elektroniikka)-romua otetaan edelleen vastaan kunnantalon pihalla olevaan konttiin.

Vastaanotosta vastaa ensisijaisesti Toimintatupa. Ma-pe 8.30-11.30 ja 12.30-15.00.
Mikäli emme ole paikalla löytyy avain kunnantalolta kyseisinä aikoina.

Terveisin Toimituvan väki